Satranç Adaylar Turnuvası 2016

Anand kaybetti,günün biten ilk maçı oldu.Bu mağlubiyet,Caruana da kaybetmezse Anand'ın umutlarını söndürdü bence.

Ben bedava oyunlar için Play Chess Online - Free Chess Games at Chess.com ve Play Chess Online - InstantChess.com (Cup of coffee compatible) adreslerini kullanıyorum daha çok vaktim olduğunca. Instant Chess girip çabucak bi maç yapmak isteyenlere birebir ve hemen oynayacak birini bulabiliyorsunuz, instantchess'te uyelik almak bile gerekmiyor bi kullanıcı adı koy ve gir başla. Çok hızlı oynuyorlar burda. Benim seviyem düşük olduğu için arada oynamak istediğimde kullandıklarım bunlar, iyi oyuncular da var benim seviyemdekiler de.

Biraz daha ciddi oyuncular için bedava sitelerden Free Internet Chess Server (FICS) var, o da guzel bir site. Burda biraz daha iyi oyuncular var deniyor. Burası da ücretsiz.
Gerçekten usta oyuncularla oynamak isteyenler icin Play Chess Online - with Friends var ama burası paralı üyelik istiyor, usta olmadığım ve o kadar vakit ayıramadığım için girmedim bile.

Flyordie'ı da ilk defa burda duydum, bakacağım. Burası da paralıymış ama galiba anladığım kadarıyla.

Ayrıca Yahoo ve Facebook'ta da satranç dama ve tavla oynanabiliyor ama yahoo'da bişey oynamayalı çok uzun yıllar oldu, facebooka da pek girmeyi sevmediğim için orda da bişey oynamıyorum.

Son düzenleme:
Caruana zaman sıkışmasından dolayı 20 hamlelik matı kaçırdı oyun sonunda :D

ben yarın anandın caruanaya bi güzellik yapacağını düşünüyorum :)

Duygusal bakıyorsun bence sen olaya,Karjakin ve Caruana dışında hiç kimsenin matematiksel şansı kalmadı,Karjakin-Caruana dışında geriye kalan bütün maçlar erken beraberlikle sonuçlanır bence.Ha yine kafaya koyarsa kazanabilir Anand bu,ama bugün matematiksel şansı bittikten sonra yarın çok kasacağını zannetmiyorum.Saygı duyuyorum tabi senin görüşüne ama..

Duygusal bakıyorsun bence sen olaya,Karjakin ve Caruana dışında hiç kimsenin matematiksel şansı kalmadı,Karjakin-Caruana dışında geriye kalan bütün maçlar erken beraberlikle sonuçlanır bence.Ha yine kafaya koyarsa kazanabilir Anand bu,ama bugün matematiksel şansı bittikten sonra yarın çok kasacağını zannetmiyorum.Saygı duyuyorum tabi senin görüşüne ama..

Valla hislerim anandın yarın kazanıp caruanayı finale çıkaracağı yönünde. Ama mantıksal bakarsak haklısın yarın caruana karjakin hariç kimsenin kasacağını düşünmüyorum bende.

Valla hislerim anandın yarın kazanıp caruanayı finale çıkaracağı yönünde. Ama mantıksal bakarsak haklısın yarın caruana karjakin hariç kimsenin kasacağını düşünmüyorum bende.

Karjakin de Caruana da biliyordur bunu,şüphesiz ki yılın maçı olacak (2016 Dünya Şampiyonası'nı saymazsak şimdiden. :D) yarın Karjakin-Caruana maçı,Caruana mutlaka yeniliklerle gelecek karşımıza kazanmak için.Çok kanlı bir oyun olacağı belli şimdiden.

Karjakin de Caruana da biliyordur bunu,şüphesiz ki yılın maçı olacak (2016 Dünya Şampiyonası'nı saymazsak şimdiden. :D) yarın Karjakin-Caruana maçı,Caruana mutlaka yeniliklerle gelecek karşımıza kazanmak için.Çok kanlı bir oyun olacağı belli şimdiden.

Aynen, ben karjakinin formunu göze alarak beyazlarlada başladığı için beraberliği koparacağını düşünüyorum, caruananın çok çok ekstra oynaması lazım yenmesi için belki yarın ilginç taş fedaları görebiliriz caruanadan :)

Aynen, ben karjakinin formunu göze alarak beyazlarlada başladığı için beraberliği koparacağını düşünüyorum, caruananın çok çok ekstra oynaması lazım yenmesi için belki yarın ilginç taş fedaları görebiliriz caruanadan :)

Karjakin'in ne açacağı da önemli tabi.Nf3'le Reti-İngiliz tarzı açılışlara mı girecek,d4'e mi girecek yoksa e4'e mi?İtalyan Açılışı 2015'in son döneminden beri eski popülerliğini geri kazandı,London'da burada falan 4-5 tane İtalyan gördük.Sessiz sakin bir oyun amacıyla İtalyan'a da girebilir Karjakin,tabi Caruana Sicilya oynamazsa. :)

Bence Af3 le başlar bu turnuvada uğur yaptı resmen bu açılıştan vazgeçmedi yine aynı açılışla başlar

Son Topalov maçında e4 açtı,bu maçta da e4 görürsek şaşırmayız diyorum.

Bunlar büyükusta açılış repertuvarları o kadar genişki hangi açılışlarla başlarla başlasınlar şaşırmayız. karjakine beraberlik yettiği için yarın savunma ağırlıklı oyun göreceğmiz kesin , burda caruananın ne yapacağı önemli karjakinin hamlelerine onun istediği ezbere bağlanmış hamlelerlemi cevap verecek yoksa ezberin dışına çıkıp karjakini şaşırtacakmı göreceğiz.

Bunlar büyükusta açılış repertuvarları o kadar genişki hangi açılışlarla başlarla başlasınlar şaşırmayız. karjakine beraberlik yettiği için yarın savunma ağırlıklı oyun göreceğmiz kesin , burda caruananın ne yapacağı önemli karjakinin hamlelerine onun istediği ezbere bağlanmış hamlelerlemi cevap verecek yoksa ezberin dışına çıkıp karjakini şaşırtacakmı göreceğiz.

Kısmen haklısın,ama d4 oynarsa ciddi şaşırırım yarın.

d4 le başlarsa niye şaşırıyosunki baya popüler bi açılış benimde en sevdiğim açılış d4 ten sonra vezir gambitine girmek

Popülerliğinden değil ki,aynen benim de beyazlarla en sevdiğim oyun vezir gambiti veya Af6'ya Trompowsky (mecbur Sicilya belasından kaçmak için. :D).Normal bir oyun olsa şaşırmam,d4 oyunlarının genel karakteristiği stratejik-kapalı konumlardır ve genelde uzun sürer oyunlar.Beraberliğin çok büyük ihtimal yettiği bir maçta d4 açmak,kulağa tuhaf geliyor.Önceden çok çok çok derin bir hazırlığı vardır,bilemem. :D Neyse yarını bekleyelim,güzel bir maç bizleri bekliyor..

Geri
Üst Alt