sezaryen ile doğum fıtratta yok

Güray Çavuşoğlu

★★★★★
GalataSarayı Efendileri
Sağlık bakanı açıklamış, gül gibi yeni gündem değiştirme konumuz oldu... Fıtrat ve sezaryen daha önce ayrı ayrı kullanılıp tartışma yaratılmıştı birleştirerek kullanılarak yeni bir tartışma yaratıldı zekice...

"Bu işin doğalı, fıtratı normal doğumdur. Annenin psikolojisini doğru besleyen de normal doğumdur. Niye bıçağı attırıp karnı, karın zarını, rahmi kestirip bir sürü dikiş yiyeceğim? Sezaryen bir ameliyattır, operasyondur. Hasta ikna olmak istemiyorsa psikolojik desteği verelim. Sonuçta manavdan muz almıyoruz. Burada işin doğrusu ve doğal olanı normal doğumdur."

Son düzenleme:
Yahu kime ne?Belki korkuyordur.7'den 77'ye herkes birbirinin hayatına burnuna sokuyor.Kitap okumak yok,tiyatroya gitmek yok,spor yapmak yok,hanımı çocukları alıp sinemaya gitmek yok.Varsa yoksa o bunu niye yapıyor,bu onu niye yapıyor.

Sanki ulkede baska sorun yok niye sezeryanla dogum yapiliyormus.Bende senin babana sormak isterdim niye kilif takmamis diye de neyse

yüzde 99 u erkek olan forum da birazdan ilginç anlar yaşanabilir

Ben sezeryan ile doğdum bizzat, herhangi bir sıkıntım yok ama fıtratımda yoksa ben hiç doğmadım mı lan acaba. Teşekkürler AKP.

Benim eşim çekiniyordü sezaryen istedi doktorumuzdan ama doktor hanim ısrarla normalde doğum yapabileceğini ve denemem iz gerektiğini söyledi. Ayrıca ben ameliyatlarınla girdiğimden biliyorum sezaryen kadın doğumlar için çok daha kolay ve çabuk bir operasyon.doğum gibi saatlerce beklemesi bitmek bilmeyen muayeneler yada ağrı testleri yok.buna rağmen doktorunuz normalde doğum öneriyorsa sözünü dinleyin derim.

Ama sağlık bakanımızin üslubunu doğru bulmuyorum.

gereksiz bir açıklama. tamam çocuğun doğumu açısından herhangi bir engel yoksa normal doğum sağlık açısından sezeryana göre daha avantajlıdır ama her insanın anatomisi aynı değildir, her çocuk aynı kilo, büyüklük, pozisyonla doğmaz. mutlak sezeryanın yapılması gereken durumlar vardır ki hem anne hem çocuğun hayatı risk altına girmesin. bunları muhakkak ki biliyordur bakan, böyle bir açıklama yapması tamamen saçmalık. eğerki bilmiyorsa o zaman hepten durum vahim

Son düzenleme:
açıklama'ya yüzde yüz katılıyorum mecburi olmadıkca sezeryan yapılmamalı millet iyice tembelleşti çocuğu yapmasını biliyorlar ama iş doğurmaya gelince "aeeeyy ben o acıyı çekemem yheaa".

sezaryan tek bizde yapılıyor galiba herkes sezaryen doğuruyor :) iyi para var aslında hastane mı acsak ne :D

Tabiki sezeryan normal doğumdan daha kolay anne için. Ağrı sızı çekmiyor fakat doğumdan sonraki 15 gün annenin çektiklerini bir anne birde Allah bilir. O ağrıların sancıların daha fazlasını çekiyorlar. Bebeği emzirirken üzerinden atmak isteyenler bile oluyor çektiği ağrı yüzünden.

Normal doğum diğerine göre daha sağlıklı olduğuna göre bir sağlık bakanının bu açıklamayı yapmasından daha doğal birşey yok..Alanı dışında saçma sapan gündem oluşturmak için yapılmış bir söylem değil doğru olan bir yolu söylemiş..

açıklamada söylenmek istenene sonuna kadar katılıyorum. zorunlu olmadığı sürece sezaryen doğumu para tuzağı olarak görüyorum. çevremde son zamanlarda çok fazla doktor yönlendirmesi sonucu sezaryen doğum yapan insan oldu ve hepsinin de normal doğum yapamayacağını sanmıyorum.

normal doğumda annenin hastanede belirsiz saat geçirdiğini düşünürsek doktorlar da 12-15 saate varan hastanede beklemelere denk gelebiliyorlar. Bu da doktorlar için para ve zaman kaybından baska bir şey değil. bir normal doğum yaptırana kadar belki 3 sezaryen doğum yaptıracak keyfine bakacak. hal böyle iken sağlık bakanının doktorlara yönelik bir yaptırımı olmalı. böyle iş olsun diye konuşmaktan öteye gitmeli yani.

Ha normal doğum ha sezeryan ne farkeder? Bu mudur yani bu ülkenin tek sorunu? Önemli olan sabahtan akşama kadar sıfırlanamayan bir ev dolusu milyar avroların içinde ne normal olarak ne de sezeryan ile henüz doğmamış bu çocukların rıskı var mıydı yok muydu? O çocukların geleceği çalındı mı çalınmadı mı? Hele bu sorunun bir cevabını verin sonra tartışırız sezeryan mı normal doğum mu diye orası kolay iş...

Son düzenleme:
chp mhp akp kavgasına girmeden normal yorum sayısı 2 yada 3.
Ülkenin sorunu bu mu diyen olmuş :D
Yahu adam sağlık bakanı yanlış bir şey söylememiş ki normal doğum tabi ki daha sağlıklı.
Sırf akpli diye eleştirmek yanlış.Şahsen siyasi parti desteklemiyorum,siyaset tamamen bullshit bana göre.

Geri
Üst Alt