Sevdiğin Meslek mi Yoksa Para mı?

sevmediğim meslekte aldığım 4000 liranın getirdiği mutluluk çok çok az. Belki severek yapacagım 1000 liralık iş ile çok daha mutlu olurdum. Üni yazarken dikkat edilmesi gereken ilk etken bu mesleği seviyor muyum olmalı

Buradaki üyeler arasında üstüne her gün bi iki dilim karpuz ve 225 gr lık beyazpeynir ücretli işe razı, en azından 1 kişi kesin var diyorum.

@Mustafa Kaya ve barmenlik...
a063.gif

Ayrıca ;

@Fatih Işık ve @Furkan Korkmaz Ocakbaşı restaurant
e203.gif

@Sergen Zeren ve pizza Resturant
e188.gif
XY Üye'ye hangi iş yakışır / layık gördüğünuz tarzı güzel bir konu açılabilir. @Doruk Ata TANRIVERDİ

sevmediğim meslekte aldığım 4000 liranın getirdiği mutluluk çok çok az. Belki severek yapacagım 1000 liralık iş ile çok daha mutlu olurdum. Üni yazarken dikkat edilmesi gereken ilk etken bu mesleği seviyor muyum olmalı
Malesef çoğu (muz) gerçek isteklerimizden ziyade; Aile, Kapitalizim ve toplumun idealleri/istekleri içinde hareket ediyoruz.

Mesleğimi bazen seviyorum bazen ise nefret ediyorum diye bilirim. Özelikle Yaz aylarında beynim sos veriyor.

Parayı okadar sevmiyorum ama gerekli bir şey işte.

Mesleğimi bazen seviyorum bazen ise nefret ediyorum diye bilirim. Özelikle Yaz aylarında beynim sos veriyor.

Parayı okadar sevmiyorum ama gerekli bir şey işte.

Bence de.... :ka:
Çünkü paraya olan aşırı sevgi ve düşkünlük, şeytanlığın en belirgin özelliklerindendir..

Severim seni diye cevaplamaya başladığım karakter dünya görüşü ile beni haklı çıkarıp saygıyı hakettiğini gösteriyor..:hat:

Fahiseler mesela islerini severek yapmiyorlar midir?
Isini severek yapan bir fahise hayatindan memnunsa kim ne diyebilir?

sevdigim meslegin zaten parası çok iyi.ama kalite,dürüstlük,yetenek ve karakter önce geliyo benim için sevdiğim işte...para mühim değil.

XY Üye'ye hangi iş yakışır / layık gördüğünuz tarzı güzel bir konu açılabilir. @Doruk Ata TANRIVERDİ
XY isimli karakter her işe ayak uydurup çalışabiilir. Sadece kısa süre içinde yeni bir iş arayana yada bulana kadar kalabileceği için de ne kadar ücret aldığının da bir önemi kalmıyor o zaman.
Çünkü yaptığı veya girdiği hiçbir işden tatmin olamayıp kısa sürede bıkan, maymun iştahlı karakteri var.

Onu böyle yapan, sahip olduğu alternatif bolluğu..
Onun bir işde kalıcı olarak dikiş tutturabilmesi için; biraz burnunun sürtülüp sahip olduğu şeylerle yetinmeye MECBURİYETE ihtiyacı var..

XY isimli karakter her işe ayak uydurup çalışabiilir. Sadece kısa süre içinde yeni bir iş arayana yada bulana kadar kalabileceği için de ne kadar ücret aldığının da bir önemi kalmıyor o zaman.
Çünkü yaptığı veya girdiği hiçbir işden tatmin olamayıp kısa sürede bıkan, maymun iştahlı karakteri var.
HÜRMETLER

Para ile mutluluk olmaz diye klişe laf vardır ya ben katılmıyorum buna büyük ölçüde.

Para her kapının kilidini açar bu hayatta. Acı ama gerçek maalesef.

Bunu diyen de benim gibi israftan haz etmeyen şu dünyada varlığa fazla önem vermeyen birisi.

Benim için sorunsuz bir hayat yaşayabilecek kadar param olsun daha doğrusu maaşım olsun yeter. Lüksü sevmem. Atıyorum telefon alırım en son modeli almam 1-2 senelik model alırım , araba alırım beni a dan b ye götürecek şekilde olsun yeter, kıyafet alırım marka olmasın hoşuma gitsin kafi, tatile giderim mütevazı yerlere giderim lüksü gereksiz bulduğum için.

Ama parasızlık ile mutluluk olmaz bana kalırsa. Hele hele borç harç içinde yüzüyorsan ancak kendini avutuyorsundur bence eğer mutluyum diyorsan çünkü hep aklının bir köşesinde bu sorunları düşünüyorsun kafan hiç tamamen rahat olamıyor. Hep bir belki oluşuyor kafanda.

Ya ben 2004 Ford Fiesta kullanan bir adamım, geçen bi tanıdık diyor üniveriste okumuş adamsın daha iyi bir araba alsana kendine. Sana son model BMW falan yakışır diyor.

Niye arkadaş dedim. Bu da araba o da araba. Hem bana BMW nin yakıştığını nasıl belirliyorsun dedim. Bu kadar marka takıntılı olunmaz abi.

Bilmiyorum ben mi değişiğim yoksa diğerleri mi ama buradaki türklerin hep bi en son model araba kullanma istekleri var. Araba ulan araba sonuçta seni a dan b ye götürüyor, en son model araba almak için yıllarca borç ödeyen kişileri anlamıyorum ben.

Maddi durumunun el verdiğinin çok üstünde bir hayat yaşamaya çalışanları samimi bulmuyorum çünkü kuvvetle muhtemel bunu başkalarını etkilemek için hava atmak için yapıyorlardır diye düşünüyorum.

sent via GSC

Sevdiginiz ve aileniz yaninizda olsun, gerisi olur bir sekilde.

Sevdiginiz ve aileniz yaninizda olsun, gerisi olur bir sekilde.
Sevdiginiz ve aileniz yaninizda mümkün olduğunca HUZURLU olsun, gerisi olur bir sekilde.

Anlamında söylendiği aşikâr ...

Ç:ünkü huzurun olmadığı yerde katlanma gerekliliği ve sabır devreye girer. Sabır da bir anlamda memnuniyetsizlik kaynaklıdır ve her bireyde ölçüsü, varlığı ve sınırları anlaşılamayan farklı dayanma gücü ister

Sevdiginiz ve aileniz yaninizda mümkün olduğunca HUZURLU olsun, gerisi olur bir sekilde.

Ç:ünkü huzurun olmadığı yerde katlanma gerekliliği ve sabır devreye girer. Sabır da bir anlamda memnuniyetsizlik kaynaklıdır ve her bireyde ölçüsü, varlığı ve sınırları anlaşılamayan farklı dayanma gücü ister
Bkz. Mustafa Sandalı konuştuk ; daha 2-3 gün evvel....

Param varsa, herşeyim var zannediyordu O' da belki de...

Detaya girmeden tek cümlede özetlemeye calistim üstadim,eksiklikler olabilir elbette.. sevgiler saygilar HÜRMETLER. Kadir geceniz mübarek olsun bu arada.

Şu gezen tozan sponsorluklarla yaşayan tiplere hayranım

Geri
Üst Alt