Sergen Yalçın: "Mancini ayağını denk alsın!"

mancini saçma sapan konuşmuş ülkeyi ne kadar tanımışki sosyolojik tespit yapıyor

Del Bosque gibi bir adamı yeni köy kasabı ilan edip yollayan bir futbol dehası ülkeyiz biz.

Del bosque nin abartılan ispanya milli takımı başarısının altında yatan gerçek, Şenol Güneşin 2002 deki Milli takım başarısı gibi kaliteli ve uyumlu bir neslin başında olması tesadüfüdür.

Futbol tarihimizin bence en kaliteli yabancı hocaları:

Img268553797.jpg

john-toshack01.jpg

İkisi de, ama özellikle JB Toshack, insan olarak da adamlığın zirvesiydi..:005::005::005:

NOT : Bu isimler arasına LÖV ü katmıyorum çünkü O da aynı Bosque gibi .....

Katılmayanlar olursa da saygı duyarım..

Sergen açısında talihsiz bir açıklama olmuş. Bu kadar açık ve net yapılan bir değerlendirmeyi daha iyi anlamasını beklerdim. Çünkü kendisi de gördüğümüz kadarıyla açık ve net olmayı tercih eder ve söylemek istediklerini kimseden çekinmeden söyler.

O Yüzden bir TD kovulunca Anadolu da hep ayni isimler basa geliyor. Adam 5 ayda dogru tespit yapmis. Yilmaz Vural bütün Anadolu yu gezdi, ve tek o degil ki. Yani ne yapmislar da hep TD olarak yine seciliyorlar ?

Bu Ülkede TD lafini hak eden iki adam var Türk olarak oda Fatih Terim ve Mustafa Denizli, ve onlar da Avrupa ya yayilamadilar, Terim gitti 6 ayi staj yapip döndü, bizim ülkemizde bu 6 ay öyle ilan ediliyor ki sanki 2 CL Kupasini 4 Degisik ligte sampionluk yasamis gibi

Fiorentina kariyerini es geçtin heralde.

Ayrıca bana göre hem Fatih Hoca'dan daha iyi Mustafa Denizli'yle ise kıyaslama bile yapmayacağım bir Türk Hoca daha vardır ki o da Şenol Güneş'tir.

Buna "kendini bir b*k sanmak" deniyor, Mancini doğruları söylemiş, yarası olanlar da gocunmuş, bu kadar.

Ayrıca bizim ülkemizde çoğu oyuncu Messi, Ronaldo ayarında aslında ama işte kendilerini gösteremiyor bizimkiler, sus, sus, çaktırma... Hepimiz Messi'yiz, hepimiz Mourinho'yuz!

Ok td lerimiz cok iyi var sayiyorum ve yurtdis tekliflerini kabul etmiyorlar vs.vs..(ucmak serbest,zemin saglam)

Kimi yetisdirdiniz dunya futboluna ,olaya bu yonden bakalim misal...

ayrıca trde futbol bence ülkenin gelişiminden çok daha hızlı gelişti

Neyimiz gelişmiş futbol konusunda?

Sistem? Kurallar? Stadlar? Tesisler? Alt yapı? Hocalık eğitimi? Avr. seviyesinde hocalar? Hiç bir şey.

Mancini Sergen'in kazandığı 6'lı kadar kupa kazanmış bir adam. Herif at yarışı peşinden koşarken adam tez yazıyordu. Neyse Mancini haklı önemli olanda bu

hoca nın fikridir de iki ayda nasıl çözmüş ülkeyi onu anlamadım ama sergene noluyor sen hoca bile değilsin la niye üstüne alınıyon

Bu sosyolojik tespit mi? Adam bildiğin teknik bir tespit yapmamış.

Sergen kumarbazı, sen de dön bir geçmişine bak, ondan sonra konuş. Birebir aynı ibareler olmasa da benzer ifadeleri Türk futbolcularına ve teknik adamlar için kaç bin kere söyledin. Başkasınınki mi battı. Sizin gibiler yüzünden bu futbol bu halde değil mi?

mancini de tıpkı rijkaard'ın yaptığı gibi çok doğru bir tespit yapmış.

Neyimiz gelişmiş futbol konusunda?

