Kenan Ünal
Cezalı
- 5 Mayıs 2013
- 36.531
- 11.606
- 673
Takimin yarisini dövmekten futbol oynamaya vakit bulamaz.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Takimin yarisini dövmekten futbol oynamaya vakit bulamaz.
en fazla 3 dakikada halleder bence bolca vakti kalırTakimin yarisini dövmekten futbol oynamaya vakit bulamaz.
Renktas kusura bakma okurken bayaga güldüm.Wing chun la ilgili başıma gelen bir olayı anlatayım ,
11 sene milli takıma yükselecek kadar yakından kickboks ile ilgileniyordum. Futbolla beraber yürütmeye calıstıgımızdan menuskus problemleriyle milli falan olamadık futbollada aramız açıldı ergenlik yaşlarında.
Bacaklarım oldukca gucludur hani 1 tekmede öküz düşürür derler o derece bi tekme attıgım kolay kolay kendini toplayamaz.
Salona bir akşam vakti sıska celimsiz bir adam geldi yaşı 50 civarı. Ağırlık calısıyor bizde izliyoruz lan bu adam bu ağırlıkları nasıl kaldırıyor diye hayret ederken terini havlusuna silip yanımıza hoplayarak geldi eleman.
Kendisinin wing chun eğitmeni olduğunu 10 seneye yakındır uzakdoğuda bir şehirde yaşadığını Türkiyeye temelli dönüş yaptığını falan anlattı.
Kısa kesiyorum tanışma faslından sonra deneme amaçlı herifle ringe çıktık. Ben o zamana kadar wing chun nedir ne işe yarar hiç bilmiyorum. Tabi atletiğiz adamdan yapılıyız , arkadaşlarda gaz veriyor fazla vurma açılma falan diye.
Arkadaşlar adama 1 tane bile yumruk atamadım. Her attıgım yumruk tekme veya kombinasyon acılı bir şekilde bana geri döndü. En son sırt üstü yere düşürüp boğazıma basınca '' tamam abi yeter '' dediğimi hatırlıyorum.
Çok komplike , fazla havalı ve çok iddialı bir dövüş sanatıdır wing chun.
Onca sene boşuna acımasız çeçenlerden eğitim-eziyet karışık kickboks öğrenmişiz. 35 kilo adamdan wing chun öğrensek şuan john wick gibi terör estiriyor olabilirdik.
Renktas kusura bakma okurken bayaga güldüm.
Amacın esas olarak mental gelişim sanırım, bu sebeple herhangi birinde üst seviye olmadığım için öneride bulunamam, ben amatör boks ve ileri derecede krav maga ile ilgiliyim ikisindede felsefe yok. Martial artların hepsinin temeli gerçek seni bulmayla alakalı, hiçliğin aslında hiç olmadığı ve dengeli olmakla alakalı. Eğer herhangi bir martial art dalında ustalaşıp, yaşam biçimi haline getirmeyeceksen direkt olarak taoizm ile uzak doğu felsefeleri ile ilgilenmen daha manrıklı olabilir bence.Abi cidden başlangıç seviyesi olarak ne önerirsin? Felsefeden kastım düşünsel olarak da artı sağlaması gerekliliği.
Eyv. bir araştırayım.
Renktas kusura bakma okurken bayaga güldüm.
gayet komik bence kb lık bişe yok.![]()