Seneye Rijkaard'la yola devam etmeli miyiz?

Cevap: Seneye Rijkaard'la yola devam etmeli miyiz?

Arkadaşlar seneye böyle olursa devre arası yol versin başkan Rijkaard'a bizde insanız ya! Havanda su dövsünler bizlerde "çok iyi la, çok iyi hem istikrar, sistem, total, rererörö" diye saf saf cümleler kuralım. Hoca aldığı paranın hakkını verecek hakkını! Türkiye'de her alanda böyle siyasi yaşamda da değişen birşey yok! Adam süründürür millet istikrar der. Ben anlamıyorum kötü gidişin istikrarı mı olur Allah'ın kulu çıkıp "evet şundan Rijkaard" diye mantıklı bir tek cümle kurmuyor. Ağzını açan istikrar, sistem, sabır, total bilmem ne geçen cümleler kurup işin gerçeğini konuşmuyor. Hep yüzeysel saçma sapan geçiyoruz. Seneye Takımı kuvvetlendirmeden bu adam bizim sonumuz olur ama olaya şu yönden bakarsak kadar para verince ne işimiz var Rijkaard'la!

Kötü gidersen istikrar, sabır gösterirsin ki "düzeltsin" diye.

Adam şampiyon olup, avrupa kupası kazanıp, "hadi 1 sene daha kalsın" mı diyeceksiniz.

Böyle saçmalık olmaz.

Arsen Wenger Arsenal gibi takımın başında yıllardır elde ettiği bir avrupa kupası yok. Şampiyonluk sayısı ile kaç tane açın bakın bakalım...

sadece seneye değil mümkünse 2-3 sene daha devam etmeliyiz...

devam etmesine edelim istikrar adına güzel bir olay ama bir takım çekincelerim var, takımda kesinlikle bir disiplin sorunu olduğuna inanıyorum, bunun bir şekilde halledilmesi lazım, bunun dışında bu adama iyi bir orta saha vermek zordundayız yoksa başarılı olma imkanımız yok. bu bilinçle 2 tane ön libero ve baros kadar kaliteli bir forvet daha alınmalı.

Şu ana kadar Galatasaray'ın başında olup da beğenilen hoca görmedim.

Fatih Terim geldi kötü antrenör oldu. Sonra başarı gösterdi. Zamanla öğrendi dediler.

Lucescu geldi kötü teknik direktör oldu. Kendi çapında başarılı oldu. Sıkıcı ve korkak futbol oynatıyor dediler.

Gerets geldi başarılı oldu. hücum futbolunu abartıyor dediler. 2. sezonunda daha dengeli bir takım yaratmaya çalıştı kötü sonuçlar alınca o da korktu nerde ilk sezonki Gerets diyip gönderdiler.

Kalli geldi. Ne işi var bu dedenin dediler.

Souness geldi kötü teknik direktör dediler.

Şimdi de Rijkaard'a atıp tutuyorlar. Sormak istiyorum bu köşe yazarlarına. Siz ne kadar iyisiniz? Aynı adamlar Hiddink'i de Löw'ü de beğenmemişlerdi. Bu adamların hepsi kötü bir tek onlar iyi. Bütün sezon boyunca 1500 tane kişiliksiz yazı yazarlar. Maça göre, skora göre. Sezon sonu da mutlaka tutan o yazılardan birini dayanak gösterir ben demiştim derler. E ya geri kalan yazıların??

Neyse Rijkaard kalmalı. Orta saha için ciddi bir bütçe ayrılmalı. En az 2 fiziksel açıdan güçlü pas yapabilen oyuncu alınmalı. Alternatif çok. Fransa, İtalya böyle oyuncu kaynıyor. 1 adet Lucas'ı tamamlayacak defans oyuncusu da eklendi mi bu takım çok farklı top oynar.

Sonra başta Hıncal olmak üzere Rijkaard Galatasaray'ın başında teknik direktörlüğü öğrendi, o kadroyu herkes şampiyon yapar gibi laflarla yine mükemmel yorumculuklarına devam ederler.

Rijkard'la kesinlikle devam, hatta 5 yıllık bir uzun vadeli sözleşme. Bu sene ligi tanıdı. seneye tozunu atar..sonuna kadar destek...

