# Semih Şentürk

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Semih Şentürk Galatasaray'da iddiası!

4-4-2'ye dönüş olmaz.En azından FR varken olmaz.

Olursa Rijkaard gitsin.4-4-2 üstadları gelsin.
Rijkaard'ı sadece 4-3-3'e bağlamak, bu adama hakarettir. Euro 2000'de Hollanda 4-3-3 oynamıyordu veya Rijkaard'ın Barcelonası her sene 4-3-3 oynamıyordu.

Ben yararlı olacağını düşünüyorum.

En azından Kewell'dan sonra golcü bir winger şart!

Winger diye tabir adilen oyuncular zaten golcü olurlar.

Ve 4-3-3'ün, ileri üçlüsünün kanatlarıda ki ikilisi Serdar Özkan, Arda Turan gibi kanat oyuncularından değil, Winger diye tabir ettiğin oyunculardan oluşur.

M. Baros, T. Henry, Arshavin, Van Persie, Saviola gibi.

Ve genellikle, ters ayak oynatılır ki orta saha ile pas alışveriş verimi artsın ve içe katederek kaleyi karşısına alıp çekeceği şutlar ile gol bulabilsin diye.

Örneğin şu an Bayern Münich - Robben ve Ribery, ters ayak oynuyorlar.

Ben bundan dolayı seneye sağ kanatta Gio Dos Santos'un görev almasından yanayım, sol kanata ise Kewell gibi ancak daha zinde, sağlıklı ve sağ ayaklısı gelirse çok iyi olur. Veya son derece splinter bir forvet transfer edilip, Baros sol kanada çekilebilir.

İşte uA zihniyeti, boşuna eleştirmiyoruz sivilceli bebeler ıslıklıyordu Arda'yı diye.

Arda ile ilgili oturup düşünsek bir sorun yok. Performansı düştü onu katılıyorum. Ama bu adamın kazandığı harcadığı parayı vallahi yeni yetme bebeler özellikle çekemiyor. Arda'yı yuhalayanların %90'ı 10-15 yaşındaydı. Bende buna karşın Arda'ya hep seslenip diyorum ki, Aston Martin'e binme git, Bugatti al çileden çıksın bu kıskançlar.

Rijkaard'ı sadece 4-3-3'e bağlamak, bu adama hakarettir. Euro 2000'de Hollanda 4-3-3 oynamıyordu veya Rijkaard'ın Barcelonası her sene 4-3-3 oynamıyordu.

Mecbur kalmadıkça yada vaziyete göre değişiklik gösterebilir tabiki.

Ama bu sene en zor dönemlerimizde 1,2 maç dışında sistem değişmedi.Bence bu onun sisteme ne kadar bağlı olduğunun göstergesi.

Ve 4-3-3'ün, ileri üçlüsünün kanatlarıda ki ikilisi Serdar Özkan, Arda Turan gibi kanat oyuncularından değil, Winger diye tabir ettiğin oyunculardan oluşur.

Ben ne dedim ki ?

Cevap: # Semih Şentürk

Çok iyi bi forvet bana göre ama bize gelmesini istemiyorum.En az 100 defa fb'liyim demiştir ne işi var bizde.

Serdar Özkan ve Arda Turan farklı tip kanat adamları. Serdar Özkan hızlı ve teknik. Eksiği son vuruş ve gol becerisi. Serdar, 4-3-3 e uygun bir kanat adamıdır. dikine oynar, içeri girer. Arda farklı. Arda topu daha çok ayağında tutar, fazla süratli değildir. Ama futbol zekası üst düzey. Bu yüzden Arda'nın sol açıktan ziyade orta sahada daha verimli olduğunu düşünüyorum. 6'da 6 yaptığımız dönemi hatırlarsak.

