Cevap: Sezon Sonunda Hangi Oyuncular Gitmeli, Hangi Oyuncular Gelmeli ?
Kaleci:
Mondragon'dan sonra kalede bir sıkıntı olduğu aşikar. Orkun, Aykut, De Sanctis, Leo Franco, Ufuk ve son olarakta Zapata... Zapata'yla da olacak gibi değil bu iş. Bence yerli bir kaleciye güvenmenin zamanı geldi. Bonservisi Beşiktaş'ın elinde bulanan ve Sivasspor'da kiralık oynayan Korcan iyi bir kaleciye benziyor, bence denemeye değer bir risk. Korcan'ın alternatifi Ufuk olabilir.
Savunma:
Sağ bekte Sabri-Serkan ikilisi varken, sorun çıkmaz diye düşünüyorum. Sol bekte ise sıkıntı var. Hakan Balta sezon başından beri kötü oynuyor, Çağlar'da devamlı sakat. İnsua desek, 4-5 milyon euro edecek bir performans gösteremedi ne yazık ki. Sol beke Kayserispor'dan Hasan Ali Kaldırım ilaç olur, alternatifi de Çağlar. Stoperde ise güven vermeyen bir Servet, devamlı sakat olan bir Gökhan ve henüz sözleşme uzatmamış Neill var. Bence üçünün de gitmesi lazım. Neill'i severim ama yaşı 33 oldu, sezon sonunda güzel bir şekilde veda edilmeli bence. Cana stoperde gayet iyi bir futbolcu. Cana'nın yanına ise Ersan Gülüm çok iyi gider; gayet iyi bir ikili olurlar. Ne pahasına olursa olsun, Ersan alınmalı ! Alternatif olarakta Trabzonspor'dan Giray Kaçar'ı makul bir ücretle alabiliriz diye düşünüyorum.
Orta saha:
Galatasaray'ın en sıkıntılı olduğu yer kuşkusuz burası, özellikle de orta sahanın ortası. Selçuk İnan ve Ceyhun Gülselam'ın sözleşmeleri sezon sonunda bitiyor ve henüz sözleşmelerini uzatmadılar. Akıllı hareket edersek, iki futbolcuyu da bonservis bedeli ödemeden alabiliriz. Orta sahanın ortasına bir futbolcu daha lazım bence. Bu biraz daha defansif bir futbolcu olmalı. Sevilla'da forma giyen Didier Zokora aradığımız ön liberodur bence. Yaşı 30'a dayandı, 5-6 milyon euro arası bir rakama alabiliriz diye düşünüyorum ben. Ayrıca zaman zaman stoperde de oynaması bizim açımızdan avantaj. Sol kanadı Arda-Pino ikilisi götürür, zaman zaman Culio'da oynar. O nedenle sezon sonunda sözleşmesi sona eren Kewell'ı takımda tutmaya gerek yok bence. Sağ kanada ise transfer şart ! Kazım'dan ve Aydın'dan sadece iyi bir alternatif olur diye düşünüyorum. Real Madrid'in gözden çıkardığı Pedro Leon bizim sağ kanada cuk diye oturur. 8-10 milyon euro arası bir bonservis ücretiyle alabiliriz, olmadı kiralama yoluna gidilebilir.
Forvet:
Milan Baros sakatlanmadığı sürece sıkıntı yok. Baros'un alternatifi de Stancu. M.Batdal'da kiradan dönüyor hatta. Hiç olmadı Kazım ve Pino var alternatif.
Gidenler: Aykut Erçetin, Robinson Zapata, Servet Çetin, Gökhan Zan, Hakan Balta, M.Sarp, Ayhan Akman, Barış Özbek, Harry Kewell, Emilliano İnsua ve Aydın Yılmaz.
Gelenler: Korcan Çelikay, Ersan Gülüm, Giray Kaçar, Hasan Ali Kaldırım, Ceyhun Gülselam, Selçuk İnan, Didier Zokora ve Pedro Leon.
- Korcan -
- Sabri - Cana - Ersan - Hasan Ali -
- Selçuk - Zokora -
- Pedro - Misimovic - Arda -
- Baros -
- Ufuk -
- Serkan - Giray - Ahmet - Çağlar -
- Ceyhun - Culio -
- Kazım - Yekta - Pino -
- Stancu -