Üye Görüşü Sistem Sorunu Yaşıyoruz. Çözüm: 4-3-3

Mustafa Yiğit

Sarı Üye
Selamlar,

Malum hep birlikte yaklaşık 4 yıllık bir süreci çok yakından takip ediyoruz. Kimine göre sorun hoca kimine göre oyuncular kimine göre geç gelen transferler kimine göre hakem yönetimleri vs vs.

Bence temel problemlerimizden biri sahadaki oyun anlayışı.

Uğurcan

Singo — Davinson — Abdülkerim — Jakobs

Torreira
Gabriel Sara — Batrakov

Sane — Osimhen — Rafael Leao

GS'nin ligler için asıl oyun dizilimi ve planı bu şekilde olması gerekiyor. Mevcut kadronun tavanı bu. Her oyuncunun sağlıklı olduğu senaryodan bahsediyoruz.

Neden 4-3-3? En önemli sebep Leao ve Sane'yi merkez savunma görevlerinden mümkün olduğunca kurtarması. İkisini çizgide başlayıp iç koridorlara sokarsın, Osimhen de stoperleri geriye iter. Böylece rakip savunmanın önünde inanılmaz geniş alan oluşur. Leao + Osimhen + Sane üçlüsüne bakınca zaten klasik bir 10 numaraya mecbur değiliz.

Torreira tek 6, Sara sağ 8, Batrakov sol 8 gibi oynarsa Galatasaray topa sahip olduğunda çok kaliteli olur. Batrakov oyunun temposunu belirler, Sara aksiyonlaı getirir, Torreira ikinci topları temizler. İlkay'ı da mesela özellikle kilitlenen maçlarda iki 8'den biri olarak kullanırsın.

Zorlu maçlarda ise Batrakov/Sara yerine Ugochukwu veya Lemina koyup atletizmi artırırsın. Çünkü Leao'nun arkasında ekstra güvence gerekiyor. Lesley'in fizik gücü ve alan kapatması bu kadro için çok değerli. Zaten Galatasaray'ın güncel kadrosunda Lesley da ana orta saha seçeneklerinden biri.

Bu sayede Lesley, İlkay, Batrakov, Yunus, Barış, Sara, Renato, Sallai hatta yeri geldiğinde Kaan dahil herkes rotasyona girmiş olur ve her oyuncudan en üst seviye verimi alabiliriz.

Leao, Sane, Sara, Batrakov, Osimhen gibi isimlerin de en verimli olduğu dizilişin de 4-3-3 olduğunu düşünürsek, buraya dönüş kaçınılmaz.

Şimdi biz mevcut dizilişle hem bu aksiyonlara alışık olmayan özellikle kanat oyuncularını çok koşturuyoruz hem de defolama joker yapmaya çalışıyoruz. Herkes kendi mevkiinde en verimli şekilde oynar bu şekilde.

Hatta geçen yıl bir istatistik vardı. Sara'nın attığı son 3 gol sağ iç koridordan gelmiş. Yani doğru konumlandığında verimleri yükseliyor bu adamların. Bence en önemli konu şu an mevcut dizilişimiz olması gerektiğine inanıyorum. Kaos futbolu bir yere kadar görüyoruz işte.

Allah 1 dese 02ç olan bu adam bu 11i veriyorsa burdan kimse oynamamalı osi dahil

Çözüm kapanmak.

Allah 1 dese 02ç olan bu adam bu 11i veriyorsa burdan kimse oynamamalı osi dahil
Dostum cidden sıktın ama ya. Gerçekten küfür edeceğim en son o olacak.

Ne yılışık adamsın. Sürekli bir gevşeklik. dönem bitince herkesin engelini kaldırdım ama cidden sabır zorluyorsun.

@Emrah Yıldırım yani illa üslup mu değiştirmeliyiz bunun gibiler için anlamadım.

Uğurcan
Sallai Davinson Abdulkerim Jacobs
Lemina Torreira
Yunus Batrakov Leao
Osimhen

Sallai Abdulkerim değişebilir ama şimdilik bu kadroya şans verilmeli

Dostum cidden sıktın ama ya. Gerçekten küfür edeceğim en son o olacak.

Ne yılışık adamsın. Sürekli bir gevşeklik. dönem bitince herkesin engelini kaldırdım ama cidden sabır zorluyorsun.

@Emrah Yıldırım yani illa üslup mu değiştirmeliyiz bunun gibiler için anlamadım.
50 kere bırakıyorum deyip millete hakaretler eden adamsın biraz utanman olsa yazmazdın zaten

İşte temel konu bu. Kanatlara suç buluyor insanlar ama oyuncuların özellikleri ile istenilen doğru değilse o isimleri görünce bir anda tepkiler çoğalıyor.
saneden bu sene ümitliydim ama olmayacağını kabul ettim, sane oynayamıyor istediğimiz şekilde sistemi eğip bükelim. dün rakip ceza sahasında kaçırdığı pozisyonun izahı yok salah aynı yerden attı. adamın maç içindeki hali bile garip 30 metre boş alanda top sürüp gözümüzü boyadı sonuca ulaşan bir durum yok.

leao konusunda bir şey demiyorum milli aradan sonra belli olur teknikden ziyada fiziksel bir sorun var belli.