Şuanda Rijkaard'a gitsin diyenler, zamanında Del Boske, Tigana, Löw, Hiddink, Gerets, Skibbe ve diğer yerli olsun, yabancı olsun 1 senesi dolmadan göndermeye çalışılan arkadaşlara şöyle önerim var:

Toplayın mahallenizden sizden 5-6 yaş küçük olan çocukları (kendi yaşıtlarınız ve büyüklere söz geçiremezsiniz) ve halı sahada maç oynatıp teknik ve taktik verin. 1 hafta antrenman yaptırın ve 2-3 maç oynatın. Yapabiliyormusunuz?

Evcil hayvanınız varsa ona ev yapmayı deneyin çok kısa bir sürede. Yapabiliyormusunuz?

Ununuzu, suyunuzu alın ekmek yapmaya çalışın. Yapabiliyormusunuz?

Bahçenize domates ekin ve 2 gün sonra domates toplamaya çalışın. Yapabiliyormusunuz?

Hiç olmadı gidip 4-5 kişi önünde şiir okuyun. Yapabiliyormusunuz?

Hiç birinize atom parçalayın demiyoruz, sıfırdan araba yap demiyoruz, plaza yap demiyoruz. Dışarıdan çok basit görünen yukarıdaki işleri yapmayı denemeniz isteniyor.

Mahalle çocukları bazıları zekidir, bazıları çok fazla anlamaz, bazıları bildiğini yapar, bazıları sizin istediğinizden fazlasını yapar. Başa çıkın bakalım bu sorunlarla.

Evcil hayvanınız için yaptığınız ev 10 dakikada yapılmaz, yapsanız bile ömrü çok kısa olur. O basit görünen tahta parçalarını bile birleştirmek için emek sarfedersiniz.

Un ve suyu kafanıza göre karıştırarak hamur yapamazsınız, bu yaptığınız hamurdan da ekmek olmaz. Olsa bile yenilir cinsten olmaz.

Domates ekin ve 2 gün sonra meyve vermezse o tohumu sökün atın ve yenisini ekin oraya. Gübrelemeniz, suyunu, sıcaklığını, güneşi görmesini söylemiyorum bile, bunlar umurunuzda değil yeterki ne yapsın etsin 2 günde meyve versin.

Hala İstiklal Marşımızı bilmeyen tonlarca insan var, siz 4 mısralık şiir okuyun hiç değilse.

Hepsi çok basit görünüyor değilmi? Pazarda satın aldığınız meyveler 2 günde el değmeden yetişmiş değilmi? Aldığımız ekmeğin altı ufak yanmış olsa ekmeği yapana kızıyoruz değilmi? Birinin yaptığı el yapımı bir eşyayı eleştiriyoruz ben daha iyisini yapardım diye değilmi? 3-4 kişilik grup önünde bile küfürsüz, düz, anlaşılır şekilde Türkçe konuşabiliyoruz değilmi?

Yukarıdakilerin en azından birini tam olarak yapsak kendi kendimizi öve öve bitiremeyiz değilmi ben böyle yaptım, şöyle yaptım diye?

Öysa iyi bir inşaat ustası çıkıp bu evi ben yaptım diye böbürlenmez, ekmek ustası en iyi ekmek benim ekmek demez, çiftçi domatesi başınıza kakmaz, gerçek bir şair medyada çıkıp şakşakçılık yapmaz, sadece işini yapar.

Ne zaman biz bunu ben bile yaparım demekten kurtulursa, işini hakkıyla yapmayı öğrenirse, emeğe saygı duyarsa, en önemlisi sabrı öğrenirse sadece futbolda değil, diğer tüm alanlarda başarılı olma şansımız çok çok artar.

Eleştirmeyin demiyoruz, sadece şuursuzca eleştirmeyin diyoruz, medya maymunlarının, palyaçolarının (bazı hakkıyla işini yapanlar hariç) oyununa gelmeyin.

Bu sezon teknik direktörsüz maçlara çıksaydık bugün liderdik. Rijkaard sadece ayak bağı oldu. Takımı labaratuvar olarak kullandı. Kobayı kullanıp çekip gidecek. UEFA kupasına bile katılamayacağız. Onun için Cevat Hoca ile takıma yeni dinamizm gelmeli.

