Sıra Süper Kupa'da

Muhammet Yaymaz

GalataSarayı Efendileri
GalataSarayı Efendileri

Galatasaray'ımız dün kazandığı Avrupa şampiyonluğu ile toplamda 12. Avrupa kupasına müzesine götürmüş oldu. Potanın sultanları kazandığı Eurocup ve Euroleague kupalarının ardından süper kupa finalinde Dinamo Moskova'yı da yenerse bu daldaki tüm kupaları kazanmış olacak ve tarihe geçecek.

Haydi aslanlar muhtaç olduğunuz kudret armanızda..

Kadın Voleybol'da CEV Cup'ta final oynayıp alamadığımıza çok üzülmüştüm.Bir tanede Kadın Voleybol'dan Avrupa kupası bekliyorum Aysal döneminde.

Haydi İnşallah!

Voleybolda da kısa zaman içerisinde başarıların geleceğine inanıyorum. Galatasaray finallerin kulübü.

Kulüp iyi yönetilirse Erkek basketbolda Olympiakos ya da Panatinaikos gibi başarılar elde edilebilir. Bu branşta Avrupa kupası kazanılamaması çok üzücü.

Avrupa bizim işimiz diye boşuna söylemiyoruz, onun dışında voleybol'da bi atılım bekliyorum ben açıkcası. Güçlü bir kulüp ile birleşme olur ya da ne biliyim daha değişik şekilde olur ama erkek ve bayan voleybolda da artık atılımın zamanı geldiğini düşünüyorum. Erkek ve Bayan basketbol takımları iyi bir kadroya sahip başında ki adamlarda iyi olunca başarı geliyo, voleybol takımlarımızı da ayağı kaldırırsak Galatasaray'ın bir spor kulübü olduğunu bir kez daha bazılarına göstermiş oluruz.

Avrupa bizim işimiz diye boşuna söylemiyoruz, onun dışında voleybol'da bi atılım bekliyorum ben açıkcası. Güçlü bir kulüp ile birleşme olur ya da ne biliyim daha değişik şekilde olur ama erkek ve bayan voleybolda da artık atılımın zamanı geldiğini düşünüyorum. Erkek ve Bayan basketbol takımları iyi bir kadroya sahip başında ki adamlarda iyi olunca başarı geliyo, voleybol takımlarımızı da ayağı kaldırırsak Galatasaray'ın bir spor kulübü olduğunu bir kez daha bazılarına göstermiş oluruz.

Barbolini defolup gitmedikçe bayan voleybol düzelmez. Ayrıca smaçörleri dünyanın en iyilerinden almalıyız. fb deki Kim ve Garay gibi. Ya da profil resmimdeki Jaque gibi. Neriman ve Rabadzhieva ile başarıya ulaşılmaz.

Voleybolda Avrupadan kupa almamız imkansız . Belki Challange Cup gibi 3. sınıf kupayı alırız ama 1. ve 2. sınıf kupaları rüyamızda görürüz . Bütün kaliteli yerlileri fenerbahçe ecazcıbaşı ve vakıfbank toplamış . Bize de Neriman gibi Sinem gibi vasat oyuncular düşüyor . Nakit para sıkıntı yaşadığımız şu dönemlerde voleybola umarım fazla para verilmez . Zaten en iyi ihtimalle de en kötü ihtimalle de 4. oluyoruz .

Aynı şey erkek voleybol için de geçerli . Ulaş gibi , Erhan gibi , Murathan gibi kaliteli Türk oyuncularımızı gönderdiler yerlerine 2. liglerde oynayan bir ton oyuncu getirdiler . Erkek voleybolda son 5 yılda sadece 1 kez yarı finale yükselmişiz . Gerçekten şaka gibi bir şube .

Eğer seneye de başarılı olamıyorlarsa bu şubeler kapatalım gitsin . En azından başarılı değiliz yerine şubemiz yok deriz .

Daha dün EuroLeague şampiyonu olan ayan basketbol takımımızın bütçesi artırılacağı yerine düşürüldüğü bir yönetim tarzı var şu an . Bütün sezonu 7 kişiyle geçirip , ev sahibi Avrupanın en güçlü kadrosunu elinde bulunduran UMMC'yi , bütçemizin 2,5 katı olan , 11 oyuncusu olup bunların 6'sı yabancı 2'si devşirme olan 18/18 yapan Fenerbahçeyi yendik .

Bu şampiyonluktan sonra bayan basketbolda bir ekol takımı olabiliriz . Spartak'ın miladı doldu . UMMC efsanesi de yavaş yavaş bitiyor . Bayan basketbolunda önümüzdeki yıllarda parlayacak 4 takım olacak . Fenerbahçe , Kursk , Dinamo Moskova ve Galatasaray . Fenerbahçe'yi burda eleyebiliriz çünkü çok loser oyuncuları var ve takım olarak da loser . Kursk ve Dinamo Moskova bu sene çok ilerleme kaydettiler . EuroCup'ta da ikisi karşılaşmıştı . Başa baş geçen iki maç sonucunda Dinamo Moskova aldı .

Yani her şey bizim elimizde artık . Bundan sonra kadroyu koruyup bir iki takviyeyle bayan basketbolda ekol takımlardan biri olabiliriz .

Zellous'un yerine Maya Moore , Işıl'ı rahatlatacak bir PG Becky Hammon veya Celine Dumerc . Çok zor değil . Futbolda adeta antrenman topçusu olmuş Salih Dursuna , Umut Gündoğana falan para yığıtan yönetim umarım sesimizi duyar !

Voleybolda başarıya ulaşmak aslında en kolayı. Fb ne yaptı. Mehmet Ali Aydınlar zamanında bastı parayı dünyanın en iyi oyuncularını getirtti aldı kupayı gitti. Tek oynayan yerlileri Eda ve Nihan'dı. Voleybolda en iyi yabancıları getiren takım şampiyon olur. orada basketbol ya da futbol gibi beklenmedik sonuçlar çıkma şansı çok çok düşük. Yani bizde parayı bastırırsak Kim Garay gibi smaçör Thiasa Fabiana gibi ortaları alırsak Cl şampiyonu oluruz. Lig için katılıyorum ama. Yerli oyuncular diğer takımlarda olduğndan burada şansımız çok düşük.

Geri
Üst Alt