Şenol Hoca: "Kadroyu antrenör yapmıyor ki, federasyon yapıyor"

Murat Saylak

Muhasip Üye
GalataSarayı Efendileri
[h=6]Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Federasyonun yabancı kuralını eleştirdi.[/h]
91314.jpg

Güneş, "Takımda Fernandao ile Josue gibi kiralık oyuncuların bonservislerinin alınmasıyla ilgili yönetime bir rapor sunmayı planlıyor musunuz?" sorusuna ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bizde 3 yıllık mukavelesi olan oyuncular, gitmesini beklediğimiz oyuncular var. Yarın ola hayrola. Burada birlik çok önemli. Takım olgusunu daha oluşturamadık. Bu 11, kesin 11 değil. Herkes bu kadroya girip çıkabilir. Bu takım, hepimizin takımı. Ben sadece taşları yerine koymaya çalışıyorum. Bu, böyle olur. Sihirbazlık işi değil. Basit düşünürsek işimiz kolay. Kadroyu antrenör yapmıyor ki federasyon yapıyor. Stoper alacağım ama bu yabancı. Yerli alırsam yabancı giremez. Ya 8 serbest bırak ya 5 tane al. Ben sahada taktik idman mı yapıyorum, problem mi çözüyorum belli değil. Sen düşündüğünü değiştiremiyorsun. O sana değiştirtiyor. Bu kuralı niye koyduk? 5+3+1... Bu +1 ne işe yarar, bize öğretsinler. Ya 5 ya 6 ya 7 olsun. Bunu değiştirmekte yarar var. Kurallar sezon başında alınır ama saçma bir uygulama. Ya hiç yabancı gelmesin ya sayı belirlensin. Benim için yabancı, yerli yok, oyuncu var. Formasına, oyununa bakıyorum."

TRT Spor

yabancı sayısı 5 zaten ne diyor bu

(Neyse o olsun, 5 se 5, 8 se 8) diyor, yani (+) lara karşı...Doğrusu da böyle zaten...Diyelim Pandev yedek, sahada 5 yabancı var, Burak-Pandev değişikliğini yapabilmek için başka bir yabancıyı da çıkarıp yerine yerli oyuncu alman gerekiyor hani!...

(Neyse o olsun, 5 se 5, 8 se 8) diyor, yani (+) lara karşı...Doğrusu da böyle zaten...Diyelim Pandev yedek, sahada 5 yabancı var, Burak-Pandev değişikliğini yapabilmek için başka bir yabancıyı da çıkarıp yerine yerli oyuncu alman gerekiyor hani!...
ha ona mahsuben

Yine çok doğru konuşmuş şenol hoca

Federasyon başkanı olması gereken bir adam ama fener izin vermez tabi. Zaten Şenol Güneş de şu ortamda kabul etmez görevi.

yabancı sayısı 5 zaten ne diyor bu

Demek istedigi acik ortada tff adi altindaki organizasyon senin tutugun takimi degil baskalari icin kurallar koyuyor. Danisikli dogusdur bu, ki Senol Hocanin tepkisi de budur ve gayet net'dir. Anlayamiyorsaniz bir zahmet susun lutfen.

Delikanlı adamsın. Eski İmparatorumuz çıkıp şu kadar net konuşamadı.

Demek istedigi acik ortada tff adi altindaki organizasyon senin tutugun takimi degil baskalari icin kurallar koyuyor. Danisikli dogusdur bu, ki Senol Hocanin tepkisi de budur ve gayet net'dir. Anlayamiyorsaniz bir zahmet susun lutfen.
tamam amca baarma

5+3+1 olacağına direk 7 olsa, hatta 6 bile olsa çok daha iyi olurdu ama bu federasyonla imkansız. Belki "fenerbahçemiz" CL'ye katılırsa değiştirirler.

Mesala basketbolda fener istedi direk 5 yabancı oldu artısı filan kalktı.Oyuncu deşikliği yapacaksın eğer yerli yerine yabancı giriyorsa mecbur bir tane de yabancı çıkarıp yerli oyuncu sokacaksın.Saçmalığın daniskası.

Sene basında sacmasapan yerlerden teknik direktor aramak gidip yine yavas,uyusuk Italyan stiline takimi teslim etmek yerine Senol Hoca gelseydi suan hersey cok daha iyi gidiyor olurdu.Selcuk,Burak,Umut gibi oyunculari top seviyeye ceken Senol Hocadir Turkiyede oyuncu gelistirmeyi bilen en iyi hoca ee ligi ondan iyi taniyani yok zaten.Cozum gozumuzun onunde oluyor hep ama biz gidip aptalca kararlar verip aptalca isler yapiyoruz cozum sanarak.

Geri
Üst Alt