Bu sezon teknik direktörsüz maçlara çıksaydık bugün liderdik. Rijkaard sadece ayak bağı oldu. Takımı labaratuvar olarak kullandı. Kobayı kullanıp çekip gidecek. UEFA kupasına bile katılamayacağız. Onun için Cevat Hoca ile takıma yeni dinamizm gelmeli.

Çok haklısın neden daha önceden düşünemedik bunu. :o

bu oranlar birilerine kapak olsun

Şu ana kadar Galatasaray'ın başında olup da beğenilen hoca görmedim.

Fatih Terim geldi kötü antrenör oldu. Sonra başarı gösterdi. Zamanla öğrendi dediler.

Lucescu geldi kötü teknik direktör oldu. Kendi çapında başarılı oldu. Sıkıcı ve korkak futbol oynatıyor dediler.

Gerets geldi başarılı oldu. hücum futbolunu abartıyor dediler. 2. sezonunda daha dengeli bir takım yaratmaya çalıştı kötü sonuçlar alınca o da korktu nerde ilk sezonki Gerets diyip gönderdiler.

Kalli geldi. Ne işi var bu dedenin dediler.

Souness geldi kötü teknik direktör dediler.

Şimdi de Rijkaard'a atıp tutuyorlar. Sormak istiyorum bu köşe yazarlarına. Siz ne kadar iyisiniz? Aynı adamlar Hiddink'i de Löw'ü de beğenmemişlerdi. Bu adamların hepsi kötü bir tek onlar iyi. Bütün sezon boyunca 1500 tane kişiliksiz yazı yazarlar. Maça göre, skora göre. Sezon sonu da mutlaka tutan o yazılardan birini dayanak gösterir ben demiştim derler. E ya geri kalan yazıların??

:2_thumbs_up_-_anima

güzel söylemişsin bence az daha sabretmeliyiz hersene aynı şeyleri yapıyoruz yada bize yaptırıyorlar sürekli hoca değiştirerek olmaz...

Evet, Devam !

Baslangicta 1 senemiz kayip olabilecek düsüncesiyle Rijkaardla devam etmeliyiz düsündük cogumuz. .

Rijkaardin 1 senelik kredisi vardi, bunu kulandi.

Artik gelecek sezon icin artik beklentiler artacak.

Havalimanlari doldurtacak Yildiz futbolcular istemiyoruz, Takim oyunculari istiyoruz, Ismi Ahmet, Mehmet, Hans hic farketmez.

Fakat Gelecek sezonun ilk yarisi icinde herhangi bir ilerleme gözükmezse, Frank Rijkaard bile tutunamaz, Aralik, Ocak ayinda Rijkaard yolcu olur.

Hayır diyen insanlar nasıl bir psikolojide çok merak ediyorum. :D

fenerbahceliyim.

rijkaard uzerine bir suredir yapilan tartismaya disaridan bakan biri olarak yazayim dedim. oncelikle rijkaard hakkinda gitsin mi kalsin mi turunden yorumlarin genelde futbolla ilintisiz meselelere indirgendigini dusunuyorum. hos, bunda cok da garip bir sey yok, ama yine de tamamiyle saglikli elestiri yapilamiyor. sahsen ben de rijkaard'i seviyorum, ayni van kooijdonk'u sevdigim gibi. kibar, canayakin, dogru duzgun bir adam. daum gibi sadece kalantorlara guvenmiyor, gerektigi zaman 18-19 yasindaki bir adami oynatabiliyor, bu da bence son derece saglikli bir kafa yapisi. lakin bunlar bence bir antrenorun basarisini olcmek icin kullanilmasi gereken kriterlerden yalniz bazilari.

bu sene galatasaray'in basinda kim olsaydi alacagi puan asagi yukari buydu, daha az almasi gercekten cok zor olurdu. ote yandan bu takim da rijkaard'in bilgisi dahilinde olusturuldu, ve koca bir sezonu orta sahada mustafa sarp-ayhan-mehmet topal-baris'a emanet etmek de kuskusuz rijkaard'in bir tercihiydi. bu bana kalirsa basli basina kocaman bir hata. ikincisi, galatasaray'in baros sakatlandiktan sonra forvet hattinda ciddi sikintilari olmasina ragmen, ve o sirada galatasaray avrupa kupalarinda mucadele ederken, avrupa'da oynayamayacak olan, ustune ustluk gayet formsuz jo transfer edildi. bu da ciddi bir hata. galatasaray'in sol bekinde ikinci yaridan itibaren forma giyen caner'in hakan balta dondukten sonra da hala 11'de oynatilmasini da anlayamiyorum, ama o kadar da sasilacak bir sey degil. hakan balta'nin hucuma katkisi caner'e gore kisitli oldugundan dolayi yapilmis bir tercih, ve saygi duyulmali.

