- 25 Nisan 2011
- 20.486
- 13
- 1.088
GALATASARAY SPORTİF SINAİ VE TİCARİ YATIRIMLAR
ANONİM ŞİRKETİ
YÖNETİM KURULU KARARI
Toplantı Sayısı : 2014/ 34
Toplantı Tarihi : 20 / 02 / 2014
Toplantı Yeri : Şirket Merkezi
Katılan Yönetim Kurulu Üyeleri : Ünal Aysal, Adnan Nas, Doğan Cansızlar, Murat İlbak,
İlhan Helvacı, Mehmet Bahadır Kaleağası, Mehmet
Atila Kurama
Yapılan müzakere ve oylama neticesinde;
Şirketimizin 18.02.2014 tarih ve 31 sayılı yönetim kurulu kararımızın aşağıdaki şekilde
revize edilmesine karar verilmiştir.
Şirket’imizin 10 Ekim 2013 tarihinde gerçekleşen 2013/11 sayılı Yönetim Kurulu toplantısında yapılan müzakere ve oylama neticesinde;
Şirket esas sözleşmemizin 7. maddesinde 600.000.000.-TL olarak belirlenen kayıtlı sermaye tavanı içerisinde, 13.940.421,90-TL olan çıkarılmış sermayemizin; tamamı
nakden karşılanmak suretiyle (% 300 bedelli) 55.761.687,60- TL'ye çıkarılmasına,
Mevcut ortakların rüçhan haklarında herhangi bir kısıtlama yapılmamasına,
Mevcut ortakların rüçhan haklarının, nominal değeri 1,00 TL olan beher hisse için 7,50
TL karşılığında primli olarak kullandırılmasına,
Konu ile ilgili belgelerin hazırlanarak sermaye artışına izin ve artırılacak sermayeyi
temsil eden payların kayda alınması talebiyle Sermaye Piyasası Kurulu'na müracaat
edilmesine,
Sermaye artırımı nedeniyle şirket ortaklarına Sermaye Piyasası Kurulu'nun kaydileştirme
ile ilgili düzenlemeleri ve Merkezi Kayıt Kurulu A.Ş.' nin Genel Mektupları
çerçevesinde kaydi pay olarak dağıtılmasına ve yeni pay alma haklarının kaydileştirme
sistemi esasları çerçevesinde kullandırılmasına,
Sermaye Piyasası Kurulu'nun iznini takiben bahse konu sermaye artırımına ilişkin
hususların gerçekleştirilmesi ve mevzuatın gerektirdiği tüm iş ve işlemlerin yapılmasına,
oybirliği ile karar verilmişti. Ayrıca, 25 Aralık 2013 tarihli Resmi Gazete’de Kayıtlı Sermaye Sistemi Tebliği yayınlanmış
ve yürürlüğe girmiş, anılan tebliğin 11. ve 12. maddeleri gereğince, 10 Ekim 2013 tarihli
sermaye artışına ilişkin Yönetim Kurulu Kararı’nda yer almayan hususlarla ilgili olarak 7
Ocak 2014 tarihli Yönetim Kurulu toplantısında aşağıdaki konular görüşülerek karara
bağlanmıştı.
Yapılacak olan sermaye artışında yeni pay alma hakkı süresinin 30 (otuz) gün olarak
belirlenmesine,
Halka arz süresinin 2 iş günü olarak belirlenmesine,
Yapılacak sermaye arttırımında (A) grubu pay sahiplerine (A) grubu, (B) grubu pay
sahiplerine (B) grubu pay verilmesine,
Yeni Pay alma hakkının kullanılmasından sonra kalan payların (B) grubu olarak,
Sermaye Piyasası Mevzuatı’nın ilgili hükümleri kapsamında belirlenecek fiyat üzerinden
Borsa’da halka arz edilmesine, bunun süresinin 2 gün olmasına,
Kayıtlı Sermaye Sistemi Tebliği’nin 12. maddesine göre gerek 10 Ekim 2013 tarihli
gerekse de işbu Yönetim Kurulu Kararı’nın Ticaret Sicil’de tesciline,
oybirliği ile karar verilmişti.
