Sevdiğin Meslek mi Yoksa Para mı?

Arif Ulu

Baba Gündüz
Hangisini tercih edersiniz, bir seçim yapmanız gerekse ve neden ?
56d849bf55986-full_cropped.webp

Paranın yaptığın mesleği(mantık ve bireysel ahlak sınırları içerisinde) sevdirme gibi bir özelliği var bence. Parasızlığın da en idealist düşündüğün anda seni yaptığın işten bezdirme gibi bir kötü yönü.

Sevdiğin meslekten iyi para kazanmak en ideali:)

Cevabini vereyim.

Do the things you need to do, so you can do the things you want to do.
Yapman gereken seyleri yap ki yapmak istedigin seyleri yapabilesin.

papatyafalı gibi sadceiki alternatifi olmadığının farkında olarak açmışsındır bu konuyu umarım dorukarif Ulutanriverdi...

Çünkü başlık fotosunda iki kol olmasından daha önemli olan kefelerde sadece birer etkenin yeralması, seninde bu konuya yeterince kafa patlatmadan aslında ne kadar fazla etkinin baskısı sonucunda bu kararın verilebileceğini atlamışsın gibi geliyo..

Daha tercih hakkı kullanma şansı bile olamayan sessiz çoğunluğa da gelmedik ....

Iş iştir ne kadar sevsen sev sonuçta iş işte.
Benim en çok canımı sıkan şey şu.
Bunlar benim her gün 9 saat hürriyetimden çalıyor ve karşılığında bana bir miktar para veriyor.
O paranın bir miktarını zaten yol parası yemek parası vs iş için harcıyorum.
Hiç hoşnut değilim bu durumdan.
Bir iki seneye özgürce para kazanmanın yollarına baş koyacağım.

Gscimbom Mobile

Cevabini vereyim.

Do the things you need to do, so you can do the things you want to do.
Yapman gereken seyleri yap ki yapmak istedigin seyleri yapabilesin.

Ben şimdilik iyi tarafından bakıp Like ımı veriyorum ama unutmaki,
Kaldırımlar; hep bu politikanın zorlamasıyla ikna edilmeye devam edilenler nedeniyle boşaltılamıyor..

Ben şimdilik iyi tarafından bakıp Like ımı veriyorum ama unutmaki,
Kaldırımlar; hep bu politikanın zorlamasıyla ikna edilmeye devam edilenler nedeniyle boşaltılamıyor..

Tamer ustad sen tepeden genel olarak bakiyorsun. Big picture. kesinlikle katiliyorum. Sistemin kendisinde sorun var. Ama birey olarak elimizden gelen sadece bu.

Parası çok olan bir meslek eğer vasıflı bir meslek değil ise cidden zorlayıcı olabiliyor.Çünkü vasıflı olmadığı için parayı veren kişi senin etinden sütünden herşeyinden yararlanıyor o parayı çıkarabilmek adına.O yüzden vasıflı bir mesleğim yoksa doktorluk akademisyen hakim mimar mühendis gibi,ortalama kazanıp kafam rahat olmasını yeğlerim.

Önce nasıl bir mesleği sevebilirsin onu öğrenmek gerek. Ben öyle bir işe henüz denk gelmedim. Teoriyle pratik zaten çok farklı oluyor. Çoğumuz da aslında yapabileceğimiz işlere göre değil de üzerimize oturtulan kimliğe göre (aile-üniversite) bir yola giriyoruz. Belki atıyorum basketbolcu olabilecek bir adam mühendis oluyor ve bir ömür basketbolcu olsaydı nasıl birisi olabilecekti haberi bile olmuyor.

Kısa söyleyeyim, seni mutlu edecek kadar para kazandıran işin varsa iyidir. Yani para her zaman ağır basar.

Arayan değil aranan olursan güzel para kazanırsın çok baskı stres de yaşamadan yaparsın işini...Zorlanmadan güzel para kazandığın bir mesleğin varsa muhtemelen seversin yaptığın işi de...

Aksamlari ek isi icin gittigim pavyonda hem iyi para kazaniyorum hemde egleniyorum..

Bos durmayin beyler hepimiz istersek aksamlari bile ek is yapar ve devletimize katki saglariz.. neyse 12 olduguna gore ben isime gideyim bu is yuzunden bedenim erken cokecek ama napalim.. devletimiz varolsun

Bu kararda sadece objektif gerçekler değil, tercihi yapan kişinin karakteri, hayata bakış açısı, içine doğmuş olduğu yaşam tarzı ve hatta hatta ben niye yaşıyorum sorusuna cevap aradığında ortaya çıkan öncelikler bile bu sorunun cevabında son derece etkili konumlanıyor. Hele birde ruhanî açıdan frenleri patlak, değer yoksunu birisi ise meslek seçerken sadece para kazanmanın değil, para trafiğine olan yakınlığı bile tercih seçiminde etkilioacaktır.

Kısaca bu olay sadece işini sevmek yada sevmemekle alakalı değil, parayı da sevmek/sevmemekle de kalmayıp nekadar veya nereye kadar sorularının altta tahammül sınırları, üstte nekadarla doymak cevaplarını arama noktasına uzanabilen bir muamma karmaşası.......

Geri
Üst Alt