Sarper Yıldırım
Baba Gündüz
- 1 Eylül 2012
- 82.660
- 11.494
- 2.088
Anand kaybetti,günün biten ilk maçı oldu.Bu mağlubiyet,Caruana da kaybetmezse Anand'ın umutlarını söndürdü bence.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
adım adım caruana karjakin finaline doğru gidiyo turnuva
İlgilenen 3-5 kişi var forumda aslında,Sato,Emrah admin falan tabi vakit bulabilirlerse.
Caruana-Svidler de Aronian-Karjakin de kitabi beraberliklere doğru gidiyor.İki maç da berabere biterse,Karjakin'e,Caruana karşısında beraberlik yetecek Carlsen'in rakibi olmak için.Caruana mutlaka kazanmak zorunda.
karjakin caruana berabere biterse anand kazanırsa durum ne oluyo?
Caruana çıkıyor.
Maçlar berabere bitti,Karjakin çok büyük bir avantajla son tura giriyor...
ben yarın anandın caruanaya bi güzellik yapacağını düşünüyorum![]()
Duygusal bakıyorsun bence sen olaya,Karjakin ve Caruana dışında hiç kimsenin matematiksel şansı kalmadı,Karjakin-Caruana dışında geriye kalan bütün maçlar erken beraberlikle sonuçlanır bence.Ha yine kafaya koyarsa kazanabilir Anand bu,ama bugün matematiksel şansı bittikten sonra yarın çok kasacağını zannetmiyorum.Saygı duyuyorum tabi senin görüşüne ama..
Valla hislerim anandın yarın kazanıp caruanayı finale çıkaracağı yönünde. Ama mantıksal bakarsak haklısın yarın caruana karjakin hariç kimsenin kasacağını düşünmüyorum bende.
Karjakin de Caruana da biliyordur bunu,şüphesiz ki yılın maçı olacak (2016 Dünya Şampiyonası'nı saymazsak şimdiden.) yarın Karjakin-Caruana maçı,Caruana mutlaka yeniliklerle gelecek karşımıza kazanmak için.Çok kanlı bir oyun olacağı belli şimdiden.
Aynen, ben karjakinin formunu göze alarak beyazlarlada başladığı için beraberliği koparacağını düşünüyorum, caruananın çok çok ekstra oynaması lazım yenmesi için belki yarın ilginç taş fedaları görebiliriz caruanadan![]()
Bence Af3 le başlar bu turnuvada uğur yaptı resmen bu açılıştan vazgeçmedi yine aynı açılışla başlar
Son Topalov maçında e4 açtı,bu maçta da e4 görürsek şaşırmayız diyorum.
Bunlar büyükusta açılış repertuvarları o kadar genişki hangi açılışlarla başlarla başlasınlar şaşırmayız. karjakine beraberlik yettiği için yarın savunma ağırlıklı oyun göreceğmiz kesin , burda caruananın ne yapacağı önemli karjakinin hamlelerine onun istediği ezbere bağlanmış hamlelerlemi cevap verecek yoksa ezberin dışına çıkıp karjakini şaşırtacakmı göreceğiz.
Kısmen haklısın,ama d4 oynarsa ciddi şaşırırım yarın.
d4 le başlarsa niye şaşırıyosunki baya popüler bi açılış benimde en sevdiğim açılış d4 ten sonra vezir gambitine girmek