Melih Akan
Berlin Panteri
- 26 Ekim 2009
- 42.146
- 24.859
- 3.198
Anderlecht maçında sarı kırmızılı taraftarların hedefindeki isim olan Selçuk İnan, içini SPORCİNİ.COM'a döktü. İkinci yarıda takım mağlupken teknik direktör Prandelli tarafından oyundan alınan yıldız oyuncu sahayı terkederken taraftarların ıslıklı protestosuna maruz kalmıştı.
Geçen sene de Fenerbahçe maçında Mancini tarafından oyundan çıkarılınca formasını çıkarıp yardımcı antrenör Ujfalusi'ye veren Selçuk'un o günden bu yana taraftarlarla yıldızı bir türlü barışmıyor.
Sezon başında Burak Yılmaz ile birlikte sözleşmesi uzatılan tecrübeli oyuncu Sabri'nin kadro dışı bırakılmasının ardından yönetim tarafından takımın 1. Kaptanı yapılmıştı.
"BEN DE KENDİMDEN MEMNUN DEĞİLİM"
Salı günkü maçın hemen ardından ulaştığımız Kaptan'ın morali çok bozuktu. Selçuk konuşmasına en büyük üzüntüsünün takımın evinde Şampiyonlar Ligi'ne puan kaybıyla başlamak olduğunu belirtirken, "Taraftarın tepkisini anlayabiliyorum. Onlara kızmam mümkün değil. Çünkü ben de kendi performansından memnun değilim" dedi.
Yıldız oyuncu kötü performansının nedeni anlatırken ise Galatasaray'ın üst üste şampiyon olduğu 2 sezondan örnek vererek; "En iyi performansımı gösterdiğim dönemle şu an arasındaki farkı herkes bana soruyor. Ilk senemde bir orta saha oyuncusu olarak Melo ile birlikte ikili görev yapıyorduk. Ben 10 gol attım, Melo 10 gol attı. Daha fazlası da asist yaptım. Ondan sonraki sezon da hem ben hem takım benzer bir başarı gösterdik" dedi
"NEDEN İÇİN SAHAYA BAKSINLAR DIŞINA DEĞİL"
Sözlerine, "Ben aynı Selçuğum" diye devam eden Kaptan, "O dönemdeki kadar çalışıyorum. Bana özel hayatımla vurmak istiyorlar. O zaman nasıl yaşıyorsam şu anda da aynı şekilde yaşıyorum. Benim en iyi sezonlarımı yaşadıkları için şu an ki form durumumu kabul etmek istemiyorlar. Haklılar, çünkü ben de memnun değilim ana nedeni saha dışında değil saha içinde arasınlar" dedi.
Selçuk kötü oyununun nedenini açıklarken lafı oynadığı mevkiye getirirken teknik direktör Prandelli'ye de mesajı gönderdi. Yıldız oyuncu, Melo ile birlikte orta sahada ikili oynadığı dönemde yaptıklarının ortada olduğunun altını çizerken,"Bir oyuncu, hocası nerede görev verirse orada oynamak zorunda. Ancak hem Mancini hem de Prandelli ile saha içinde değişik bir görev almaya başladım. Bu sisteme alışmaya çalışıyorum ama hep orta sahanın ortasında görev yapmış biri olarak zaman zaman zorlanıyorum. Çünkü şimdi sistem gereği kenarlara daha yakın oynamak zorundayım ve bu üretkenliğimi düşürüyor." diye konuştu.
"PRANDELLI HARİKA BİR TEKNİK ADAM"
Kaptan sözlerini hocası Prandelli'ye övgülerle bitirirken, "Prandelli şu ana kadar çalıştığım en harika teknik adamlardan biri. Öncelikle çok anlayışlı iyi bir insan, hepimizi dinliyor. Onunla da devamlı konuşuyoruz. Amacımız ortak, hepimiz Galatasaray'ın başarısı için ter döküyoruz. Taraftarımızdan daha sabırlı olmalarını istiyorum. Bu takım çok daha iyi olacak. Henüz sezon başı lütfen bizi desteklemeye devam etsinler" dedi.
SPORCİNİ ÖZEL HABER