# Shabani Nonda

Cevap: # Shabani Christophe Nonda

güle güle shabani nonda seni unutmayacağız. . . . . .

Güle Güle...

Ara ara gelir maçlarımıza futbol oynamayacakmış çünkü. Şampiyonluk maçına geleceğim demişti zaten.

ya bu adam atletiko madrite karşı oynasa nolur oynamasa nolur barışı koy forvete koşar top kazanır pres yapar hiç olmassa bunda hiçbiri yok

Son 90 dakikasıydı heralde. Forvet tanımlı tek oyuncu takımda şuanlık, fakat Nonda yerine bence kim oynasa daha yararlı olur. Şu anki Nonda, tüm özelliklerini kaybetmiş gibi. En azından onun yerine başkası oynasa koşar, yani daha hızlı olduğundan koşar. Dos Santos gelse oynasa daha da iyi olur mesela. Atletico'ya karşı Nonda ile çıkarsak işimiz biraz zor gibi görünüyor. Bu yüzden artık kim gelirse gelsin Nonda'dan iyi olacağını bileceğim için birşey demiyeceğim.

Nonda'yı da çok seviyorum, çok emekleri geçti. Yedek kaldı gene sesini çıkarmadı. Ama artık hizmetleri için teşekkür edip, yollamak lazım başka çare yok ne yazık ki. Burdaki performans ve durumu ne Nonda'nın elinde, ne bizim. Nonda yaşı itibariyle artık forvet oyunculuğunu kaldıramıyor tam olarak, bize de yapacak başka iş düşmüyor göndermekten başka.

Nonda sayesinde maçta 10 kişiydik! Güle güle..

Adamda su yok ki bunu oynatanda suç.

ALLAH için birisi şu adamı göndersin bu takımdan.

Tamam eskiden bize güzel günler yaşattı teşekkür etmek lazım fakat futbolda dün yoktur.Bir adama bukadar sabredilirmi.

Ruh olmuş sahada dolanıyor.

Yahu kimse Madrid demesin forvetsiz oynayalım daha iyi

Nonda nın katkıları unutulamaz ama, artık bi faydası yok takıma. zaten yaşıda ilerledi. takımdan ayrılırsa hem kendisi için, hemde bizim için en iyisi olur.

Ofansif stoper Shabani Nonda.

al işte avrupada forvetsiz kaldık muhabbetleri başladı yine...zaten nondayla 1 kişi eksik çıkıcaktık maçlara..

Bence en iyisini yaptik. Shabani nondanin gitmesi iyi oldu. Performansi dusmustu zaten. KEWELL KALDI !! MUTLUYUM !!!

Nonda ölmüştü zaten.

Nonda kalsaydıda zaten verimli olamayacaktı.Onun sorunu stres felan değil doğrudan sakatlık problemiydi.

Niye Baroş sakatlandığından beri(10. hafta) Nonda'nın ne faydasını gördük ? Son maç ıslıklanan, küfür edilen Nonda değil miydi? Dos Santos tutmazsa, bi etkisiz eleman dönderip(Nonda), başka bi etkisiz eleman(Dos Santos) almış olacağız.

Nonda bitmişti zaten koşacak hali yoktu benim görüşüm bu

Doğru olalım, Nonda takımdaki tek forvet tanımlı oyuncuydu sağlam olan ama onunda ilerleyen yaşı sebebiyle ve diğer sebeplerden nasıl oynadığı ortadaydı. Topu saklıyor, sırtı dönük oynuyor diyorduk ama onu bile yapamaz hale geldi. Zaten hızlı değildi, pozisyonları da cömertçe harcıyordu. Morali yerine gelsin diye penaltı da kullandı, onu da kaçırdı, sonra zaten iyice kötüleşti. Bu nedenle bir faydası olmayacaktı. En azından Gio oynar forvette, futbola aç neredeyse adam, bizde oynadığı 2 maça da bakıyorum hep çabalıyor birşeyler peşinde, forvete geçiyor orda da hep çabalıyor. Yani dediğim o ki işte en azından Gio oynar, çok hızlı zaten aralara iyi kaçar, şut özelliği de güzel zaten, forvette de oynayabilir durumda sanırım ileride her bölgede oynuyor, işte bu nedenle de Nonda'dan daha yararlı olur forvette.

