Ford Fiesta ve fiat punto türkiyede idael araba bence. Sabiha gokcenden Geçen sene linea kiraladim bu sene fiesta ikiside yakmiyor ama fiesta daha çok hoşuma gitti benim. Peugot 308 fiyatlarıni bilmiyorum ama 1.6 hdi 90 lık öneririm hem tork olarak iyi ve az yakıyor.

Envoyée depuis mon Samsung Galaxy Note 2 avec Tapatalk 2

13 yıllık arabalarla sıfır arabalar arasında neredeyse fiyat farkı kalmamış.. Böyle saçmalık mı olur arkadaş...

13 yıllık arabalarla sıfır arabalar arasında neredeyse fiyat farkı kalmamış.. Böyle saçmalık mı olur arkadaş...

Sana o yüzden sıfır araç al diyorum. Eğer geniş bir aile değilsen veya arabaya 3 kişiden fazla binen biri değilsen, sıfır km B segment bir araç al, donanıma fln takılma, boş olsun yani ne bilim yağmur sensörü veya kol dayaması olmasın onlara pek gerek yok, yıllarca başın ağrımadan, yolda kalmadan araba sürersin.

Sana o yüzden sıfır araç al diyorum. Eğer geniş bir aile değilsen veya arabaya 3 kişiden fazla binen biri değilsen, sıfır km B segment bir araç al, donanıma fln takılma, boş olsun yani ne bilim yağmur sensörü veya kol dayaması olmasın onlara pek gerek yok, yıllarca başın ağrımadan, yolda kalmadan araba sürersin.

Emre aile 2 kişi de araba konusunda ben de eşim de yeni sayılırız. Vurup kırıp üzülmek istemiyoruz. Bu birinci sebep. İkincisi de her an satma ihtimalimiz olduğundan sıfır alıp zarar etmek istemiyoruz. Üçüncü olarak da 15 bin çıkarıyorsun ama 30 bin için borca veya krediye girmen gerekiyor. Onu da ev almayı düşünmediğimizden istemiyoruz.

Ama şu gerçek ki 2. el araba almak sadece fiyat değil her yönden zor iş. Fiyatlar da iyice uçmuş durumda. 1992 model Şahin 8500 liraya gitti gözümün önünde.

İkinci el alacaksan aceleye getirme, sabırlı olup hergün araştır ve bekle derim.

Artık araba alınmaz, elektrikli bisiklet veya motorsiklet düşünün. Benzin 5.06TL oldu, bu fiyatlara imkan yok, çoğu kişi kontak kapatır.

Şöyle 1 litreden düşük 2-3 kişilik portatif araç yok mu lan dünyada.

Geçen araba alıp satan bir arkadaş Lada Vega var dedi. 6.000 TL 2001 model. 4 verirsin 2 sini peyderpey ödersin dedi.

Ama içime sinmedi. Şimdi 200-300 TL ödemeli kredi çekeceğim. Bir o kadarda yakıt masrafı... Arızası vs. Her ay 1000 TL araba masrafı...

Siz ne dersiniz

Bu arada Rover hakkında bir önyargı var ve herkes uzak duruyor. Halbuki parçaları Hundai parçalarıyla uyuşuyor.

2001 modeli 10-12 en çok. 96 Corolla alacağıma aynı paraya Rover alırım diyorum bir kaç ay sonra...

Geçen araba alıp satan bir arkadaş Lada Vega var dedi. 6.000 TL 2001 model. 4 verirsin 2 sini peyderpey ödersin dedi.

Ama içime sinmedi. Şimdi 200-300 TL ödemeli kredi çekeceğim. Bir o kadarda yakıt masrafı... Arızası vs. Her ay 1000 TL araba masrafı...

Siz ne dersiniz

Bu arada Rover hakkında bir önyargı var ve herkes uzak duruyor. Halbuki parçaları Hundai parçalarıyla uyuşuyor.

2001 modeli 10-12 en çok. 96 Corolla alacağıma aynı paraya Rover alırım diyorum bir kaç ay sonra...

Ahmet abi, benim badimde Lada Samara var 90 model. araba piknik tüpüyle çalışıyor bizzat gördüm. Üstelik taa İzmir'den Kastamonu'ya 5 sefer gidip geldi. Araç banamısın demiyor. Ben de babama bööyle bi Lada bakıyorum da henüz bulamadım.

Ahmet abi, benim badimde Lada Samara var 90 model. araba piknik tüpüyle çalışıyor bizzat gördüm. Üstelik taa İzmir'den Kastamonu'ya 5 sefer gidip geldi. Araç banamısın demiyor. Ben de babama bööyle bi Lada bakıyorum da henüz bulamadım.

O kadar da değil be ya... Ben elektrikçiyim bu gidişle bi güneş paneli koycam aracın üstüne...

Onu zaten inanmayarak söyledim.

Deli olacağım şu aralar. Zaten park sorunu olan altyapısı sıkıntılı bir şehir dev gibi araçlar vs.. Neyse ben birşeyi görüyorum Türk insanında, zevklerinden kolay kolay taviz vermez. Avrupaya gider taksi tutar ya da araç kiralar falan. Ne sigara zammı ne de benzin. Azınlığa oluyor olan.

Deli olacağım şu aralar. Zaten park sorunu olan altyapısı sıkıntılı bir şehir dev gibi araçlar vs.. Neyse ben birşeyi görüyorum Türk insanında, zevklerinden kolay kolay taviz vermez. Avrupaya gider taksi tutar ya da araç kiralar falan. Ne sigara zammı ne de benzin. Azınlığa oluyor olan.

Toplu taşıma düzgün olsa çoğu kişi arabayı parkından çıkarmaz ama toplu taşıma yok maalesef.

Geri
Üst Alt