Sıcak Fırsatlar

konusu gelmişken meslekte olduğum için diş fırçalamayla ilgili öneriler yazayım

-Fırçaladıktan yarım saat sonraya kadar su içilmemeli (Flor etkisini göstersin diye)
-Flor zararlıdır gibi halktan duyma şeylere kulak asmayalım.
-Nohut tanesi kadar macun yeterlidir.
-Fırçanız orta boyda kıl demetleri sık ve orta sertlikte olmalı.
-Diş eti hassasiyetiniz varsa yumuşak kıl demetleri olan fırçalar tercih edilebilir.
-Macunlar arasında devasa farklar yoktur ancak adı çok belli olmayan markalar kullanmayınız.
-Yatay yönde hızlı şekilde diş fırçalamak yarardan çok zarara yol açar diş etleriniz çekilir. Kemik kaybı ile beraber dişler çekime gider.
-Dişleri diş etine de temas edecek şekilde süpürme hareketi ile her dişe 10 sn uygulayacak şekilde süpürme hareketi ile aşağı yukarı yönde fırçalamalıyız.

edit : aklıma geldikçe ekleyeceğim.

-Diş taşı temizletmek zararlı değildir.
-Tükürük bezleri uyuyunca çalışmayı çok azalttığı için yatmadan önce diş fırçalamak daha elzemdir.Tükürük üretimi çürüğü baskılar.
-Diş beyazlatmak üzerine tasarlanan diş macunları zararlı olabilir. Dişin kendisinden azaltma yaparak beyaz yüzeyi ortaya çıkarmayı amaçlarlar ancak çok aşınan dişlerde dentin yüzeyine doğru oluşan aşınma sarı rengi ortaya çıkartır.
Renktaş güzel bilgiler için tşkler.
Ben de bir soru sormak istiyorum.

Benim oğlan 5 yaşında, bütün dişleri o kadar seyrek ki arasından gol atarsın.
Bu dişler düşüp geri çıkınca düzelir mi? Düzelmez se ne yapmalıyım ?

Gscimbom mobil

Renktaş güzel bilgiler için tşkler.
Ben de bir soru sormak istiyorum.

Benim oğlan 5 yaşında, bütün dişleri o kadar seyrek ki arasından gol atarsın.
Bu dişler düşüp geri çıkınca düzelir mi? Düzelmez se ne yapmalıyım ?

Gscimbom mobil
Süt dişlerinin inci gibi olması daha kötüdür. İleri dönemde büyük ihtimalle çapraşıklık olacağı belirtisidir. Boşluk olması yerine gelecek daimi dişler için yer açar rtaş. Rica ederim ortodonti uzmanına danışabilirsiniz kafanıza takılanları daha iyi yardımcı olur.

Üye olmayan varsa kaçırmasın 1 ay için bedava

tv plus 3 gunlugune ucretsiz. üye olup yarınki pl maçlarını izleyebilirsiniz.
-------------------------------------
Yılbaşında TV+ ile keyfin katlansın. Yeni yıla eğlenerek girmek için TV+ 3 gün boyunca hediye. Filmler, diziler, canlı kanallar, çocuk içerikleri, belgeseller ve eğlence içeriklerini keyifle izle.

TV+’ın yılbaşı hediye kampanyasında yararlanmak çok kolay. TV+ adresine girerek ücret ödemeden hesabını oluştur. Devamında istersen Smart TV’den, istersen www.tvplus.com.tr’den, istersen telefon veya tabletinden rahatça izle. Üyelik oluşturmak için hiçbir ücret ödemene gerek yok.

TV+ Ev abonelerimiz için de aynı tarihlerde tüm canlı kanallar hediye.

Peki bu yılbaşında, TV+’ın yılbaşı hediye kampanyasını yakalamışken ne izlemeli?

Film severler için önerilerimiz Joker ve The Gentlemen

Dizi tutkunları için önerilerimiz Younger ve Love Life

Çocuklar için önerilerimiz Sünger Bob ve Kral Şakir

Müzik dolu bir akşam geçirmek isteyenler için Ercan Saatçi ile Çok Akustik

Spor sevenleri de unutmadık. Pazar günü oynanacak olan Chelsea - Liverpool maçını ve her gece oynanan NBA maçlarını keyifle izleyebilirsiniz.

31 Aralık 2021 00:01’den 3 Ocak 2022 08:00'e kadar TV+’ı özgürce kullan, filmleri, dizileri ve canlı yayınları rahatlıkla izle.

Mutlu seneler…

Geri
Üst Alt