Üye Görüşü Selçuk İnan'ın Bu Ülkede Daha Ne Kadar Kredisi Var?

Selçuk'un sorunu aslında Türkiyemizin genç futbolcu ve futbolcu adaylarının sorunu, bizim oyuncularımız çıtayı hep düşük tutuyor. Tek hedefleri Süper Lig ve oradan 3 büyükler. (Trabzon dahil değil bu çıtaya) Süper lig hedefini tutturan oyuncular daha fazla efor sarfedip bir şekilde kendilerini 3 büyüklere atmanın peşindeler. Oraya ulaştıklarında artık bütün istedikleri olmuş Avrupada bir çok takımda oynayan bizimkilerden çok ama çok yetenekli futbolculardan daha iyi kazanıyorlar. Böyle olunca avrupaya gitmek onlar için cazip gelmiyor. Hal böyle olunca bizimkiler büyük takıma gelince yerinde sayıp duruyolar.

Standart bir oyuncu ol.
Biraz tecrübeden sonra azmet ülkenin en iyi futbolcusu haline gel.
Sonra daha da tecrübelenmesi gerekirken o seviyede tutunamayıp ve aşağıya doğru insin.
Gerçekten yazık.

Edit: Bu arada bu durum son zamanlarda olan genel durumu. Eskişehirspor maçında çok kötü oynamadı.

En ciddi sorun adamın yerli olarak alternatifinin olmaması. Umarım devre arasında Tolgay Arslan'ı alırız ve Selcuk'tan ebediyen kurtuluruz.

Tabi ortasahaya alınacak iyi bir yerli oyuncuya kadar Furkan denense fena olmaz. Selcuk harbiden futbolu kafada bitirmis.

terim gittiginden beri tepetaklak

gerci terimin son senesinde düsüse gecmisti ama yine de cabalıyordu biseler yapmak icin

simdi umrunda degil,gamsız bir elemana dönüstü

igrenc bir topcu oldu

hayır yeteneksiz degil bunu biliyoruz

bu adam trabzonu sampiyon yaptı sonra geldi bizde sampiyonlukta inanılmaz katkı verdi ama su anki haliyle hic ama hic cekilmiyor

kulübede otursun 3-4 hafta,yerine oynayacak topcu var,furkanı oynat birhanı oynat,daha kötü performans vermezler

Ayhan Akman bu çapsız herifden daha iyiydi haram olsun aldığı paralar!

Gesendet von iPad Air mit Tapatalk

Ban ardayı hatırlatıyor. Arda ilk zamanlarda çalım atabilen çok zevk veren topçuydu. Sana paris hilton yakışırdan nerdeyse küfür etmeye kadar gelmişti performansı düştükçe. Aynı durum selçuk içinde geçerli. Her ölü topu gole çeviren, müthiş paslar atan xelçuk dediğimiz adam.
Bunların yeteneği körelmedi ya abi arda mesela toparladı hiç anlamıyorum bu işi

Bence başlığı genel olarak Türk oyuncuların bu ülkede ne kadar kredisi var diye değiştirebiliriz.

Özellikle büyük takımlar Avrupa'da mücade ediyor ve kalite ortada. E Türk oyuncularının ortalama kaltesi de yerlerde.. O ortalama kaliteden 1 tık iyi oynayan adama büyük takımlar gelip muazzam maaşları bağlıyorlar. Adamlar da nasıl olsa oynuyorum bilinciyle oturup çalışmıyorlar.

Maalesef Türkiye'de Selçuk'a alternatif olacak Türk oyuncu sayısı yok denecek kadar az, belki de yok. Rekabetin olmadığı yerde gelişim olmaz. Galatasaray altyapısından çıkartmadığı yerde, ya da yabancı sınırı serbest kalmadığı sürece Selçuk bundan iyi oynamaz. Çünkü oynaması için mücadele etmesine gerek yok.

