Shakhtar Donetsk İcra Kurulu Başkanı Sergei Palkin: "Tetê'nin sözleşmesinde 150 milyon euroluk bir madde vardı"

Murat Ünsal

Şereftir Seni Sevmek
Tek Yumruk
Shakhtar'ın, bir diğer oyuncusu Tete'yi önce kiralık olarak Lyon'a , ardından da Galatasaray'a kaybetmesi nedeniyle hukuki davalar açıldı .

Lyon'a dava açıyorlar, Palkin, kanat oyuncusunun Ocak ayında Leicester'a kiralık olarak katılması üzerine 1 milyon Euro'luk bir ücreti cebine attıklarını iddia ederken, Ek 7'yi kullanarak Ağustos ayında Türk takımına katıldıktan sonra Tete ve Galatasaray'a karşı başka bir dava daha var. Shakhtar'la 2023 sonuna kadar sözleşmesi var.

"Tete, Ek 7 uyarınca kulübümüzden ilk kez ayrıldığında Olympique Lyonnais'e katıldı ve ardından onu 1 milyon Euro karşılığında Leicester'a kiraladılar.

"Oyuncu bize ait olduğu için oyuncu satamadıkları için Ek 7'yi suistimal ettiler. Oyuncunun bizimle sözleşmesi vardı. Kulübümüz pahasına haksız zenginleşme elde etmiş görünüyorlar.

"Şimdi bu paranın iadesi için FIFA'ya başvurduk. Leicester'dan sonra Tete, Galatasaray'a transfer oldu. Tete'ye karşı dava açıyoruz ama sorumluluğu Galatasaray ile birleştirdi. Ek 7'ye göre oyuncunun bize önceden resmi yazı göndermesi gerekiyor. 1 Temmuz'da 'Sözleşmemi askıya almak için Ek 7'yi kullanmak istiyorum.'şeklinde

"Bu mektubu Tete göndermedi. Tete'den defalarca kulübe dönmesini istedik ama o bizi görmezden geldi. Onun yokluğundan dolayı sözleşmesini tek taraflı olarak feshettik. Bu aslında Tete'nin bu sözleşmeyi feshettiği anlamına geliyor.

"O sözleşmede 150 milyon avroluk bir madde var, biliyorsunuz. Artık Tete ve Galatasaray, sözleşmenin bu şekilde feshedilmesi konusunda ortak sorumluluk içindeler."

Kaynak: ESPN

1696357606417.webp

Vınlayın ulan.

Bir şey olacağı yok. Diğer oyuncuda da aynı problem var. Fifa bu konuda oyuncunun yanında.

Lyona uyuz olmalarini anliyorum. Adamin daha nerdeyse 2 sene sözlesmesi varken nerdeyse 1 sene kiraladilar ve onun sayesinde baya deger kaybetmis sayilir.

Ama bizimle sorun tam ne anlamiyorum? Biz mesela istesek, Teteye 1.1.2024den baslayan ön sözlesme imzalatip onu sene sonuna kadar savas yüzünden belese kiralayip bizim oyuncumuz yapabilirdik ve o madde sayesinde bir bok yapamazlarda. Biz aldigimizda 5 ay bile sözlesmesi kalmamisti.

Sıkıntı çıkmaz çıksa zaten lisans vermezdi UEFA incelemiştir sözleşme feshini

Tottenham konusunda daha ılımlılar

⬇️

"Şu anda diyelim ki onlarla bir müzakere sürecindeyiz. Bir çözüm bulacağımızı umuyorum ve inanıyorum. Şu anda spesifik bir şey söylemek için oldukça erken çünkü bu müzakerelerin yolundayız."

Görüşmeler, Ağustos ayında iki kulüp arasında oynanan, Ukrayna'da devam eden insani krize destek veren Shakhtar'ın hayır kurumu Shakhtar Social için bağış toplamak amacıyla düzenlenen hazırlık maçı etrafında gerçekleşti.

Kaynaklar ESPN'e, Spurs'un Solomon için gelecekte alacağı herhangi bir transfer ücretinden pay almanın bir seçenek olduğunu söyledi, ancak Palkin, Shakhtar'ın Ocak 2019'da kanat oyuncusu için Maccabi Petah Tikva'ya ödediği 6,5 milyon Euro'yu (6,81 milyon dolar) telafi etmeyi hedefliyor.

Palkin, "Kayıplarımızı karşılamak istiyoruz" diye ekledi. "Tottenham için bu büyük bir para değil. 6,5 milyon Euro ödedik ve bunun Tottenham seviyesinde bir kulüp, İngiltere Premier Ligi'ne katılan bir kulüp için çok büyük bir para olduğuna inanmıyorum. Bunun mümkün olduğuna inanıyorum. " bu kayıplar... Ben bir tür kar elde etmeye çalışmıyorum.

Doğal hayatın akışına aykırı rakamları telaffuz etmeye utanmayanları önce rabbime sonra fifaya havale ediyorum.

Sözleşmesinin bitimine 6 ay kalmış Fifa'nın tanıdığı hakkı kullanınca zaten sözleşmesi bitmiş oluyor. resmi yazı olarak mail göndermiş sanırım o da bulundu ve oyuncu öyle alındı diye haberler vardı. Erden Timur'un da dediği gibi bir şey çıkmaz. 150 milyon falan zaten palavra oldu da çıksa bile oyuncunun sözleşmesinin bitimine 6 ay kaldığı için maks 2 milyon euro civarı bir şey çıkar bunu da Erden Timur'un yine dediği gibi maaşından kesilerek yada direk oyuncu kendi öder.

bu ruslar yüzünden simdi mac öncesi irkcilik yapmak istemem

Shakhtar'ın da bir Rezan Epözdemir' i olduğu anlaşılıyor. Bir şey çıkmaz diye umuyorum...

Tottenham Manor Solomon’u nasıl paşa paşa aldıysa bizede o Ek geçer Palin

Sözleşmeyi siz feshetmişsiniz işte bizim alakamız ne yav :D Bu arada Fb'nin Putin olaylarına bile cevap veremeyen 1 kulüp bu kulüp.Dynamo Kiev'in yanında olmadılar..

Geri
Üst Alt