# Shabani Nonda

Cevap: #20 Shabani Nonda

Diri bir Nonda eskiden etkiliydi. Mesela Monaco maçlarını hatırlayın. Nonda'nın en önemli özelliği sırtı dönük top alınca topla muhteşem bir dönüş yapıp bir anda kaleci ile karşı karşıya kalıyordu. 3 sene oldu bu özelliğini Galatasaray'da kaç kere gösterdi.

1. sezonundaki gollerini izle bakalım.

Lincoln ayağını topa uzatmadığı zaman, rüzgarından yere düştüğü zaman kimse sesini çıkarmaz başının tacı yapar. 3 senedir bu takıma çok şeyler vermiş, sezona müthiş girmiş ve devamını getirmiş iki maç üst üste sadece 70 dk kötü gözüktü diye kovmaktan beter edelim Nonda'yı.

Lincoln ayağını topa uzatmadığı zaman, rüzgarından yere düştüğü zaman kimse sesini çıkarmaz başının tacı yapar. 3 senedir bu takıma çok şeyler vermiş, sezona müthiş girmiş ve devamını getirmiş iki maç üst üste sadece 70 dk kötü gözüktü diye kovmaktan beter edelim Nonda'yı.

Nondanın özellikleri belli bizim oynadığımız sistemin oyuncusu değil bu Nondanın çok kötü bir futbolcu olduğunu göstermez..

Olan oldu renkdaş hizmetini verdi ama artık eskisi gibi değil ki geçen sezonda iyi değildi

Nonda asla kovulmamalı. O karakterde bir adam değil zaten. Elinden geleni yapmaya çalışıyor, buna inanıyorum. Ama bildiğiniz gibi Nonda 90 dakikayı çıkaramıyor. Sakatlığı nüksediyor sürekli. Yani bu takıma uzun vadede birşey kazandıramaz. İleride her topu eziyor, normalde futbolcular hakkında olumsuz görüş belirtmeyi sevmem ama Nonda ile sene sonunda sözleşme uzatılmamalı. Ayrıca bu takımada bir forvet gerek, sene sonuna kadar böyle gidemeyeceğini rahatlıkla görebiliyoruz.

Olan oldu renkdaş hizmetini verdi ama artık eskisi gibi değil ki geçen sezonda iyi değildi

Çok değil 2 hafta öncesi. Bu devir bu kadar çabuk mu kapandı? Adam her maç 90 dk üst üste oynayamıyor bu yüzden düşüyor fizik gücü. Bunu herkes biliyor. Doğru kullanıldığı zaman ne kadar yararlı olduğunu biliyoruz.

Bana sorarsan sezon sonu gönderilmeli ama bu adama böyle hakaret etmek sövmek kimsenin hakkı değil.

Çok değil 2 hafta öncesi. Bu devir bu kadar çabuk mu kapandı? Adam her maç 90 dk üst üste oynayamıyor bu yüzden düşüyor fizik gücü. Bunu herkes biliyor. Doğru kullanıldığı zaman ne kadar yararlı olduğunu biliyoruz.

Bana sorarsan sezon sonu gönderilmeli ama bu adama böyle hakaret etmek sövmek kimsenin hakkı değil.

Dediğin devir 3 senede kapanacak ee az değil

Çok güçsüz, çok ağır forvette bulunmaması gereken her özellik var son zamanlarda.

Nonda'nın atacağı 1 gole ihtiyacı var,gol attıkça kendine gelen bir oyuncu,Baros dönene kadar en azından 2-3 gol atıp morallenmesi lazım.

Dediğim mesajı anlamadan gökten zeptinle iniyorsun. Benim dediğim özellik youtube'de fazlasıyla var. Ben bir özellikten bahsediyorum. İlk senesi başarılı olmuştur, geçen sezon sakatlıklarla falan boğuştu ama dedim. Bu sezon ise sistemle alakasız bir futbol tarzı var.

Rıdvan demişti geçen hafta sakatlığı hala geçmedi arka arkaya 2-3 maçı kaldıramaz diye.Eğer öyleyse biz her maç Nondasız başlayalım adam bitmiş fizik gücü yetersiz sene sonu gönderilmesi gereken adamlardan.

Hakan Şükür yarın maça çıksın Nonda'dan çok rakibi rahatsız eder!

Nonda bugün puan kaybetseydik 300 sayfa olurdu topicin ona göre sen yat kalk galibiyete dua et.

Nonda´nın 30 yaşında imza atması hata idi

Geç geldi bize Eğer 27-28 yaşında gelseydi aslında nasıl bir oyuncu olduğunu herkes görürdü

Nonda´nın 30 yaşında imza atması hata idi

Geç geldi bize Eğer 27-28 yaşında gelseydi aslında nasıl bir oyuncu olduğunu herkes görürdü

İlk senesindede gördük 2 hafta öncesine kadar da görüyorduk. Bizim insanlarımız nankör türk -yabancı farketmez. Herkese aynı muamele.

Ayağına aldığı her topu ezdi yahu... Bizim devre arasında kesinlikle bir forvete ihtiyacımız var... Çok gol yememizin başlıca sebebi hücumda rakibin üstümüze rahat gelmesini engelleyecek bir Baros olmamasıdır...

Baros dönse bile bize iyi bir yedek gerekiyor. Shabani Nonda misyonunu tamamlamıştır.

Kötü olabilir, formsuz olabilir ama abartmayın ihanet felan filan. Çok değil bu adam golleri atan adam değilmiydi 2-3 maç öncesi ? Tamam en önemli faktör Baros'tu o sıralar sonradan girdiği maçlarda hele Baros yoruyordu adamları Nonda girip işi bitiriyordu ama Nonda ile başladığımız maçlardada Nonda bir çok gol buldu.

Formsuz olduğunu düşünüyorum şu sıralar. Her futbolcu her maç iyi oynayacak değil. 33 yaşındaki bi adam içinde normaldir böyle şeyler.

Bence unutulmayan futbolcudur Nonda. Muhteşem besteleriyle ve Fener'e attığı golle felan unutmam şahsen ben Nonda'yı. Takıma verdikleride tartışılmaz (geçen sene hariç, fakat geçen sene çok oynamadı ve sakatlıklarla boğuştu). Lütfen biraz daha bunları göz önünde bulundurarak yorum yapalım.

Geri
Üst Alt