- 20 Mayıs 2019
- 10.372
- 9.927
- 1.373
Serdal Adalı: “Rafa Silva kendisinin kimseyle sorunu olmadığını, futbolu bırakmak istediğini söyledi. Sonra da ağız değiştirip 3 başkan, 4 teknik direktör gördüm, mental olarak yoruldum başka bir yere gitmek istiyorum dedi."
Serdal Adalı: “Rafa Silva'ya hep özel davrandık. Esneklikler sağladık ve her derdiyle ilgilendik. Onu sarıp sarmaladık. Beşiktaşlı biri ve başkan olarak, en iyi oyuncumun ayrılmasını ister miyim? Bu tavırdan sonra devre arasına kadar profesyonel olarak görev yapmasını istedim. Kendisiyle de uzun uzun konuştuk. Ona olan sevgiyi anlattık. Taraftar için devre arasına kadar en iyisini yapmasını söyledim."
Serdal Adalı: “Rafa devre arasına kadar talebimiz için olumlu adım atmadı. Ocak ayı için çıkış maddesi bellidir! Menajeri '3 Milyon Euro getirelim, bırakın' gibi komik bir teklif geldi! Burası Beşiktaş, ayrılmak isteyen varsa, şartları Beşiktaş belirler!"
Serdal Adalı: “Rafa Silva'nın iki seçeneği var: Rafa Silva ya bir an önce kendisine duyulan sevginin ve güvenin karşılığını verir ya da istediğimiz bonservisi getirir ve gider! İkisine de yanaşmıyorsa, sözleşmesi bitene kadar hiçbir yere gidemez! Beşiktaş'ın maaş tasarrufuna da ihtiyacı yoktur! Gerekirse parasını veririz, oturturuz! Gerekirse konu FIFA'ya gider, Beşiktaş'ın hakları sonuna kadar korunur."
Sergen Yalçın: “Göreve geldiğim ilk gün, Rafa Silva ilk konuşmamızda "ben kampa zoraki geldim, futbolu bırakmayı düşünüyorum, kalmak istemiyorum" dedi. Eyvah dedim.”
Sergen Yalçın: “Keny Aroyo da benzer şeyleri söyledi, onun önünü açtık. Rafa değerli oyuncu olduğu için 'Seni rahat ettiririz, idare ederiz. Karışmayız, seni serbest bırakırız' dedim. Kısa sürede sorunu çözdüm. Bir süre geçtikten sonra konu tekrar gündeme gelmeye başladı. Saha sonuçları beni desteklemeyince, güçsüzleşiyoruz ve üzerimize daha fazla gelmeye başlıyor. Bunların benim için önemi yok. Bir ay sonra Rafa'yı tekrar çağırdım, değerini anlattım. Ona ihtiyaç olduğunu anlattım. Toparlamaya çalıştık ama Kasımpaşa maçı haftası olay halledilemeyecek bölümlere gitti. Direkt olarak idmanlara çıkmayacağını ve maçlarda oynamayacağını söyledi."
Sergen Yalçın: “Her pazartesi Rafa antrenmana çıkacak mı diye soruyoruz. Kontratını feshedersek antrenmana çıkacakmış. Menajeri kulübü tehdit ediyor! Kimse Beşiktaş’tan büyük değildir!”
Sergen Yalçın: “Rafa’ya bugün hala kapımız açık oyuncuya. Bizle iletişimi kapattı. Menajeri yoluyla diyaloglar oluyor. Konu benim dışımda. İdare edebileceğim kadar idare ettim. Karışmadım. Oyundan neden çıkardın derseniz de kusura bakmayın ya çıkardım yani. Ronaldo, Messi de oyundan çıkıyor!”
Sergen Yalçın: "Bana diyorlar ki yıldız oyuncularla çalışamıyor. Ya ben Samuel Eto'o ile çalıştım arkadaşlar. Samuel Eto'o'dan daha büyük oyuncu var mıdır Türkiye'ye gelen? Dünyada yoktur belki. 2-3 tanedir."
Serdal Adalı: “Rafa Silva, Türkiye'de bir takıma gidemez!"
- “Jose Mourinho'ya 'O kırmızı kart öyle görülür mü?' dediniz. Sonra Solskjaer'in 'Birkaç transfer dönemi lazım' sözlerine tepki gösterdiniz.."
Sergen Yalçın: "Çok farklı tablo olduğunu düşünmüyorum. Farklı şeyler duymak istiyorsunuz... Devre arası ve sezon sonu için çok farklı birimler kurduk. Takımın değişmesi ve gelişmesi için planlar yapıyoruz. Bunlar ne kadar doğru olacak, zamanla göreceğiz. Şu an Rafa sorununu en doğru şekilde çözmemiz lazım. Buraya çıkma niyetinde değildim. Çünkü oyuncu ile özel şeyleri anlatıyorum. Ülkedeki futbol gündemi buraya çıkıp bunları anlatmak zorunda kalıyorum..."
Serdal Adalı: “Rafa Silva bu akşama kadar süre istedi, kararını bildirecek. İnşallah bizim dediğimizi anlar ve doğru yolu bulur! 3 Milyon euro, 6 Milyon euro için oyuncu yollamam!"