Suat Kara
Parçalı Üye
- 8 Ocak 2021
- 4.650
- 6.582
- 608
mac bu skorla bitti,..Roma attı 2-2..
maca dair nacizane gozlemim;
oncelikle , macin hakki beraberlikti...
ilk yari verona ikinci yari roma golleri atan taraf oldu...
onceki macta da mou uzerinden roma takimina deginmistim,farkli bir baslikta,..
mou nun takimi bu macla beraber son 3 mactan beraberlikle ayrildi, burda benim dikkatimi ceken bir kac husus var ;
bir sekilde bu maclardan, maclar gidecekken ozellikle son iki mac ozelinde maci birakmayip geri donus yapmalari,alkisi hak eden bir durum...her ne kadar galip gelemeselerde..
(serie a bolumunde acilan *tudor duran topla mou'yu alt etti basligina bunlar i yazacaktim ,vaz gecip buraya yazmayi uygun buldum)
*tudor belki maci tam anlamiyla koparabilirdi vardan donen gol gecerli sayilsaydi daha ilk yarida 0-3 u yakalayacaklardi.
derken,
2.yari tecrube konustu. *mou nun degisiklikleri ile ibre roma'ya dondu kanimca...
burda dikkati cekmek istedigim asil husus, > * gencler.....
macta 2.yarida oyuna giren * iki altyapi tandansli genc yetenegin 18lik ve 19luk oyuncularin devreye damga vurmasi da *mou'ya yazar.....
*primavera da(u19) son 2 mac ozelinde takip ettigim ve oldukca begendigim yetenek olan volpato'yu mou nun gormesi ve uste cikarip sans vermesi diger bir takdir puani idi tarafim adina hocaya yonelik....
*volpato son primavera maclarinda torino ve sassuola karsilasmalarinda gollere imza atmasi ,kendisinin ne kadar formda olduguna da net done idi *mou'yu ikna etme adina... o 2 macta benim adima 10 uzerinden 8 veya 9 luk performans sunmustu *volpato... serie a macinda kritik bir skorda ve sure de oyuna girip golunu yazmasi altin degerinde idi takimi ve kendi cikisi adina... umarim hoca kalan maclarda da ust yapida sans verir....
bir diger primavera li yetenek, < gerci bu sezon a takima daha erken cikmisti volpato'ya nazaran,- *eduardo bove'nin bu sezon serie a maclarinda 6.sonradan girdigi mac oldu *verona maci, ve bu sefer macin son anlarinda *golle bulusmasi bir baska mou hocaya yazacagim puandi, < cesaret ve degisim bazli karar yonune yonelik....
iki primavera romali yetenek bugun resmen roma a takimini bir anlamda hayata dondurdu, burda maglup olmalari bir cok seye gebe idi , mou ve cl yarisi denkleminde....
bolgesel olarak
*volpato defensive midfielder pozisyonunda oynayan bir yetenek
*eduardo ise merkez orta saha -center midfielder bolgesinde oynayan yetenek...
*volpato'yu ozellikle primavera performansini begeniyorum,bu pozisyonda oynamasina ragmen sonuca ve skora etki eden dokunuslari ve oyun anlayisi var...
*eduardo ise izledigim kadariyla u20 italya milli takiminda bu bolgede oynamasina ragmen 11 macta 4 gol atmasi ile dikkatimi cekmisti......
sozun ozu, sezon sonunda *roma belki cl yarisini kaybedecek, belki hocasindan da olacak,,, fakat iki tane cok cok onemli altin degerinde 18 ve 19luk yetenegi hem roma hem italya futboluna hediye etmis sunmus olacaklari bir sezon olarak takdiri ve alkisi alacaklardir kanisindayim....
burdan yine bize dokunacagim.
keske *fatih hoca da > mou gibi elestirildigi donemde benzer cesareti ve veya degisimi gosterip genclere benzer sekilde yer verseydi... *kiraya gondermekle bir sey elimize gecmedi oynanan sezon ozelinde. misal eyupspora giden yetenegimiz ve yunus a takimda tutulmaliydi sezon ocnesi bir kac kez ozellikle vurgulamistim bunlari...
hoca oyuncu olarak daha garantici eskileri tuttu ve de teori ve pratikte de sinifi gecemedi bu secimleri denkleminde.
babel,feg vs konusu, versus kiraya giden ustte bahsettigim iki genc.....
neyse.
roma ve mou 'yu tebrik ediyorum gencleri italyan futboluna sunduklari icin...
kalan haftalarda ozellikle takip etmeye devam edecegim olasi bulacaklari sureleri...