# Shabani Nonda

Cevap: # Shabani Christophe Nonda

87 maç 40 gol 2.5 sezonda kötü bir rakam değildir.

İyide 87 maçın 37'sine sonradan oyuna girmiş, son 10-15 dakikada. 87 maç demek ayıp olur, aldığı dakikaları toplasak 55 maç eder yaklaşık. 55 maçta 37 gol. Ki buda çok iyi bir ortalama.

Sarı saçlı, mavi gözlü olsaydı gönderilmezdi.

İyide 87 maçın 37'sine sonradan oyuna girmiş, son 10-15 dakikada. 87 maç demek ayıp olur, aldığı dakikaları toplasak 55 maç eder yaklaşık. 55 maçta 37 gol. Ki buda çok iyi bir ortalama.

Dediğin doğru son 5-6 yılda ki Ümit Karan ile birlikte en verimli golcümüzdü,böyle gitsin istemezdim ama maalesef yapılan yıldız transferlerin kurbanıl oldu.Bizi insallah affedersin Nonda.Ne zaman gidecekse Türkiyeden adamı alkışlarla uğurlamak lazım,taraftarın borcu var ona.

+1905, Sari saçli, mavi gozlu oldumu karizmatik oluyor güya Türkiyede yasayan Türklere göre. Kendileri hepsi kara, ama sari seviyorlar :D

55 maç 37 gol. Dile kolay. "Fenere attığı golden başka birşey vermedi" diyen balık hafızalı arkadaşlarımıza duyurulur.

Böyle emektar bir futbolcuya "al paranı bas git, ahanda Dos Santos" dediler. Bunun bir yerde ahı çıkacak ama Atletico maçında mı olur orasını bilemem. Shabani Nonda'yı böyle yollamamalıydık.

Katılıyorum yani gitmesi gerekti gerçekten ama taraftarla vedalaşması gerekti, güzel bir veda gerekti. İnşallah Ali Sami Yen'deki Atl.Madrid maçına felan davet edilir birşeyler yapılır yoksa yazık olacak. Hani o kadar gitsin felan dedik ama çok üzgünüm şu an gerçekten. Böyle yolladığımız için daha da üzgünüm...

0000029293.jpg

Güle güle Nonda !

Çok efendi bi adamdı.Hani istek yok hırs yok gibi bi ifadesi vardı ama hiç bir zaman yedek olmayı takmayan gir denildiğinde giren çık denildiğinde çıkan bir yapısı vardı.Bu taraftar Unutmaz Seni NONDA !

hoşçakal o kafa için tesekkürler :)

Saglam olan ve Kewell'den 1 sene once burada onal Nonda gitti ve sakat olan Kewell kaldı.

Hoşçakal Nonda, teşekkürler gollerin ve emeklerin için.

55 maç 37 gol. Dile kolay. "Fenere attığı golden başka birşey vermedi" diyen balık hafızalı arkadaşlarımıza duyurulur.

Böyle emektar bir futbolcuya "al paranı bas git, ahanda Dos Santos" dediler. Bunun bir yerde ahı çıkacak ama Atletico maçında mı olur orasını bilemem. Shabani Nonda'yı böyle yollamamalıydık.

Aynen.

Çok mu zordu Real Madrid´in Van Nistelrooy ile yollları ayırdığı gibi yolları ayırmak . Seni düşünmüyoruz dedi Real Nistelrooy´a klup bulabilirsin dedi kendine ve adam anlayışla karşıladı klubunude buldu Hem klubunede para kazandırmış oldu Bizim yaptığımız Nonda´yı kovmaktır resmen

Aynen.

Çok mu zordu Real Madrid´in Van Nistelrooy ile yollları ayırdığı gibi yolları ayırmak . Seni düşünmüyoruz dedi Real Nistelrooy´a klup bulabilirsin dedi kendine ve adam anlayışla karşıladı klubunude buldu Hem klubunede para kazandırmış oldu Bizim yaptığımız Nonda´yı kovmaktır resmen

Talibi çıktı da biz mi vermedik ? Bu adamlar yöneticilik nedir hiç mi bilmiyor ? Talibi falan çıkmadı bence Nonda'nın,takip eden birileri olsa zaten sözleşmeyi fesh ettiğimiz akşam kaparlardı adamı.Anca fesh ettikten sonra bir kaç takım görüşüyor işte.

not : Nistelrooy Real Madrid'e para kazandırmadı,bedavaya gitti.