Sermaye Piyasası Kurulu’nun 14/02/2014 tarihli kararı gereğince;
Yukarıda detayları belirtilen çıkarılmış sermayemizin 13.940.421,90-TL olan çıkarılmış
sermayemizin; tamamı nakden karşılanmak suretiyle (% 300 bedelli) 55.761.687,60-
TL'ye çıkarılmasına ilişkin sermaye artırımı ile ilgili alınmış olan 10 Ekim 2013 tarih ve
2013/11 sayılı ve 07 Ocak 2014 tarih ve 2014/01 sayılı yönetim kurulu kararlarının
aşağıdaki şekilde değiştirilmesine,
Şirket esas sözleşmemizin 7. maddesinde 600.000.000.-TL olarak belirlenen kayıtlı
sermaye tavanı içerisinde, 13.940.421,90-TL olan çıkarılmış sermayemizin; tamamı
nakden karşılanmak suretiyle 7.704.578,10 TL (%55,267898 bedelli) artırılarak
21.645.000,00 TL'ye çıkarılmasına,
İşbu sermaye artırımında mevcut pay sahiplerinin yeni pay alma haklarının tamamen
kısıtlanmasına ve artırılan 7.704.578,10 TL sermayeyi temsilen her biri 0,01 TL itibari
değerli 1.926.144,50 TL nominal değerli A grubu nama yazılı pay ve 5.778.433,60 TL
nominal değerli B grubu hamiline yazılı pay ihraç edilmesine,
Sermaye Piyasası Kurulu’nun 14/02/2014 tarihli kararı gereği, söz konusu tahsisli
sermaye artırımı ile 1.926.144,50 TL nominal değerli A grubu nama yazılı pay ve
5.778.433,60 TL nominal değerli B grubu hamiline yazılı pay olmak üzere ihraç edilecek
toplam 7.704.578,10 TL nominal değerli payların hakim ortağımız Galatasaray Spor
Kulübü Derneği’ne (“Kulüp”) Borsanın 06.05.2013 tarihli ve 425 sayılı Toptan Satışlar
Pazarının Kuruluş ve İşleyiş Esasları Genelgesi çerçevesinde belirlenecek baz fiyattan
aşağı olmamak üzere tahsisli olarak satışının gerçekleştirilmesine ve pay bedellerinin
Kulüp’ün sermaye avansından mahsup edilmesine, bunun dışında bir tutar kalması
durumunda bedelin Kulüp’ten nakden tahsiline,
Tahsisli ihraç edilecek payların Borsa İstanbul Toptan Satışlar pazarında Borsanın
06.05.2013 tarihli ve 425 sayılı Toptan Satışlar Pazarının Kuruluş ve İşleyiş Esasları
Genelgesi çerçevesinde belirlenen baz fiyat olan 1 TL nominal değerli pay için 22,41
TL’den aşağı olmamak üzere satışa konu edilmesine ve B grubu hamiline yazılı payların
Borsa’da işlem görür statüde olmasına, Tahsisli sermaye artırım takasının Takasbank - İstanbul Takas ve Saklama Bankası A.Ş.
ve Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş. dışında gerçekleştirilmesine,
Şirketimiz tarafından bedelli sermaye artırımı yoluyla çıkarılacak payların Kulüp’e
tahsisli olarak satılması sonrasında Şirket’imizin Kulüp dışındaki ortaklarına, talep
etmeleri durumunda Kulüp’ün tahsisli olarak payları satın aldığı tarihte Şirketimizde
sahip oldukları payları oranında ve Kulüp tarafından ödenen fiyat üzerinden, Kulüp
tarafından Şirketimizden tahsisli satış suretiyle elde edilen paylardan 30 gün boyunca
alma hakkının tanınmasına,
Sermaye Piyasası Kurulu’nun 14/02/2014 tarihli kararı gereği tahsisli sermaye
artırımından önce izahname ve tasarruf sahiplerine satış duyurusunda gerekli
düzeltmelerin yapılarak sermaye artışına izin verilmesi talebiyle Sermaye Piyasası
Kurulu'na müracaat edilmesine,
Tahsisli sermaye artırımı Borsa başvurusu için Deniz Yatırım Menkul Kıymetler
A.Ş.’nin yetkili kılınmasına ve gerekli başvuru belgelerinin hazırlanmasına,
Sermaye Piyasası Kurulu'nun iznini takiben bahse konu sermaye artırımına ilişkin
hususların gerçekleştirilmesi ve mevzuatın gerektirdiği tüm iş ve işlemlerin yapılması
için genel müdürlüğe yetki verilmesine,
oybirliği ile karar verilmiştir.