2 stoper arasında sıkışıp kalmaz merak etme, Çok hareketli bir yapısı var Gio'nun. Forvette işini ciddiye alırsa ki şüphem yok, Baros gibi defansı da yıpratabilir yani onun kadar yapamasa da yapabilir. Ayrıca Agüero misal çok mu fizikli o da bu tarz ama oynuyor yani Gio'da oynayabilir. 2 stoper var diye ve Gio çok kalıplı değil diye direkt sıkışır denemez yani, Gio en ileride öyle bekleyecek değil heralde :D .

Gio forvet oynar hatta Nonda'dan daha da iyi oynar oynamasına ama şu son 2 maç bizi çok yanılttı,çünkü resmen kanatsız oynuyoruz!

...

Hadi ordan.

Her yetenekli adamın forvet oynayamayacağını, forvet oynamanın bu kadar basit olmadığını, forvet kökenli oyuncu olmanın önemini; son 2 maçtır çok net gördük, gerçeklerle yüzleştik.

Nonda'nın ölüsü Arda'dan da Keita'dan da Elano'dan da Santos'dan da iyi oynar forvette, açık ve net.

Aynen oyle ustad, zaten Nonda'nin sorunu fizigiydi, futbol akli, teknigi falan onlara laf eden yok. O olunca en azindan ileride top tutmak mumkun oluyordu, Arda'yi, Elano'yu falan o mevkiide arkasi donuk oynatirsan hata olur.

Nonda son maçlarda topda tutamıyordu maalesef Nonda yerine Cem Sultan her türlü iyidir

Nonda son maçlarda topda tutamıyordu maalesef Nonda yerine Cem Sultan her türlü iyidir

Bu kadar acımasız olmayın. Ya valla beğenmediğiniz Antep maçında bile top tutuyordu, pas dağıtıyordu. Olabilecek en kötü hali bile top tutar Nonda'nın, çünkü adamın temel özelliği, hatta yeteneği. Nonda sayesinde ortadan akınlar gerçekleştirebiliyorduk. Dikkat ettiysen bugün tüm ataklar kanatlardan gelişti çünkü forvette(orta bölümde) kimse yok, Nonda yok. Kanattan gelişen ataklarda orta açıyorsun içeride vurucak, indiricek adam yok. Neresinden baksan elinde kalıyor.

Bu kadar acımasız olmayın. Ya valla beğenmediğiniz Antep maçında bile top tutuyordu, pas dağıtıyordu. Olabilecek en kötü hali bile top tutar Nonda'nın, çünkü adamın temel özelliği, hatta yeteneği. Nonda sayesinde ortadan akınlar gerçekleştirebiliyorduk. Dikkat ettiysen bugün tüm ataklar kanatlardan gelişti çünkü forvette(orta bölümde) kimse yok, Nonda yok. Kanattan gelişen ataklarda orta açıyorsun içeride vurucak, indiricek adam yok. Neresinden baksan elinde kalıyor.