Bu transferin gerçekleşme ihitimali bana zor geliyor. Olabilirliği var mı elbette var. Hem resmi site açıklamadıktan sonra hiçbir siteye inanmıyorum. Türkspor'u geçen sene forumu takip etmeye başladığım zaman öğrendim. Ama geçen sene ki transferlerde pek isabet tutturduğunu göremedim. Ondan önce ki dönemde nasıldılar bir fikrim yok.

Mecbur kalmadıkça yada vaziyete göre değişiklik gösterebilir tabiki.

Ama bu sene en zor dönemlerimizde 1,2 maç dışında sistem değişmedi.Bence bu onun sisteme ne kadar bağlı olduğunun göstergesi.
1-2 maçtan fazla sistemin değiştiği maç sayısı. Zaten 4-3-3 ü yeterince fazla oynamadığımızdan şikayetçiyiz. Baros sakatlandıktan sonra zaten sistem çatırdadı.

Cevap: #Semih Şentürk

Daha önceden açılmıştı konu birleştirildi.

1-2 maçtan fazla sistemin değiştiği maç sayısı. Zaten 4-3-3 ü yeterince fazla oynamadığımızdan şikayetçiyiz. Baros sakatlandıktan sonra zaten sistem çatırdadı.

Sisteme uygun adamlar bulmak lazım o halde.

Özellikle wingerlara ve orta sahaya.

50 golde kalıyoruz sonra.=)

Serdar Özkan ve Arda Turan farklı tip kanat adamları. Serdar Özkan hızlı ve teknik. Eksiği son vuruş ve gol becerisi. Serdar, 4-3-3 e uygun bir kanat adamıdır. dikine oynar, içeri girer. Arda farklı. Arda topu daha çok ayağında tutar, fazla süratli değildir. Ama futbol zekası üst düzey. Bu yüzden Arda'nın sol açıktan ziyade orta sahada daha verimli olduğunu düşünüyorum. 6'da 6 yaptığımız dönemi hatırlarsak.

Ancak Serdar Özkan'ın yeterli olacağını sanmıyorum. Yani direk ilk 11 oyuncusu değil bana göre. Alternatif işte.

Benim isteğim,

Gio Dos Santos - T. Henry

--------Baros------------

gibi bir üçlü. Bakın bu üçlü değil, bu üçlü gibi bir üçlü istiyorum diyorum. Gio olmasada yine sol ayaklı, hızlı, driblingi iyi bir oyuncu. Henry olmasada içe kat ederek çekeceği şutlarla çok gol bulabilecek bir oyuncu, şart.

-------------------Transfer---------------------

-Sabri------L. Neill---------Transfer-------Hakan-

------------------Transfer-----------------------

-----------Transfer--------Arda Turan------------

---Gio Dos Santos-------------------Transfer-----

-------------------Milan Baros--------------------

Transfer dediğim yerlere alt yapıdan, kadrodan birilerinide ekleyebilirsiniz tabii. Ancak ben bu noktaların kaliteli oyuncularla doldurulması gerektiğini düşünüyorum. Misal;

Kameni - R. Marquez - A. Diarra - Hamit Altıntop - T. Henry

Henry Amerika'ya gitmedi mi ya?

Ancak Serdar Özkan'ın yeterli olacağını sanmıyorum. Yani direk ilk 11 oyuncusu değil bana göre. Alternatif işte.

Benim isteğim,

Gio Dos Santos - T. Henry

--------Baros------------

gibi bir üçlü. Bakın bu üçlü değil, bu üçlü gibi bir üçlü istiyorum diyorum. Gio olmasada yine sol ayaklı, hızlı, driblingi iyi bir oyuncu. Henry olmasada içe kat ederek çekeceği şutlarla çok gol bulabilecek bir oyuncu, şart.
Elbette direk ilk 11 futbolcusu değil ama tarz 4-3-3'lük bir isim. Henry gelmesin Galatasaray'ın küme düşeceğini bilsem o adam gelmesin. Hiçbir şey beni bu takımdan uzak tutmaz ama Henry tutar.

Henry ayrıca ABD'ye gitti. Dünya Kupası'ndan sonra imzalayacak.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt