Arda Yıldırım
Parçalı Üye
- 19 Ağustos 2010
- 3.589
- 1.488
- 1.563
Su yabancı sınırı olduğu sürece bunla kankası Burak'a mecburen katlancaz
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
adem çakır
yorumlarına yüzde 99 katılıyorum arkadaş
Selçuk hep buydu..
ne o ilk sezonunda süper bir yıldızdı
ne son iki yıldır tukaka bir futbolcu..
çıkarın attığı frikik gollerini aynı Selçuk..
bu kadar aleyhte algıya rağmen görüşlerini kararlılıkla söylemeni takdir ediyorum..
benim sana sorum dzemalli?
daha önce izledinmi?bana bu maçta verdiği izlenim ofansı çok sevdiği ve aradığımız adam olmadığı şeklindeydi...guarin gibi güçlü değildi sanki..
ve selçukla alakalı bir görüşüm naçizane bana ait..
Selçuk asla dmc değil...defansif özellikleri yetersiz..yanındaki adam asla yekta olmamalı çünkü yekta rol çalıyor selçukla ikisi asla olmuyor..yine maalesef burak takıntısı selçuğun futbolunu çok olumsuz etkiliyor..aklında hep burak var..
Selçuk çok fark yaratmayan bir oyuncuyken ve burak takıntısı bitmez görünürken selçuksuz bir takımı düşünmesi lazım değilmi hocanın?
görüşlerini merak ettim..
Selcuk bence iyi bir futbolcu, ama onun ciddi eksikleri herzaman vardi.... Tabiki ozamanlar da Selcuk genel olarak ayni futbolcuydu ama farkli kullaniliyordu. Özgüveni biraz daha fazlaydi. Selcuk hem en fazla kosacak, hem hizli olacak, hizli oynayacak, bir kac calim olacak. Bunlari yapabilse o futbol zekasi ile zaten Galatasaray´da olmazdi. Öyle bir oyuncu kolay kolay Türkiye´de yetismez zaten. Mesela gecen sezon, bos alana kosu yapan oyuncu yok, ve top Selcuk´a geliyor... Topu ileri tasiyamiyor adam, oynayacagi poziyon olmadigi icin adam devamli dönüp dönüp saga sola geriye oynadi. Yapacak birseyi yok, o durumda kapasitesi okadar. Topu ileriye tasiyip pas atmayi denese, muhtemelen topu kaybedecek kendi yari sahamizda.
2011-2012 sezonunda...
Takim olarak daha cok kosuyorduk, daha baskili oynuyorduk. Emre ve Engin orta sahada olusan bosluklari kapattigi icin, Selcuk ozamanlar daha az kosmak zorunda kaliyor, top ayanda iken cok daha diri oluyordu fizik olarak. Su an belki moral olarak da düsük, duran toplari uzun süre boyunca kötü kullandi. ama bunlarin disinda Selcuk herzaman ayniydi...
Ben daha hizli ve hareketli oyunculari tercih etmeyi severim. Cemal topu alip dikine gidebilen bir oyuncu, daha cabuk. Sut teknigi en az Selcuk kadar etkili, ama Selcuk´dan ziyade kendisi daha basit yaratabiliyor sut pozisyonlarini. Ben Cemali normal sartlar altinda tercih ederdim, ama önümüde yabanci siniri engeli var. O yüzden Selcuk bu sezonda baya forma sansi bulacaktir, adam biraz da dinlenmesi lazim sadece.
Tesadüfe bak ki ozamanlar bende Guarin´i istemistim, bence bize cukk diye otururdu ama onu alacak maddi durumuz yoktu. Daha dogrusu farkli harcadik kis sezonunda.
Melo-Cemal-Guarin yada Melo-Selcuk-Guarin gibi oyunumuza yeni bir boyut getirebilirdi... Cemal Selcuk kadar statik bir oyuncu degil, o yüzden birlikte de oynamalarinda bir sorun görmüyorum. Cemal´dan 10-15 mactan fazla izlemedim, defansif olarak alan kapatma konusunda nasil tam olarak dikkat etmedim. Ama Italya´dan gelen bir oyuncu, bu konuda aslinda kötü olma ihtimali yoktur.
Maalesef Selcuk´u kolay kolay kimse kesemez. Hoca vazgecmeyebilir, bence ama kesmemize gerek yok bu sezon. Cok hareketli bir takim var, Olcan, Bruma, Pandev, Burak, Umut, Yasin, Selcuk top alip yaratacak bir oyuncu degil, degerlendirmesi icin hareketli bir takim lazim önünde. Bence bu sezon Selcuk daha rahat kullanilir, cünkü kadro oyununa uygun bir düzeyde.
