savaş karşıtı olduğu için yasaklanan çocuk oyunu

Cüneyt Tarçın

Moderator
Yönetici
Moderatör
ttt.jpg

Bu da oldu... Çocuk oyunu, 'savaş ve şiddet karşıtı' olduğu için yasaklandı

Akhisar İlçe Eğitim Müdürlüğü, "Çevreci Afacanlar" isimli çocuk tiyatro oyununu 'savaş ve şiddet karşıtı' olduğu gerekçesiyle yasakladı.

Akhisar İlçe Eğitim Müdürlüğü'nden, Eğitim-Sen Akhisar Şube Başkanı Engin Şengül'e gönderilen dilekçede, "Çevreci Afacanlar" isimli çocuk tiyatro oyununun 'savaş ve şiddet karşıtı' olduğu gerekçesiyle yasakladığı ifade edildi.

Gazeteci Erk Acarer'in sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden paylaştığı Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yollanan skandal dilekçede şu ifadeler yer aldı:

İlgi yazınız ile bildirilen "Çevreci Afacanlar" adlı tiyaro eseri incelenmiş olup, incelem sonucunda;

Tiyatro metninin 6.sayfasında "Bilgican" adlı tayatro karakterinin savaş karşıtlığı ile ilgili sözlerinin oyunun konusuyla alakasız bulunduğu,
Yine aynı sayfada "Yaşlı Ağaç" adlı karakterin şiddet karşıtı sözleri ile çevre teöziliği arasında bir ilgi kurulamadığı,

Ülkemizin içinden geçtiği bu hassas döndemde savaş karşıtlığı gibi siyasal söylemlerin çocuklarımıza sunulmasının sakıncalı olduğuna karar verildiğinden okullarımızda oyun tanıtımı ve afişlerinin asılması uygun görülmemiştir" denildi.

DViGu_-W0AAzYTF.jpg

Gezi eylemlerine katılan insanların, doğa sevgisini tiyatrolardan öğrendiklerini sanıyorlar :38573:

Atv, Star gibi bir çok kanalda namus uğruna, erkeklik uğruna sıkılan kurşunun haddi hesabı yok..

Tv kanallarını gören yok şu tiyatro oyununa ise , şiddete sevk ediyor diyor pehh...

Özgür ülke miyiz hakikaten?

Evimizde özgürüz, evimizde laik insanlarız, evimizde sanatkarız, evimizde, evimizde, evimizde...

Kamuda özgür değiliz, kamuda laik değiliz, kamuda sanat yapamayız.

laughable shit............

suratına osurduklarımın ..

daha kaba bir ifade bulamadım .

Şaka mı bu! sözün bittiği yeri çoktan geçmiştik, buna ne demeli bilemedim.

Geri
Üst Alt