Ünal Aysal
Başkan
Adnan Nas Doğan Cansızlar
Üye Bağımsız Üye
Murat İlbak İlhan Helvacı
Üye Üye
Mehmet Bahadır Kaleağası Mehmet Atila Kurama
Bağımsız Üye Bağımsız Üye
ANONİM ŞİRKETİ
YÖNETİM KURULU KARARI
Toplantı Sayısı : 2014/ 34
Toplantı Tarihi : 20 / 02 / 2014
Toplantı Yeri : Şirket Merkezi
Katılan Yönetim Kurulu Üyeleri : Ünal Aysal, Adnan Nas, Doğan Cansızlar, Murat İlbak,
İlhan Helvacı, Mehmet Bahadır Kaleağası, Mehmet
Atila Kurama
Yapılan müzakere ve oylama neticesinde;
Şirketimizin 18.02.2014 tarih ve 31 sayılı yönetim kurulu kararımızın aşağıdaki şekilde
revize edilmesine karar verilmiştir.
Şirket’imizin 10 Ekim 2013 tarihinde gerçekleşen 2013/11 sayılı Yönetim Kurulu toplantısında yapılan müzakere ve oylama neticesinde;
Şirket esas sözleşmemizin 7. maddesinde 600.000.000.-TL olarak belirlenen kayıtlı sermaye tavanı içerisinde, 13.940.421,90-TL olan çıkarılmış sermayemizin; tamamı
nakden karşılanmak suretiyle (% 300 bedelli) 55.761.687,60- TL'ye çıkarılmasına,
Mevcut ortakların rüçhan haklarında herhangi bir kısıtlama yapılmamasına,
Mevcut ortakların rüçhan haklarının, nominal değeri 1,00 TL olan beher hisse için 7,50
TL karşılığında primli olarak kullandırılmasına,
Konu ile ilgili belgelerin hazırlanarak sermaye artışına izin ve artırılacak sermayeyi
temsil eden payların kayda alınması talebiyle Sermaye Piyasası Kurulu'na müracaat
edilmesine,
Sermaye artırımı nedeniyle şirket ortaklarına Sermaye Piyasası Kurulu'nun kaydileştirme
ile ilgili düzenlemeleri ve Merkezi Kayıt Kurulu A.Ş.' nin Genel Mektupları
çerçevesinde kaydi pay olarak dağıtılmasına ve yeni pay alma haklarının kaydileştirme
sistemi esasları çerçevesinde kullandırılmasına,
hususların gerçekleştirilmesi ve mevzuatın gerektirdiği tüm iş ve işlemlerin yapılmasına,
oybirliği ile karar verilmişti. Ayrıca, 25 Aralık 2013 tarihli Resmi Gazete’de Kayıtlı Sermaye Sistemi Tebliği yayınlanmış
ve yürürlüğe girmiş, anılan tebliğin 11. ve 12. maddeleri gereğince, 10 Ekim 2013 tarihli
sermaye artışına ilişkin Yönetim Kurulu Kararı’nda yer almayan hususlarla ilgili olarak 7
Ocak 2014 tarihli Yönetim Kurulu toplantısında aşağıdaki konular görüşülerek karara
bağlanmıştı.
Yapılacak olan sermaye artışında yeni pay alma hakkı süresinin 30 (otuz) gün olarak
belirlenmesine,
Halka arz süresinin 2 iş günü olarak belirlenmesine,
Yapılacak sermaye arttırımında (A) grubu pay sahiplerine (A) grubu, (B) grubu pay
sahiplerine (B) grubu pay verilmesine,
Yeni Pay alma hakkının kullanılmasından sonra kalan payların (B) grubu olarak,
Sermaye Piyasası Mevzuatı’nın ilgili hükümleri kapsamında belirlenecek fiyat üzerinden
Borsa’da halka arz edilmesine, bunun süresinin 2 gün olmasına,
Kayıtlı Sermaye Sistemi Tebliği’nin 12. maddesine göre gerek 10 Ekim 2013 tarihli
gerekse de işbu Yönetim Kurulu Kararı’nın Ticaret Sicil’de tesciline,
oybirliği ile karar verilmişti.
