Sistem, Taktik Konular, Diziliş, Oyun Düzeni...

Cevap: Bu Kadro Nasıl ve Ne Oynar (2. Devre)

Elano jokerdir. Milli takımda sağ iç, sağ kanat ve ön libero, city'de forvet ve sağ bek, shaktar'da ise sol kanat oynamışlığı vardır. Kariyerine yaydığında gerçek ve etkili olduğu mevki göbektir. Güçlü olduğunda da çok iyi savunma yapıyor. Rijkaard da bunu bildiği için orta sahayı Sarp ve Elano'ya emanet ediyor.

Elano > Fabregas ile aynı tarzda bir oyuncudur. Kafamıza böyle yerleşsin. Basın'ın gazıyla onu Lincoln, Alex, Felipe sanmayalım.

Alex ile ne alakası var.Gerard , Lampard gibi oyuncularda Elano ile benzeler.Onlarda o mevkide oynuyor.

Açıkça söylemek gerekirse Arda 'ya o mevkide yeterince güvenemiyorum.Çalım -hızlı düşünme -ara pas var ama oyunu iyi okuyamaması , topu kanatlara taşıyamaması- verkaçlarda başarılı olmaması -şut konusunda eksik olması gibi etkenler var.İlk defa bu sene orada oynamaya başladı.Fena oynamıyor ama tam olarak o mevki için hazır değil.Xavi bile 30 yaşlarında kavradı orayı.

Elano 'ya gelince sadece fizik olarak yeterli değidi.Onu da halletti.Elimizde o mevkiye tam hazır bir oyuncu varken oynatmamak bence aptalca.

Cevap: Sistem, Taktik Konular, Diziliş, Oyun Düzeni...

Bu şekilde diziliş ve oyun anlayışında kanat adamları defansa daha çok katkı vermek zorundalar. Bizimde bu anlayışımızı henüz gelişemedi o yüzden mücadelesi yüksek maçlarda çift ön libero oynamak zorundayız.

ben seninle aynı görüşe katılmıyorum renkdaş..F.R barca daykende beklerden birini hücumcu diğerini savunmacı seçiyodu..dolayısıyla oyun içinde bir nevi 3-4-3 e dönüyordu takım..sabri ve hakan F.R için biçilmiş kaftan.

İlginç..Ortada oynamaz dediğiniz Elano'nun attığı gollere bir bakın hangi mevkiden çıkıp geliyor görürsünüz..

Futbol tabi ki durağan bir oyun değil ancak Elano'nun sadece Brezilya milli takımındaki pozisyonu farklı..Ben mi yanlış izledim daha önce bilmiyorum ama arkadaşın dediği gibi City de de Shaktar da o pozisyonda oynuyordu..

3 lü önlibero da Elano ortada oynamakta..Ayrıca 4-3-3 te AMC tabir edilen pozisyon zaten tam anlamıyla yok..Sürekli topun arkasında olmanız gerekiyor..Sağ iç ve sol içteki elemanlar bu görevi üstleniyorlar genelde..Yani sistemin merkez oyuncusu Elano..

Ortasahanın ortasında da ellerini kaldırıp pas için yalvardığını da çok gördüm oradan da aklımda kalmıştır yani :) Ayrıca tek santrafor oynanan tek golcülü sistemlerde AMC olan adamlardan biriyle santra yapılır genelde...:)

Galatasaray gol yedikten sonra kimle santra yapıyor tabi takip etmedim de..Elano çıkarsa şaşırmam..

Alex ile ne alakası var.Gerard , Lampard gibi oyuncularda Elano ile benzeler.Onlarda o mevkide oynuyor.

Açıkça söylemek gerekirse Arda 'ya o mevkide yeterince güvenemiyorum.Çalım -hızlı düşünme -ara pas var ama oyunu iyi okuyamaması , topu kanatlara taşıyamaması- verkaçlarda başarılı olmaması -şut konusunda eksik olması gibi etkenler var.İlk defa bu sene orada oynamaya başladı.Fena oynamıyor ama tam olarak o mevki için hazır değil.Xavi bile 30 yaşlarında kavradı orayı.

Elano 'ya gelince sadece fizik olarak yeterli değidi.Onu da halletti.Elimizde o mevkiye tam hazır bir oyuncu varken oynatmamak bence aptalca.

Bende o mevki için uygun olmadığını düşünüyorum. :) Şu anki yerinde daha etkili. Zaten son 4 maçtır 4-4-2 oynuyoruz. İlk yarı boyunca bahsettiğimiz mevki yoktu. :)

Ben hala Arda veya Elano'dan birinin yedek kalacağı fikrindeyim.

ben seninle aynı görüşe katılmıyorum renkdaş..F.R barca daykende beklerden birini hücumcu diğerini savunmacı seçiyodu..dolayısıyla oyun içinde bir nevi 3-4-3 e dönüyordu takım..sabri ve hakan F.R için biçilmiş kaftan.

