Sistem, Taktik Konular, Diziliş, Oyun Düzeni...

Cevap: Bu Kadro Nasıl ve Ne Oynar (2. Devre)

Baros ve Kewell döndüğünü düşünelim.

Birinci kadromuz :

----------------------Ufuk---------------------

---Sabri-----Emre Aşık----Neill---Hakan Balta----

---------M.Topal----------Ayhan----------------

--------------------Elano----------------------

---Keita------------Jo----------------Arda----

İkinci kadromuz :

------------------Aykut-------------------------

--Uğur------Emre Göngür-----Servet------******

---------E.Çolak-------M.Sarp-----Barış-----------

--Gio-----------------Baros----------------Kewel---

Leo 'nun gönderilip sağlam orta saha veya defansif bir oyuncu alınmasından yanayım.Cidden ofansif anlamda çok güçlü olduk.

Ayrıca her oyuncumuzun çok yönlü olması çok güzel.Sakatlar bi düzelsin müthiş bir takım bizi bekliyor.Hadi hayırlısı.

_________________Leo

Sabri_______Neill______Servet_____Hakan

_______________Sarp

_________Elano________Caner

___Keita____________________Arda

_______________Jo

İdeal 11'imiz bu olacaktır. Gio, Baros, Kewell, Uğur rotasyona girecektir. Bu arada şu Elano'yu forvetin arkasına yazmayın artık. Etkili olamaz ve oynayamaz orda.

_________________Leo

Sabri_______Neill______Servet_____Hakan

_______________Sarp

_________Elano________Caner

___Keita__________________Arda

_______________Jo

İdeal 11'imiz bu olacaktır. Gio, Baros, Kewell, Uğur rotasyona girecektir. Bu arada şu Elano'yu forvetin arkasına yazmayın artık. Adamın mevkisi orası değil. Oynayamaz orda.

Caner ortada oynayan bir adama göre çok pas hatası ve top kaybı yapıyor. Bence orada kullanmaz Rijkaard.

İlerisi için Dos Santos, Keita gibi alternatifler varken Arda imkanı yok geçemez ileriye. Kaybolur gider orada. Arda'yı yararlanacağımız ve maximum verim alabileceğimiz yerde kullanmak zorundayız At.Madrid maçlarında. Dos Santos,Keita felan bir şekilde oynarlar ilerde, ama Arda oynayamaz...

Oynadı aslında. Trabzon maçı örneği var. Çokta iyiydi o maçta.Kayboluyor muydu? Evet, kayboluyordu fakat orada iyi ya da kötü oynayacak bir alternatif midir?

Bunun da cevabı, "evet".:)

Sanki defansta Sabri'nin yerine Uğur olsa daha dengeli bir savunmamız olacağı kanısındayım.Geri kalanlar zaten belli defansta.Sağ açıkta Keita'nın kesik yemesi bana göre söz konusu bile olamaz.Elano'nun mevkisi Mustafa ile forvet arasında pas dağılışını sağlamak.Arda sol açık ve oyun kurmada gidip gelecek.Giovani'nin gelmesi İnşallah Caner'in kesik yemesine neden olmaz.Görecez hangisi daha iyiyse o oynayacak gerçi.Baroş gelene kadar Jo'nun performansı ne olacak görecez.Bana kalırsa en büyük soru işareti Jo'nun performansı olacak.En başa dönersek Ufuk bana göre daha iyi korur kaleyi ama hocamız pek düşüneceğini sanmıyorum.Çünkü Leo tecrübeli bir kaleci.Kısacası benim ilk 11'im..

Ufuk

Uğur Neill Servet Hakan

M.Sarp

Elano

Keita Arda Caner(Gio)

Jo(Baroş)

Bu arada Jo'nun kafa gollerine rastlamadım.Bu konuda kötü olduğunu söylediler.Çünkü kanatlarda çok top gelecek.Caner-Gio ve Keita baya besleyeceklerdir.Bu hücum hattı Baroş sağlam olsaydı 20 üstü gol ile gol kralı olabilirdi..

Sanıyorum sadece TSL de küçük takımlara karşı oynarken bu şekilde oynayabiliriz.

-------------------------Topal veya Sarp----Elano---------------

------------------------------------Arda-----------------------

Avrupa maçlarında büyük risk olur.O sahnede oyuncuların asıl mevkilerinde oynamaları lazım.Yoksa sonuçlar hüsran olur.

Yeter artık (!) Hala tanıyamadınız mı adamı? Ne zaman forvet'in arkasında veya çevresinde gördün oyun içinde?

City de Shaktar da Brezilya da , muhtemelen Santos da :D Yahu elimizde böyle oyun zekası yüksek bir adamı çok yönlü olduğu için farklı mevkide oynatmak ne kadar mantıklı ? Diğer oyuncuların sakat , cezalı olması durumunda bu geçerli.Sanıyorum Rijkaard Ayhan 'ın güçlenip forma girmesini ve Çolak tecrübe kazanmasını bekliyor.

Sağ bek kesinlikle Sabri oynamalı.

Sabri bu sene çok iyi oynuyor.

Ya sanki sol bek ve stoper mevkisinde alternatif sıkıntısı var.Neill dışında diğerleri güven vermiyor.Keşke Leo gönderilip o bölgelere takviye yapılsa bir de Ali Turan gelirse müthiş olur ya.

Sistem,Taktik Konular,Kadro,Diziliş,Oyun Düzeni...

Arkadaşlar takımımızın oyun düzeni ile ilgili birçok konu bulunmaktadır.Hepsini bir başlık altında konuşmamız daha iyi olacaktır.Futbolcularımızın sistemdeki önemini ayrı ayrı futbolcu ve konu başlıkları altında konuşmak hem herkesin okumasını engelliyor hem de bir karışıklık söz konusu oluyor.Umarım bu başlığa gereken hassasiyet gösterilir.

City de Shaktar da Brezilya da , muhtemelen Santos da :D Yahu elimizde böyle oyun zekası yüksek bir adamı çok yönlü olduğu için farklı mevkide oynatmak ne kadar mantıklı ? Diğer oyuncuların sakat , cezalı olması durumunda bu geçerli.Sanıyorum Rijkaard Ayhan 'ın güçlenip forma girmesini ve Çolak tecrübe kazanmasını bekliyor.

Elano jokerdir. Milli takımda sağ iç, sağ kanat ve ön libero, city'de forvet ve sağ bek, shaktar'da ise sol kanat oynamışlığı vardır. Kariyerine yaydığında gerçek ve etkili olduğu mevki göbektir. Güçlü olduğunda da çok iyi savunma yapıyor. Rijkaard da bunu bildiği için orta sahayı Sarp ve Elano'ya emanet ediyor.

Elano > Fabregas ile aynı tarzda bir oyuncudur. Kafamıza böyle yerleşsin. Basın'ın gazıyla onu Lincoln, Alex, Felipe sanmayalım.

Cevap: Sistem, Taktik Konular, Diziliş, Oyun Düzeni...

1264796153977796.jpg

Geri
Üst Alt