50 kere bırakıyorum deyip millete hakaretler eden adamsın biraz utanman olsa yazmazdın zaten
Sen bir tarafım salatalık desem tuzla koşacak adamsın. Özür dilerim adam olduğunu da düşünmüyorum. Boş boş konuşup muhalefet olmaya çalışırsın sadece. Ekşide yazılanları burada tartışan da yine sendin görmüyoruz sanma. Hadi muhatap olma benimle tekrar engelliyorum seni. İşsiz vasıfsız boş adamın tekisin.

Her foruma girdiğimde saat kaç olursa istisnasız mesajı olan tek adamsın belki de. Sana tavsiyem kendini geliştir, bir şeye faydan olacak şekilde değerlendir kapasiteni. Sinirlendirme insanları.

Sen bir tarafım salatalık desem tuzla koşacak adamsın. Özür dilerim adam olduğunu da düşünmüyorum. Boş boş konuşup muhalefet olmaya çalışırsın sadece. Ekşide yazılanları burada tartışan da yine sendin görmüyoruz sanma. Hadi muhatap olma benimle tekrar engelliyorum seni. İşsiz vasıfsız boş adamın tekisin.

Her foruma girdiğimde saat kaç olursa istisnasız mesajı olan tek adamsın belki de. Sana tavsiyem kendini geliştir, bir şeye faydan olacak şekilde değerlendir kapasiteni. Sinirlendirme insanları.
;D ;D

Acınası bi insansın

saneden bu sene ümitliydim ama olmayacağını kabul ettim, sane oynayamıyor istediğimiz şekilde sistemi eğip bükelim. dün rakip ceza sahasında kaçırdığı pozisyonun izahı yok salah aynı yerden attı. adamın maç içindeki hali bile garip 30 metre boş alanda top sürüp gözümüzü boyadı sonuca ulaşan bir durum yok.

leao konusunda bir şey demiyorum milli aradan sonra belli olur teknikden ziyada fiziksel bir sorun var belli.
Abi sorun Sane değil ki ama. Aynı olay Yunus'ta da oluyor.

Bizim kaçırdığımız noktaların başında şu var. Yüksek nabızla oynuyoruz. Son vuruşlar doğal olarak bozuluyor. Bu her oyuncuda dikkat et yakındakine pas veremeyen çok net şutu çekemeyen oyuncular var.

Oyuncuları daha az yoran özelliklerine uygun sisteme geçmeliyiz bence.

Abi sorun Sane değil ki ama. Aynı olay Yunus'ta da oluyor.

Bizim kaçırdığımız noktaların başında şu var. Yüksek nabızla oynuyoruz. Son vuruşlar doğal olarak bozuluyor. Bu her oyuncuda dikkat et yakındakine pas veremeyen çok net şutu çekemeyen oyuncular var.

Oyuncuları daha az yoran özelliklerine uygun sisteme geçmeliyiz bence.
Yunus sağ kanatta gayet iyi, 10 numara kayınca işler bozuluyor bazen olmuyor. Sara'da 10 numara oynamaya kalkınca yeni futbolcu olmuş gibi davranıyor. Sane özelinde neden sistem değiştireceğiz ki kale önünden kaçırması, son kararları yanlış uygulaması sanenin bize gelince yaptığı durumlar değil ki bayernlileri de bu konuda çıldırıyordu. teknik anlamda sola çektiği çalımlar dışında bir şey sunsa dediğine katılayım.

Yunus sağ kanatta gayet iyi, 10 numara kayınca işler bozuluyor bazen olmuyor. Sara'da 10 numara oynamaya kalkınca yeni futbolcu olmuş gibi davranıyor. Sane özelinde neden sistem değiştireceğiz ki kale önünden kaçırması, son kararları yanlış uygulaması sanenin bize gelince yaptığı durumlar değil ki bayernlileri de bu konuda çıldırıyordu. teknik anlamda sola çektiği çalımlar dışında bir şey sunsa dediğine katılayım.
Sane özelinde değiştirmiyoruz ki sistemi. Aynı sorunu bir yerden sonra Leao için de konuşacağız.

Sara'yı en verimli olduğu yerde oynatmıyoruz. Adamın geçen sene son 3 golü sağ iç koridordan geliyor. Neden Norwich'teki gibi oynamıyor diyoruz.

Osimhen'i fazla yoruyoruz presle. Bugün 10 dan Yunus u alıp Batrakov'u attığımızda bu sefer o çocuk yorulacak.

Mevcut sistem tamamen kaos. Ama değiştiğinde Sane dahil tüm oyuncuların verimi artar.

sara bin defa 8 de oynadığı maç oldu.
Ne hikmetse 8 oynadığı ve batırdığı maçtan sonra bile adam 10 oynamaz yerinde oynatmak lazım diye hala savunmaya geçiyoruz..İnanılır gibi değil..

Çözüm net yönetim ve hocada değişim..
Oda olmazsa singo,lemina ve osimenin eklendiği durumda şu leş ligde bireysel performanslarla bir şekilde ligin sonunu getirmek.
sistem falan hikaye..Sen bu amatör kıvamında baskı ve saha yerleşimiyle istediğin sistemi oynat nafile.
Ayrıca saneyi istediğin sistemde oynat koca bir kazıktır.Evet zaman zaman katkı yaptığı zamanlar olacak ama bu gene yeterli olmayacak.Malesef Bu böyle devam edecek.

Geri
Üst Alt