En son maçın en iyi 3 oyuncusundan biri ne zaman oldu? Maçtan çok istatistiği takip edersen yanılırsın. Oynadığı oyuna bak kardeşim. İstatistik neymiş ki? Sen topu ilerideki gol pozisyonu olabilecek boş adama pas atmaz yanındaki adama pas verirsen isabetli pası bir arttırırsın. Maça bakacaksın. Maçı nasıl çevirdiğine, atakları nasıl başlattığına, top kapmaya, rakibin ataklarını kesmeye bakacaksın, arkadaşlarına gol pozisyonuna sokmaya, organizasyona bakacaksın... Bunları yapmadığında istatistiklere yansımıyor. Mesela en çok koşan oyuncu lafı insanı delirtmeye yeter. Teklikeli yerlerden kaçarsan, rakibin yanında müdahale etmeden koşarsan, mevki olarak orta alanı enine katedersen tabiki en çok koşan adam olursun.
Ben iyi oynadı demedim ki EN IYI OYNAYAN dedim.. Takım da kimse TOP filan oynamıyor zaten o yüzden eleştirirken eşit davranmak gerekir. Evet eskişehirspor maçında en iyi oynayan 3 futbolcudan biriydi.. İyi oynayan değil En iyi oynayan....

Burak ile Selçuğun bir an önce ağır bir sakatlık geçirmesi dileğiyle... (sonunda o noktaya geldik ..)

Yan pas geri pas = Selçuk İnan

Melo ve hatta ilk maçına çıkan Dzemaili çok mecbur kalmadıkça stoperlere bu kadar fazla top atmıyorlar.
Selçuk aldığı topların çoğunu geriye veriyor.
Stoperler ve Selçuk aralarında gereksizce fazla pas yapıyorlar ve çok yavaş oynuyoruz bunun neticesinde.
5+3 olduğu sürece bu ve kankasına katlanmak zorundayız başka çaremiz yok malesef.

Eskisehir macinda kotu degildi. Genel anlamda herzaman elestiririm lakin son macta biraz toparlanmis gibiydi

neymis pas hatasi yapmiyormus.ayagindaki topu en az 6-7 saniye gevelemeden pas atmayan bir adam tabii ki pas hatasi yapmaz..33'lük seref yoksunu emre bile bu heriften daha dinamik bir futbol oynuyor..

★☆★

Dün kiralık giden Salih ortasahada cok iyi pres uyguladı ve savastı. Emre'nin sinirlenip yeter yaa diye bagırdıgı ne kadar etkili oldugunu gösteriyor zaten.

Salih'i ortasahaya koysak Selcuk'tan daha fazla is yapardı heralde. Selcuk net olarak bitmis bir futbolcu.. Bence Furkan'a sans verilse bir daha Selcuk aranmaz.

Keske Bucadan Salih Uçani alsaydik Fenevden almadan önce.. tabii olan oldu.

Fenevde Salih ve Alper diye 2 yetenekli orta saha oyuncusu varken bizimkiler...

Her sezonunu izledim. 30 gol 50 asistlik performans da sergilese bu adamda futbol zekası, yetenek yok!! Hiçbir zaman olmadı ve bundan sonra da olmayacak!
Futbol zekası olmayan adam Selçuk'un ilk 2 sezon verdiklerini veremez. Ben demiyorum ki Selçuk kusursuz bir oyuncudur, her şeyi dört dörtlüktür vs. En iyi olduğu dönemde de eksikleri vardı tabi ki ama yeteneksiz demek çok çok ağır ve gerçekçilikten uzak bir yorum olur.

Zaten ne kadar yetenekli bir oyuncu olduğunu gösterdiği için de şu anki durumu bu kadar büyük tepki alıyor. Potansiyelini bilmesek düz bir topçu olsa adamın oyunculuğu bu kadar deriz fazlasını beklemeyiz.

tapatalk

Selçuk kadar koşup pres yapan top çalmaya çalışan birini daha bulursanız hiç durmayın oynatın yerine...

Geri
Üst Alt