Alışıcaz merak etme pat diye olmuyor o işler

Ama Nonda'nın son halinden de hayır beklemeyin tamamen bitmişti ölüsü mölüsü yetmez arkadaş yerine ben Türk bir forvet bekliyordum orası ayrı ayrıca Jo geldikten sonra Nonda'nın Gio için gitmesinde de pek büyütülecek bir olay yok Gio da opsiyon var günlük transfer yapmadık sonuçta

Olmadı Cem Sultan oynayacak Emre Çolak gibi ama O Nonda bizi ileriye götüremezdi asla zarka arkaya 90 dk çıkarmakta zorlanıyordu sakatlığından dolayı yapmayın etmeyin

Ama Nonda'nın son halinden de hayır beklemeyin tamamen bitmişti ölüsü mölüsü yetmez arkadaş yerine ben Türk bir forvet bekliyordum orası ayrı ayrıca Jo geldikten sonra Nonda'nın Gio için gitmesinde de pek büyütülecek bir olay yok Gio da opsiyon var günlük transfer yapmadık sonuçta

Olmadı Cem Sultan oynayacak Emre Çolak gibi ama O Nonda bizi ileriye götüremezdi asla zarka arkaya 90 dk çıkarmakta zorlanıyordu sakatlığından dolayı yapmayın etmeyin

Hadi ordan.

Her yetenekli adamın forvet oynayamayacağını, forvet oynamanın bu kadar basit olmadığını, forvet kökenli oyuncu olmanın önemini; son 2 maçtır çok net gördük, gerçeklerle yüzleştik.

Nonda'nın ölüsü Arda'dan da Keita'dan da Elano'dan da Santos'dan da iyi oynar forvette, açık ve net.

.

Seni biraz önce yazdığım mesaja tekrardan yönlendiriyorum.

O maçta ben bunları göremedim ne yazık ki el freniydi

Antep maçı ile Kayseri maçını izle. Oyun anlamında en belirgin farklardan birini söyle dersem;

Birinde top tutabilen bir forvet var, birinde hiç yok dersin.

Birinde hem ortadan gelişen hem de kanatlardan gelişen akınlar varken, birinde ortadan gelişen 1 tane bile akın yok dersin.

Birinde sonuç var, birinde yok dersin.

Bunları diyemiyorsan o senin sorunun Onur-İnce.

Antep maçı ile Kayseri maçını izle. Oyun anlamında en belirgin farklardan birini söyle dersem;

Birinde top tutabilen bir forvet var, birinde hiç yok dersin.

Birinde hem ortadan gelişen hem de kanatlardan gelişen akınlar varken, birinde ortadan gelişen 1 tane bile akın yok dersin.

Birinde sonuç var, birinde yok dersin.

Bunları diyemiyorsan o senin sorunun Onur-İnce.

Vardı işte kahretsin ki 3. maçında sakatlandı Jo varken bitmiş Nonda'yı göndermek hata değildir

Vardı işte kahretsin ki 3. maçında sakatlandı Jo varken bitmiş Nonda'yı göndermek hata değildir

Hatadır.

Hata olduğunu şuanki vaziyet yeterince açıklıyor.

Ayrıca Jo Avrupa'da oynayamıyor. Bu da bambaşka bir boyutu ki bu boyuta 25 Şubat'ta geçeceğiz, neler olacağını göreceğiz. Atletico Forlan-Agüero ile oynarken biz forvetsiz oynayacağız.

34npj68.jpg

Kör ölmüş de badem gözlü olmuş bile. Hadi ordan bence de hadi ordan.

Biraz önce CNNTurk'de Abdülrahim Alabayrak'ın açıklanmalarına göre Nonda'nın retinasında problem varmış ve her an top oynarken kör olma ihtimali varmış. Kafa toplarına pek vurmaması gerekliymiş, dolayısıyla futbol hayatı her an bitebilecek bir futbolcuyu mecburen göndermişler.

Evet bende duydum.Demekki zorunluymuş.

Biraz önce CNNTurk'de Abdülrahim Alabayrak'ın açıklanmalarına göre Nonda'nın retinasında problem varmış ve her an top oynarken kör olma ihtimali varmış. Kafa toplarına pek vurmaması gerekliymiş, dolayısıyla futbol hayatı her an bitebilecek bir futbolcuyu mecburen göndermişler.

Üzüldüm şimdi Nonda için.İnşallah düzelir :(

Geri
Üst Alt