Selçuk İnan açıklamalarda bulundu

Nedim Elkoparan

Vur Banaaaa
Sarı Üye
Galatasaray Kaptanı Selçuk İnan A Haber muhabiri Emir İşlek’in sorularını yanıtladı.

Bu sene Ziraat Türkiye Kupası’nı müzelerine götürmek istediklerini dile getiren Selçuk, kupa maçlarını asla hazırlık maçı olarak görmemek gerektiğini de ifade etti.

Mancini’nin takımı İtalyan sistemine geçirmesiyle ilgili soruları da yanıtlayan kaptan Selçuk; “Sistem değiştirmek elbette kolay değil, hocamızın istediklerini yapmaya çalışıyoruz” dedi.

Fenerbahçe ile Arena’da karşılaşacak olmalarının büyük bir avantaj olarak nitelendiren Selçuk İnan, Şampiyonlar Ligi’ndeki rakipleri Chelsea ile ilgili de “Biz büyük maçların takımıyız” yorumunu yaptı.

ŞAMPİYONLUĞA İNANIYORUZ, FENERBAHÇE İLE ARENA’DA OYNAMAMIZ BÜYÜK AVANTAJ

8 puanlık fark az bir fark değil biz şampiyonluğa inanıyoruz. Bu puan farkı kapanmayacak fark değil. Son haftalardaki başarılı oyunumuzu sergilersek bu puan farkını kapatabiliriz biz şampiyonluğa inanıyoruz. Fenerbahçe ile Arena’da oynuyoruz bu büyük avantaj.

ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI’NI MÜZEMİZE GÖTÜRMEK İSTİYORUZ

8 yıldır kulüp olarak bu kupayı alamıyoruz. Bu sene de kupaya talibiz. Kupayı kazanmak istiyoruz müzemize götürmek istiyoruz. İyi bir gruba düştük öyle düşünüyorum. Bu gruptan lider olarak çıkacağımızı düşünüyorum. Önümüzde Çarşamba günü Tokatspor maçı var o maçta galip gelip sonucunda bu kupaya uzanmak istiyoruz.

MAÇLAR İSİMLE DEĞİL, SAHADA KAZANILIYOR

Takımların ismi önemli değil maçlar sahada kazanılıyor. Gördüğünüz gibi Fenerbehçe Fethiyespor’a elendi. Beşiktaş da Bucaspor’a elendi sadece isimle kazanılmıyor maçlar. Favori olarak gösterilebilir ama dediğim gibi maçlar sahada kazanılıyor. Büyük takım gibi oynarsak favori olabiliriz. Biz de bunun farkındayız, bilincindeyiz. Bütün maçlara bu şekilde hazırlanıyoruz

TÜRKİYE KUPASI MAÇLARI ASLA HAZIRLIK MAÇI DEĞİL

Maçlara pratik yapmak olarak bakmak yanlış olur. Bu süreçte 3 tane resmi maç yapmak bizim için avantaj lige iyi bir başlangıç yapma adına, Türkiye Kupası maçları asla bir hazırlık maçı niteliğinde değil öyle bakarsak bir yanılgıya düşeriz.

YENİ BİR SİSTEME ALIŞMAK KOLAY DEĞİL, MANCINI’NİN İSTEDİKLERİNİ YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ

Sistem değiştirmek elbette kolay değil, hocamızın istediklerini yapmaya çalışıyoruz. Mancini çok önemli bir hoca, önemli bir kariyeri var. Hocamızın bilgi birikimi çok fazla ve bu bilgilerini bizimle paylaşmaya, bize öğretmeye çalışıyor. Biz de saha içinde bunları fazlasıyla yapmaya çalışıyoruz. Tabi ki kolay değil bir, futbolcunun başka bir sisteme adapte olması yeni yerine uyum sağlaması kolay değil ama biz bunu hızlandırmaya çalışıyoruz. Bunu da yavaş yavaş başardığımıza inanıyorum ben

BÜYÜK MAÇLARIN TAKIMIYIZ

Chelsea çok güçlü bir ekip bazıları çok kolay bir kura çektiğimizi düşünüyor ancak öyle değil. İngiliz ekibi son derece güçlü bir takım. Başında da dünyanın en iyi teknik direktörü var. İşimiz kolay olmayacak. Biz büyük maçların takımıyız. Bizim takımda çok yetenekli oyuncular var biz bunu daha önce gösterdik. Kolay olmayacak ama bu başarmak istiyoruz. Taraftarımız çok şey borçluyuz. Son iki sene de onlara hep kupa hediye ettik. Bize hep destek olmalarını istiyorum

Geri
Üst Alt