Barça değiliz. Barça alan savunmasını çok iyi yapıyor. Biz henüz alan savunmasını tam anlamıyla oturtamadık. M.Sarpın üst düzey maçlarda tek başına o alanı toparlayacağını zannetmiyorum.

Bencede Arda yerine orta sahaya oyunun 2 yönünü oynayabilen elanodan biraz daha savunma yanı yüksek olan bi adam şart.benim fikrimce sol ayaklı kalström tam bizim için.sezon sonu bonserviside bitiyor.elano sağ iç kalström sol iç çok güzel gider.

Bende o mevki için uygun olmadığını düşünüyorum. :) Şu anki yerinde daha etkili. Zaten son 4 maçtır 4-4-2 oynuyoruz. İlk yarı boyunca bahsettiğimiz mevki yoktu.

Bahsettiğimiz mevki ha?:DArtık adını bile söylememeye başladın.:2aloh1:Yakında ismi lazım değil dersin artık.:p

Şaka bir yana nedir abiciğim bu 10 numara düşmanlığı yav?

Son maçta Arda , Elano 'nun önünde forvet arkası veya oyunkurucu mevkisinde oynamadı mı ? Ben şunu diyorum.Elano orta sahada çift yönlü oynayamaz demiyorum.Eğer oyun kurucu mevkisinde adam oynatacaksan ilk seçim Elano olmalıdır.Yok klasik 3 lü orta saha oynarsa o zaman size hak verebilirim.

Arda solda veya forvet te oynamaya devam edecektir. Santos, Keita ile rotasyona girer büyük ihtimal.

..........Leo................

......Sabri.......Neill........Servet.......H.Balta

......................M.Sarp..........................

..............Elano......................................

...............................Arda.......................

Keita.............................................Gio.....

...................Jo.......................................

Nasıl sizce ?

bencede böyle olmalı :2_thumbs_up_-_anima

Son maçta Arda , Elano 'nun önünde forvet arkası veya oyunkurucu mevkisinde oynamadı mı ? Ben şunu diyorum.Elano orta sahada çift yönlü oynayamaz demiyorum.Eğer oyun kurucu mevkisinde adam oynatacaksan ilk seçim Elano olmalıdır.Yok klasik 3 lü orta saha oynarsa o zaman size hak verebilirim.

Rijkaard'ın takımında oyun forvetten kurulmuyor :)

Rotasyona girecek bir oyuncu varsa o da Arda'dır :)

Barça değiliz. Barça alan savunmasını çok iyi yapıyor. Biz henüz alan savunmasını tam anlamıyla oturtamadık. M.Sarpın üst düzey maçlarda tek başına o alanı toparlayacağını zannetmiyorum.

o yüzden orta sahada elanonun yanında arda yerine kalström tarzı bi adam gerekiyor..

o yüzden orta sahada elanonun yanında arda yerine kalström tarzı bi adam gerekiyor..

İsim olarak birşey diyememde Elanonun yanına çift yönlü ortasaha lazım senin dediğin gibi. O zaman o sistemi rahat bir şekilde oynarız. Çünkü Arda ileriyi düşünen bir futbolcu Elano ve M.Sarp üst düzey maçlarda orta sahayı toparlayamaz.

Aynen renkdaş düşünsene Arda ileride, Elanoda arkada hücuma katılıyo, sabri sağdan bindirmiş ani bi atak yiyoruz.Mustafanında rakibe baskı yaptığını farzedersek geride 3 ağır adam Neill Servet ve Hakan kalıyor.F.R ın Sabri ile Hakanda yaptığı gibi birisi giderken diğeri kalsın mantığını Arda ile Elano nasıl oynarı bilemiyorum.Elano ilerdeyken ne Arda geride kalır nede Elano çok geride oynamaktan yararlı olabilir.o yüzden orta sahaya çift yönlü, elano gerideyken ileriye ,elano ilerideyken geriye yardım edecek bi adam mutlaka şart

Aynen renkdaş düşünsene Arda ileride, Elanoda arkada hücuma katılıyo, sabri sağdan bindirmiş ani bi atak yiyoruz.Mustafanında rakibe baskı yaptığını farzedersek geride 3 ağır adam Neill Servet ve Hakan kalıyor.F.R ın Sabri ile Hakanda yaptığı gibi birisi giderken diğeri kalsın mantığını Arda ile Elano nasıl oynarı bilemiyorum.Elano ilerdeyken ne Arda geride kalır nede Elano çok geride oynamaktan yararlı olabilir.o yüzden orta sahaya çift yönlü, elano gerideyken ileriye ,elano ilerideyken geriye yardım edecek bi adam mutlaka şart

Keske Emana, Appiah tarzi bir futbolcumuz olsa

Geri
Üst Alt