Sistem? Kurallar? Stadlar? Tesisler? Alt yapı? Hocalık eğitimi? Avr. seviyesinde hocalar? Hiç bir şey.

Mancini Sergen'in kazandığı 6'lı kadar kupa kazanmış bir adam. Herif at yarışı peşinden koşarken adam tez yazıyordu. Neyse Mancini haklı önemli olanda bu

ne kadar yanlış düşündügünü şimdi mancini dilosu olan sana kanıtlayacagım. türkiyede futbol algısının değişmesi tr futbolu için en büyük gelişmedir(yenildik ama ezilmedik yerine avrupada mac kazanma hedefinde olan takımlar). senin futboldaki gelişmeyi tesiste aramanda olaya ne kadar yanlış baktının göstergesi. tesislerin gelişmemiş olması, şike yapanların cezalandırılmamış olması da futbolun gelişmemiş olmasının sonucu degil, ülkenin gelişmemişliginin(örneğin şike davasında hukukun ne kadar geliştigi kanıtlandı(!) ) göstergesi. yani ülkenin gelişmemiş olması futbolunda gelişmemesindeki en buyuk neden. mancinin saydıgı ülkelerin hepsi gelişmiş ülkeler. adamların bilimde ilerlemesi futbola da bilimi entegre etmesini saglıyor. ülkenin geliştiğini mancini nerden cıkarmış acaba

Bu sosyolojik tespit mi? Adam bildiğin teknik bir tespit yapmamış.

Sergen kumarbazı, sen de dön bir geçmişine bak, ondan sonra konuş. Birebir aynı ibareler olmasa da benzer ifadeleri Türk futbolcularına ve teknik adamlar için kaç bin kere söyledin. Başkasınınki mi battı. Sizin gibiler yüzünden bu futbol bu halde değil mi?

ben ülke için söyledigini kastettim eger ülke her anlamda gelişmiş diyosan onun için sosyolojik tespit de yapman gerekir

Niye yarın Ersun hakem+federasyon itelemesiyle şampiyon olunca Mancini'den daha iyi mi teknik direktör olacak ?

Türk teknik direktörler dışarıya açılıp Seria A - La Liga - Epl - Bundesliga şampiyonlukları mı elde edecekler ?

Hikmet Karaman-Bülent Uygun-Mesut Bakkal-Rıza Çalımbay-Mehmet Özdilek-Yılmaz Vural Ersun şampiyon olunca daha iyi mi teknik direktör olacaklar ?

Ersun Manciniden iyi hoca olacak demedim. Şampiyon olursa yerli hocalar inceden o lafı Mancini 'ye yedirecekler dedim.

Ayrıca hocaların avrupada şampiyon olmasına gerek yok. Gidip en basitinden yardımcı antrenörlük yapıp Avrupa futbolunun içinde bulunsalar kesinlikle faydası olur. Mesut Bakkal, Şifo, Bülent Uygun hariç onlar doğuştan çöp.

Ersun Manciniden iyi hoca olacak demedim. Şampiyon olursa yerli hocalar inceden o lafı Mancini 'ye yedirecekler dedim.

Ayrıca hocaların avrupada şampiyon olmasına gerek yok. Gidip en basitinden yardımcı antrenörlük yapıp Avrupa futbolunun içinde bulunsalar kesinlikle faydası olur. Mesut Bakkal, Şifo, Bülent Uygun hariç onlar doğuştan çöp.

Ben de diyorum ki Ersun şampiyon olsa bile o laflar yedirilmez.O lafları yedirmek için yurtdışında başarılı olacaksın.

Sen gidiceksin kahvedeki adam mantığıyla 6+0+4 diye bir kural koyucaksın sonra ersun gibi adamlar çıkıp nayır değiştiremezsiniz diycek, her gittiğmiz takım vatan millet Sakarya defans yapıcak sonra adam böyle dedimi vay edendim neden demiş.

Şu lige bir bakın şikeyi bile aklama içindesiniz MİLLETİ FUTBOLDAN SOĞUTTUNUZ!!!

Ersun kim? o bir kukladir.bence ersundan olsa oda sinirsiz ister.

Geri
Üst Alt