Selçuk'u bu sezon izlemeye başlamış olsak inanabilirdikFutbol zekası denen şey var ya heh o bu adamda yok işte. Hiçbir zaman da olmadı. Mesela Wesley, Melo top ayağına gelmeden ne yapacağını, nereye pas atacağını düşünür, hemen uygular, oyunu hızlandırır. Bu kazma ise topu alır 5 dk bekler, sonra kafasını kaldırır, kankası diğer kazmayı arar. Görürse ona doğru şişirir ya da kıçını rakibe dayayıp kendini yere bırakır, faul almaya çalışır.
Aaa Aaa öyle deme bir kaç denyo atlar üzerine şimdi... Onlar için yabancı hayranlığı hep ondedir. Maçın en iyi 3 oyuncusundan biri bile olsa yinede en çok O elestirilir. Şimdi sen istatistik koyarsin onlar ne oynadiki derler. Sen çok iyi oynadı desen hani asist hani gol derler. Kısaca 100 de 100 haklı olsa nda sen bu forumda SELCUK için bu maç iyi oynadı diyemezsinEvet, ben ve bazi arkadaslar farkli mac izlemisiz.
102 Topla oynama
4 Sut asisti
4 key pas
75/85 88 % pas isabeti (26 hücum pasi)
11 Ceza alanina top
2 top kaybi
11106 Mesafe kaydetti
6 Orta
Paslarinin 30% ileriye atilmis toplar
En cok kosan
En cok orta acan
en cok sut asisti yapan
ileri en cok pas veren 3. Futbolcu
Selcuk Inan ile iglili otomatige baglamis maalesef artik bir cok taraftar. Bu son macta asla kötü denilemez, ve istatistikler de bunu ortaya koruyor. Bu adam formsuz tamam, ama bence bir cok arkadas ozamanlar attigi frikik gollerinden etkilendi. Daha diriydi mac icinde daha az kostugu icin, o yüzden biraz daha konstantre olabiliyordu kreatif anlamda. Pas anlaminda oyunumuzun daha hareketli olmasi ofansif anlamda top kullanmasini daha da rahatlatiyordu.
Ama all in all gördügümüzden cok cok farkli bir oyuncu degil Selcuk... Bu adami siz önceden cok degisik degerlendirmisiniz. Simdi Prandelli de biraz farkli olabilir, ama bu adam Drogba-Sneijder transferinden sonra farkli bir rol üstlenmeye basladi ve o sezon basarili bir sekilde görevini yerine getirdi sezon sonuna kadar.
Evet form olarak düsüste bir sezondur, ama okadar farkli bir oyuncu hic bir zaman olmadi. Sukadar söyleyeyim, 2012/2013 sezonunun ikinci yarisinda Selcuk Inan kötüydü diyenler, bu adamin futbolculugunu begenmiyordur. 2011-2012 sezonunda gözü boyanmistir...
En son maçın en iyi 3 oyuncusundan biri ne zaman oldu? Maçtan çok istatistiği takip edersen yanılırsın. Oynadığı oyuna bak kardeşim. İstatistik neymiş ki? Sen topu ilerideki gol pozisyonu olabilecek boş adama pas atmaz yanındaki adama pas verirsen isabetli pası bir arttırırsın. Maça bakacaksın. Maçı nasıl çevirdiğine, atakları nasıl başlattığına, top kapmaya, rakibin ataklarını kesmeye bakacaksın, arkadaşlarına gol pozisyonuna sokmaya, organizasyona bakacaksın... Bunları yapmadığında istatistiklere yansımıyor. Mesela en çok koşan oyuncu lafı insanı delirtmeye yeter. Teklikeli yerlerden kaçarsan, rakibin yanında müdahale etmeden koşarsan, mevki olarak orta alanı enine katedersen tabiki en çok koşan adam olursun.Aaa Aaa öyle deme bir kaç denyo atlar üzerine şimdi... Onlar için yabancı hayranlığı hep ondedir. Maçın en iyi 3 oyuncusundan biri bile olsa yinede en çok O elestirilir. Şimdi sen istatistik koyarsin onlar ne oynadiki derler. Sen çok iyi oynadı desen hani asist hani gol derler. Kısaca 100 de 100 haklı olsa nda sen bu forumda SELCUK için bu maç iyi oynadı diyemezsin![]()