ayrica, total football meselesi de herkesin diline pelesenk oldu olmasina ama bu oyunu oynamak icin antrenorden cok bu sistemi uygulayabilecek futbolcuya ihtiyaciniz var. ne keita, ne kewell, ne arda, ne de orta sahadaki diger duz oyuncular buna imkan veriyor. her ne kadar savunmasini basarili bulmasam da galatasaray'da bu oyunu oynayabilecek sabri disinda bir tek elano var, ki o da bu sene gercekten pek bir sey oynamadi. dolayisiyla demek istedigim rijkaard'in devrim yapacagi, galatasaray'a cag atlatacagi yonunde yapilan savunmalarin gerceklikten kopuk oldugunu dusunuyorum, cunku ne oyuncu kadrosu buna musait, ne de rijkaard bu futbol felsefesini herhangi bir takima yerlestirebilecek dunya uzerindeki tek antrenor.

elbette bu demek degildir ki rijkaard gonderilmeli, ya da rijkaard kotu bir antrenor. sahsen ben de kalmasini isterim, ne de olsa akli basinda seyircilere hikmet karaman ve yilmaz vural turunden antrenorlerin abesliklerini, yetersizliklerini gostermek icin turkiye'de kalmasi onemli. bunu antrenorluk bazinda soylemiyorum, ancak fatih terim ekolune bir "antidote" rijkaard, ve bu da cok saglikli. ancak tartismalarin gerceklikten uzak bir duzeye cekilmesi bence ne galatasaray'a fayda sagliyor, ne de rijkaard'in yapmis oldugu hatalari dogru duzgun tartismaya firsat taniyor.

son olarak - bana kalirsa buraya gelinmesinin en azindan bir sebebi (dolayli olarak) arda. onun onumuzdeki seneye takimdan gidecegi dusunuldugunden devre arasinda ve hatta sezon basinda tamamen kanat ve forvet oyuncularina yuklenildi. bir takimda alti tane yabancinin da hucum hattinda olmasini baska turlu aciklayamiyorum. ustune ustluk diger bir tanesi kaleci, sonuncusu da defans. orta sahada, elano'yu saymazsak, sirf capsiz oyuncular var (alinmayin rica ederim, selcuk da capsiz, vederson da). sene basinda bu forumda emre belozoglu'nun onemine deginmis, galatasaray orta sahasinin bu sezonu kaldiramayabilecegini soyledigimde bir kovalanmadigim kalmisti, ama hakikaten emre, hatta ernst gibi oyuncular ust duzey maclarda muthis fark yaratiyorlar. galatasaray'in da en buyuk hatasi aurelio, ya da benzeri bir oyuncuyu almamasi oldu.

böyle sacma sapan anketleri kim yapar, anlamis degilim,Rijkaard degil baska birisi olsa sanki simdi liderdik,beyler hala uykudamisiniz, bizde böyle "futbolcular" olduktan sonra, Ferguson gelse ne ise yarar??Konunun Rijkaard'a yapilan en büyük hakaretlerden biri oldugu icin kapanmasini diliyorum!

Kesinlikle evet.

Kesinlikle devam etmeli.Sabretmeye devam medya yüzünden böyle bir adamı harcamamalıyız.

fenerbahceliyim.

rijkaard uzerine bir suredir yapilan tartismaya disaridan bakan biri olarak yazayim dedim. oncelikle rijkaard hakkinda gitsin mi kalsin mi turunden yorumlarin genelde futbolla ilintisiz meselelere indirgendigini dusunuyorum. hos, bunda cok da garip bir sey yok, ama yine de tamamiyle saglikli elestiri yapilamiyor. sahsen ben de rijkaard'i seviyorum, ayni van kooijdonk'u sevdigim gibi. kibar, canayakin, dogru duzgun bir adam. daum gibi sadece kalantorlara guvenmiyor, gerektigi zaman 18-19 yasindaki bir adami oynatabiliyor, bu da bence son derece saglikli bir kafa yapisi. lakin bunlar bence bir antrenorun basarisini olcmek icin kullanilmasi gereken kriterlerden yalniz bazilari.

