SAYGI1 I Ceza

Berkan Yavuz

GalataSarayı Efendileri
GalataSarayı Efendileri
"Saygı" konsepti Oğuzhan Uğur'un yeni konsepti. Sanırım alanında ülkemize katkı sağlamış, sanata yıllarını vermiş "üstat" mertebesindeki sanatçıları yaşarken onurlandırma adına yapacağı organizasyonlar olacak. Birincisini "bana göre" ülkenin gelmiş geçmiş en iyi, hatta yanına yaklaşan dahi olmayan, uzun yıllar da olacak gibi görünmeyen RAPçisi CEZA için yaptı. Youtube'a yüklemişler bence müthiş bir gece olmuş. Ceza bence dünya standartında bir RAPçidir. Şu anda yeni nesil Rapçileri dinleyenlere saygı duyuyorum ama o heceleyerek Rap yaptıklarını iddia edenler; saçma sapan sözlerle sözde RAP yapıp kızlarla, son model arabalarla klip çekenler Ceza ile kıyaslanamaz. Bir kere RAP özü gereği daha toplumsal, küresel sorunları işleyip onları dile getirmeli. Adam "Satılmış her yer parsa parsa, doğduğum yerde çocuklara kalmamış hiç arsa" veya "Patron üşümüş Orta Doğu'dan yakıt alın" gibi sözleri olan şarkılar yazmış ki bu şarkılarda neredeyse boş, anlamsız tek bir cümle yoktur. Yani "Altımda Merso, kolumda Rolex, haydi gelin kızlar cısteks cısteks" diye RAP OLAMAZ. Bugün bu ülkede Türkçe RAP diye bir müzik türü varsa bu CEZA ile Sagopa sayesindedir.

37 yaşındayım, lise hazırlıktan beri CEZA dinlerim çok da severim, gerçekten müthiş derecede saygıyı hak eden bir adamdır. Seven dinlemek isteyen varsa diye konuyu açmak istedim. Üstat umarım üretmeye devam eder.

ne kadar bos adam var burda

CEZA yı çok severim ama bu tarz etkinlikleri sevmem. O yüzden ilgilenmedim. CEZA gerçek bir rapstar. En iyisi.

Bir Pesimistin Gözyaşları albümünden daha iyisi yapılan Sago>alayı bence. Ceza'nın Rapstar albümü de ilk üçe girer Romantizma'dan sonra.
Sago bir sürpriz yapıp en sonda kimsenin haberi yokken çıksa, beraber "Neyim Var Ki" söyleseler mükemmel olmaz mıydı?

Sago bir sürpriz yapıp en sonda kimsenin haberi yokken çıksa, beraber "Neyim Var Ki" söyleseler mükemmel olmaz mıydı?
Ne güzel olurdu yalnız zamanında karşılıklı çok sövdüler artık bir araya gelmeyecek kadar kırmışlar birbirlerini belli ki.

izledim de gelenlerin hiçbirini tanımıyorum yav. zkimsonik isimler muhtemelen hepsi. ozbi cakal falan sokakta görsem tanımam. müziklerini de mekanda falan kulak aşinalığım yoksa haberim yok. bende ceza ve sagoda bıraktım rap müziğini. güzel bi anı olmuş kendisine, izleyicilere. ciddi prodüksiyon yalnız helal olsun oguzhan'a da. dansçılar da renk katmış, yerli plakada coşmuslar hatta. en koparan kısım o zaten tüm yayının. iyi düzenlemiş çakal. bu hali normalinden de iyi olabilir hatta bak.

rap sevmem
rap seveni sevmem
ceza dinledim
onun harici kimseyi bilmem

Ne güzel olurdu yalnız zamanında karşılıklı çok sövdüler artık bir araya gelmeyecek kadar kırmışlar birbirlerini belli ki.
Yaşlandıkça unutulur be üstat o işler. Geçen bir tanesi annesini kaybedince diğeri başsağlığı dilemişti. Sago annesini kaybetmişti sanırım.

playbackçiler saygısızlık yapmıştır
dr. fuchs sansar funky c vs. gibi adamlar nerde

sagopa'dan sonra tartışmasız 2'dir türk rap tarihinde. ben iyi ceza şarkısını dinlemeyi daha çok seviyorum ama adamın tarihe geçmiş 2 albümünün de yapımcısı sagopa'yken, türk rap tarihinin en iyi şarkısını sagopa toparlamışken 1. kim tartışması yapmaya çok gerek yok.

malum şaheserden sonra en çok semdiğim

saygılar kral

Sagopa ve Ceza eger Amerikali filan olsaydi dunyada kirmadik rekor birakmazlardi bence. 1990'dan beri rap dinlerim. Sagopa "Bir pessimistin gozyaslari" albumu ile cok buyuk is basardi.

Bana gore ikiside bir birinden iyi. Fakat birisini sececek olsam, eskiden kendime hep su soruyu sorardim. Cebimde sadece birinin albumunu alacak kadar para var, hangisini alirdim? Cevabi Sagopa olmustur.

Geri
Üst Alt