# Shabani Nonda

Cevap: #20 Shabani Nonda

Golünü attı yine, eyvallah.. ama yaptığı top kaybının da haddi, hesabı yoktu bugün! Ayrıca günümüz futboluyla bağdaşmayacak oranda ağır. Top mop saklıyor ama gerçekten çok ağır! Bilmiyorum 2 ay nasıl geçecek?

Golünü attı yine, eyvallah.. ama yaptığı top kaybının da haddi, hesabı yoktu bugün! Ayrıca günümüz futboluyla bağdaşmayacak oranda ağır. Top mop saklıyor ama gerçekten çok ağır! Bilmiyorum 2 ay nasıl geçecek?

Dünyadaki forvetlerin %50'si ağırdır zaten. İbrahimoviç çok mu hızlı veya Berbatov veya Van Nistelrooy. Bu oyuncuların tarzı takım oyununu iyi oynamalıdır. Nonda pozisyona sokan bir forvet Arda'yı karşı karşıya soktuğu pozisyon da bunun ispatı. Üstelik gol yüzdesi çok yüksek.

Arkasındakiler hareketli olduğu sürece Nonda böyle oynasın takıma katkısı çok fazla oluyor.

İbra, Berbatov falan çok hızlı oyuncular değiller; ama çabuk oyuncular. Nonda hem hızlı değil (yavaş), hem çabuk değil (ağır).

İbra, Berbatov falan çok hızlı oyuncular değiller; ama çabuk oyuncular. Nonda hem hızlı değil (yavaş), hem çabuk değil (ağır).

Dalga mı geçiyorsun arkadaşım ? Nonda yavaş bir forvet ama nasıl çabuk değil dersin ya Gol pozisyonlarında her zaman Nonda çabuk davranır. Geçen sene Kayseri maçında 3 stoperden önce topu kontrol edip voleyle bitirdiği gol dün gibi aklımda

Destan da yazsan Nonda'nın ağır bir forvet olduğu gerçeğini değiştiremezsin arkadaşım..

Destan da yazsan Nonda'nın ağır bir forvet olduğu gerçeğini değiştiremezsin arkadaşım..

Nondaya fişek gibi demedik zaten

Sen hem ağır hemde çabuk değil demişsin bende Nondanın gol pozisyonlarda çabuk davrandığını anlattım

Ve adım gibi eminim Nondada hız olsa bizde olmazdı hız dışında bir forvette olması gereken temel özellikler mevcut top tutma , güç , bitiricilik fazla olmasada hava hakimiyeti

Artık hızda olsa Chelseade Drogbanın partneri olarak izlerdik sanırım

Nondaya fişek gibi demedik zaten

Sen hem ağır hemde çabuk değil demişsin bende Nondanın gol pozisyonlarda çabuk davrandığını anlattım

Ve adım gibi eminim Nondada hız olsa bizde olmazdı hız dışında bir forvette olması gereken temel özellikler mevcut top tutma , güç , bitiricilik fazla olmasada hava hakimiyeti

Artık hızda olsa Chelseade Drogbanın partneri olarak izlerdik sanırım

Bilader sen de her yerde şunun şuyu olsaydı bizde olmazdı, bunun buyu olsaydı bizde olmazdı diyorsun. Galatasaray büyük kulüp Elano'yu getirmiş, Keita'yı Rjkaard'ı Baros'u getirmiş. Bunların neyi eksik okan ?:omg:

Bilader sen de her yerde şunun şuyu olsaydı bizde olmazdı, bunun buyu olsaydı bizde olmazdı diyorsun. Galatasaray büyük kulüp Elano'yu getirmiş, Keita'yı Rjkaard'ı Baros'u getirmiş. Bunların neyi eksik okan ?:omg:

Ne alaka Galatasarayın büyüklüğü ile bu ?

Nondada hız olsa bizde olmazdı açık açık söylüyorum Nondada bir forvette olması gereken herşey var hız dışında

Güç

bitiricilik

top tutma

teknik

fazla yok ama Hava hakimiyeti oda boyunun kısa olmasından kaynaklı

Bırakın hızı eksik olsun ya:)

Nondayla 2 ay zor ama gene de çok şükür Nonda gibi yedek forvetimiz var..

Gol KRALLIĞI:

1- Anakonda

2- Baros

3- Keita

4- Kewell

Antu: Hakeeğğğğmm..

"agir" ... "ayagi kirilmasa orda burda olurdu"... "Baros tan daha iyi" "Barosun sol bacagi olamaz" ... Bla bla bla. Helal olsun valla.

Galatasaray'a geldiğinden beri maç başına 2 gol ortalamasıyla oynuyor.

Dalga mı geçiyorsun arkadaşım ? Nonda yavaş bir forvet ama nasıl çabuk değil dersin ya Gol pozisyonlarında her zaman Nonda çabuk davranır. Geçen sene Kayseri maçında 3 stoperden önce topu kontrol edip voleyle bitirdiği gol dün gibi aklımda

Önce kavramları doğru bilelim.Yavaş,çabuk bunlar birbirinin aynı şeyler ve bir özelliği nitelemek için kullanılır.

Nonda yavaş koşan bir forvettir.Bunda yaşadığı sakatlık ve yaşının etkisi büyük,ancak şu da bilinmeli ki Monaco'da sakatlanmadan önce Keita gibi koşmuyordu en iyi haliyle Baros diyebiliriz.

O Kayseri maçı için ise önceden sezme ve refleks diyebiliriz.Bu da Nonda'nın tecrübesinden kaynaklanıyor.Hakan Şükür'de çok yavaş olmasına rağmen kafa toplarında nerede duracağını ve nasıl vuracağını bilirdi,bunun gibi birşey.

Nonda'yı verimli kullanmak için,bu maçta yaptığımız gibi ceza sahası önünden defansın arkasına kısa arapaslar atmamız gerekiyor,çünkü Nonda çabuk dönüp etkili vuruşlar yapıyor.

Bu sene Barostan daha faydalı kim ne derse desin..

Ligde en çok gol pozisyonuna giren Barosmuş gol kralı Nonda..

Artık yeter hakkını verin şu adamın..Yok ağırdı buydu bla bla bla..

Usain Boltu alalım herşey hız ve çeviklikse..

Nonda futbol kariyerinin son demlerinde ve hala takımına faydalı oluyor bu bile alkışı haketmez mi?,emekliye ayırmıyor kendini,geçen seneden çok daha diri bence.

Bu sene Barostan daha faydalı kim ne derse desin..

Ligde en çok gol pozisyonuna giren Barosmuş gol kralı Nonda..

Artık yeter hakkını verin şu adamın..Yok ağırdı buydu bla bla bla..

Usain Boltu alalım herşey hız ve çeviklikse..

Yüzde yüz doğru.

Bu sayfaya bakınız:

Shabani Nonda (Galatasaray Istanbul) - Leistungsdaten nach Saisons - Football - transfermarkt.co.uk

Nonda belki şu anda Avrupa'nın en formda forvetlerinden birisidir. Ligde her 49 dakika gol atar ve her ilk 11'de başladığı maçta (Avrupa ve ligde) en az bir gol attı. Açıkçası, bu sezon Drogba bizde olsaydı bundan fazlasını beklemezdim şu ana kadar.

Ama goller dışında, bence genelde takım Nonda ile daha iyi oynar. Çünkü Nonda topu iyi saklıyor, verkaç yapıyor, falan falan. Bu benim için belki daha önemlidir.

İnşallah böyle devam eder Shabani. Adam tam bir profesyonel..

Geri
Üst Alt