bu sene galatasaray'in basinda kim olsaydi alacagi puan asagi yukari buydu, daha az almasi gercekten cok zor olurdu. ote yandan bu takim da rijkaard'in bilgisi dahilinde olusturuldu, ve koca bir sezonu orta sahada mustafa sarp-ayhan-mehmet topal-baris'a emanet etmek de kuskusuz rijkaard'in bir tercihiydi. bu bana kalirsa basli basina kocaman bir hata. ikincisi, galatasaray'in baros sakatlandiktan sonra forvet hattinda ciddi sikintilari olmasina ragmen, ve o sirada galatasaray avrupa kupalarinda mucadele ederken, avrupa'da oynayamayacak olan, ustune ustluk gayet formsuz jo transfer edildi. bu da ciddi bir hata. galatasaray'in sol bekinde ikinci yaridan itibaren forma giyen caner'in hakan balta dondukten sonra da hala 11'de oynatilmasini da anlayamiyorum, ama o kadar da sasilacak bir sey degil. hakan balta'nin hucuma katkisi caner'e gore kisitli oldugundan dolayi yapilmis bir tercih, ve saygi duyulmali.

ayrica, total football meselesi de herkesin diline pelesenk oldu olmasina ama bu oyunu oynamak icin antrenorden cok bu sistemi uygulayabilecek futbolcuya ihtiyaciniz var. ne keita, ne kewell, ne arda, ne de orta sahadaki diger duz oyuncular buna imkan veriyor. her ne kadar savunmasini basarili bulmasam da galatasaray'da bu oyunu oynayabilecek sabri disinda bir tek elano var, ki o da bu sene gercekten pek bir sey oynamadi. dolayisiyla demek istedigim rijkaard'in devrim yapacagi, galatasaray'a cag atlatacagi yonunde yapilan savunmalarin gerceklikten kopuk oldugunu dusunuyorum, cunku ne oyuncu kadrosu buna musait, ne de rijkaard bu futbol felsefesini herhangi bir takima yerlestirebilecek dunya uzerindeki tek antrenor.

elbette bu demek degildir ki rijkaard gonderilmeli, ya da rijkaard kotu bir antrenor. sahsen ben de kalmasini isterim, ne de olsa akli basinda seyircilere hikmet karaman ve yilmaz vural turunden antrenorlerin abesliklerini, yetersizliklerini gostermek icin turkiye'de kalmasi onemli. bunu antrenorluk bazinda soylemiyorum, ancak fatih terim ekolune bir "antidote" rijkaard, ve bu da cok saglikli. ancak tartismalarin gerceklikten uzak bir duzeye cekilmesi bence ne galatasaray'a fayda sagliyor, ne de rijkaard'in yapmis oldugu hatalari dogru duzgun tartismaya firsat taniyor.

son olarak - bana kalirsa buraya gelinmesinin en azindan bir sebebi (dolayli olarak) arda. onun onumuzdeki seneye takimdan gidecegi dusunuldugunden devre arasinda ve hatta sezon basinda tamamen kanat ve forvet oyuncularina yuklenildi. bir takimda alti tane yabancinin da hucum hattinda olmasini baska turlu aciklayamiyorum. ustune ustluk diger bir tanesi kaleci, sonuncusu da defans. orta sahada, elano'yu saymazsak, sirf capsiz oyuncular var (alinmayin rica ederim, selcuk da capsiz, vederson da). sene basinda bu forumda emre belozoglu'nun onemine deginmis, galatasaray orta sahasinin bu sezonu kaldiramayabilecegini soyledigimde bir kovalanmadigim kalmisti, ama hakikaten emre, hatta ernst gibi oyuncular ust duzey maclarda muthis fark yaratiyorlar. galatasaray'in da en buyuk hatasi aurelio, ya da benzeri bir oyuncuyu almamasi oldu.

objektif yorumların için teşekkür ederiz..

topal+sarp+barış+(bitmiş)ayhan = Kayıp sene

Hepberaber nice senelere!

Geri
Üst Alt