Talibi çıktı da biz mi vermedik ? Bu adamlar yöneticilik nedir hiç mi bilmiyor ? Talibi falan çıkmadı bence Nonda'nın,takip eden birileri olsa zaten sözleşmeyi fesh ettiğimiz akşam kaparlardı adamı.Anca fesh ettikten sonra bir kaç takım görüşüyor işte.

not : Nistelrooy Real Madrid'e para kazandırmadı,bedavaya gitti.

Fransa´nın orta ve alt sıra takımları ve Anadolu takımları Nonda´yı ister kesinlikle 32-33 yaşında diye küçümseme Yöneticiler 1-2 hafta önce deseydi seni düşünmüyoruz kendine klup bulabilirsin diye Nonda rahat bir şekilde klubunu bulurdu kendine

Bu arada Nistelrooy Hamburg´a 2 milyon avro karşılığında transfer oldu diye biliyorum öyle okudum çünkü

Fransa´nın orta ve alt sıra takımları ve Anadolu takımları Nonda´yı ister kesinlikle 32-33 yaşında diye küçümseme Yöneticiler 1-2 hafta önce deseydi seni düşünmüyoruz kendine klup bulabilirsin diye Nonda rahat bir şekilde klubunu bulurdu kendine

Bu arada Nistelrooy Hamburg´a 2 milyon avro karşılığında transfer oldu diye biliyorum öyle okudum çünkü

O Nistelrooy'un alacağı para.

O Nistelrooy'un alacağı para.

Sanırım 8 milyon Euro'ya aldılar..

Gelelim Nonda'ya keşke ayrılışı böyle olmasaydı ama mecbur kalındı..

Türkiye'de kalırsa onu izlemek güzel olur. Bizde son zamanları berbattı ama bu ayrılık ona iyi gelecektir..

Kesinlikle. Bende bunu demeyi dülşünüyordum hep ama "ne alaka" bilmemne gibi tepkiler alırım diye içimde tutuyordum.

Kewell'ı 1 senede efsane yaptılar. E Nonda hem ondan önce geldi hemde ona yakın bir performansla oynadı. İstatistikleri kötü değil. Kewell geçen senede bizi uzun süre yanlız bırakmıştı ama ona gösterilen sevgi ve hoşgörü Nonda'ya gösterilmiyor nedense. Kewell sene sonu son 2 maça çıkıp sonra sözleşme uzatmassa Nonda'ya yapılanlar boşuna mı olcak ?

Nonda kasıt olduğu için gitmedi.Artık yaşlanmıştı çok,daha fazla yıpranmaması açısından gitti.

Plaket verilmiş galiba.Bence yeterli olmaz güzel bi uğurlama lazım.

Shabani Nonda’ya Plaket

Galatasaray’da forma giydiği dönemde büyük başarılara imza atan Shabani Nonda’ya Galatasaray’a yaptığı hizmetlerden dolayı bir plaket verildi.

Yönetim Kurulu Üyesi Murat Yalçındağ ve Futbol AŞ Genel Müdürü Adnan Sezgin tarafından Florya Metin Oktay Tesisleri’nde takdim edilen plaketin ardından Nonda eski takım arkadaşlarıyla ve kulüp çalışanları ile vedalaştı.

Galatasaray’da çok güzel bir dönem geçirdiğini belirten Shabani Nonda, kulüp yöneticilerine ve takım arkadaşlarına teşekkür etti.

Galatasaray taraftarına da ayrıca teşekkürlerinin gönderen Nonda, “Onların bana gösterdikleri yakınlık sayesinde, küçükken Afrika’da yaşadığım güzel futbol ortamını burada yakaladım ve bana verdikleri desteği hiçbir zaman unutmayacağım” dedi.

Shabani Nonda, “Bu yıl da şampiyon olmak için hep beraber” sözleriyle konuşmasını noktaladı.

Geri
Üst Alt