Sermaye Piyasası Kurulu’nun 14/02/2014 tarihli kararı gereğince;
Yukarıda detayları belirtilen çıkarılmış sermayemizin 13.940.421,90-TL olan çıkarılmış
sermayemizin; tamamı nakden karşılanmak suretiyle (% 300 bedelli) 55.761.687,60-
TL'ye çıkarılmasına ilişkin sermaye artırımı ile ilgili alınmış olan 10 Ekim 2013 tarih ve
2013/11 sayılı ve 07 Ocak 2014 tarih ve 2014/01 sayılı yönetim kurulu kararlarının
aşağıdaki şekilde değiştirilmesine,
Şirket esas sözleşmemizin 7. maddesinde 600.000.000.-TL olarak belirlenen kayıtlı
sermaye tavanı içerisinde, 13.940.421,90-TL olan çıkarılmış sermayemizin; tamamı
nakden karşılanmak suretiyle 7.704.578,10 TL (%55,267898 bedelli) artırılarak
21.645.000,00 TL'ye çıkarılmasına,
İşbu sermaye artırımında mevcut pay sahiplerinin yeni pay alma haklarının tamamen
kısıtlanmasına ve artırılan 7.704.578,10 TL sermayeyi temsilen her biri 0,01 TL itibari
değerli 1.926.144,50 TL nominal değerli A grubu nama yazılı pay ve 5.778.433,60 TL
nominal değerli B grubu hamiline yazılı pay ihraç edilmesine,
Sermaye Piyasası Kurulu’nun 14/02/2014 tarihli kararı gereği, söz konusu tahsisli
sermaye artırımı ile 1.926.144,50 TL nominal değerli A grubu nama yazılı pay ve
5.778.433,60 TL nominal değerli B grubu hamiline yazılı pay olmak üzere ihraç edilecek
toplam 7.704.578,10 TL nominal değerli payların hakim ortağımız Galatasaray Spor
Kulübü Derneği’ne (“Kulüp”) Borsanın 06.05.2013 tarihli ve 425 sayılı Toptan Satışlar
Pazarının Kuruluş ve İşleyiş Esasları Genelgesi çerçevesinde belirlenecek baz fiyattan
aşağı olmamak üzere tahsisli olarak satışının gerçekleştirilmesine ve pay bedellerinin
Kulüp’ün sermaye avansından mahsup edilmesine, bunun dışında bir tutar kalması
durumunda bedelin Kulüp’ten nakden tahsiline,
Tahsisli ihraç edilecek payların Borsa İstanbul Toptan Satışlar pazarında Borsanın
06.05.2013 tarihli ve 425 sayılı Toptan Satışlar Pazarının Kuruluş ve İşleyiş Esasları
Genelgesi çerçevesinde belirlenen baz fiyat olan 1 TL nominal değerli pay için 22,41
TL’den aşağı olmamak üzere satışa konu edilmesine ve B grubu hamiline yazılı payların
Borsa’da işlem görür statüde olmasına, Tahsisli sermaye artırım takasının Takasbank - İstanbul Takas ve Saklama Bankası A.Ş.
ve Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş. dışında gerçekleştirilmesine,
Şirketimiz tarafından bedelli sermaye artırımı yoluyla çıkarılacak payların Kulüp’e
tahsisli olarak satılması sonrasında Şirket’imizin Kulüp dışındaki ortaklarına, talep
etmeleri durumunda Kulüp’ün tahsisli olarak payları satın aldığı tarihte Şirketimizde
sahip oldukları payları oranında ve Kulüp tarafından ödenen fiyat üzerinden, Kulüp
tarafından Şirketimizden tahsisli satış suretiyle elde edilen paylardan 30 gün boyunca
alma hakkının tanınmasına,
Sermaye Piyasası Kurulu’nun 14/02/2014 tarihli kararı gereği tahsisli sermaye
artırımından önce izahname ve tasarruf sahiplerine satış duyurusunda gerekli
düzeltmelerin yapılarak sermaye artışına izin verilmesi talebiyle Sermaye Piyasası
Kurulu'na müracaat edilmesine,
Tahsisli sermaye artırımı Borsa başvurusu için Deniz Yatırım Menkul Kıymetler
A.Ş.’nin yetkili kılınmasına ve gerekli başvuru belgelerinin hazırlanmasına,
hususların gerçekleştirilmesi ve mevzuatın gerektirdiği tüm iş ve işlemlerin yapılması
için genel müdürlüğe yetki verilmesine,
oybirliği ile karar verilmiştir.
Ünal Aysal
Başkan
Adnan Nas Doğan Cansızlar
Üye Bağımsız Üye
Murat İlbak İlhan Helvacı
Üye Üye
Mehmet Bahadır Kaleağası Mehmet Atila Kurama
Bağımsız Üye Bağımsız Üye