Sistemi,Dizilişi Belli Olmayan Bir Takımız

Selim Arıcı

Kırmızı Üye
Evet. Şampiyonlar Liginde oynayan Türkiyenin En büyük takımıyız. Ama Hangi sistemi oynadıgımız belli degil. Sezona 4-2-3-1 İle hazırlanıp. Bursa Maçında 4-1-3-2 oynayan,Eses maçında ve Anderlecht Maçlarında ise yine 4-1-3-2 sistemleriyle sahadaydık. Lakin bugünkü maçta Ntvspor maç merkezi,Maçkolik gibi sitelerde 4*3*3 oynadıgımız gözüküyor. Kulüp 4-3-3 diziliişinde bir kadro gösteriyor.
Lakin maça 4-3-1-2 ile başlayıp 4-3-2-1 ile devam edip 4-3-3 ile bitirdigimizi gördüm. Biri bana bu takımın hangi sistemde oynadıgını net olarak söyleyebilirmi. Avrupada başarılı olan hiçbir takım sistemiyle oynamıyor çünkü. İtalyanlarda adet galiba bu.

Savunulması çok kolay bir takımız. Rakibi şaşırtabilecek en ufak bir hareket yok sahada.

yanliz bu sistem mevzularina girmeyelim diyorum.terim zamaninda da sistemsizlikten yakiniyordu millet..

Mutlaka bir dizilişte istikrar yakalamalıyız ama. Sürekli Pes oynar gibi Takımla oynanması takımı bozar. Mesela Brumaya bugün hangi bölgede oynadıgını sor cevap veremez. Yada Sneijdere.

sistemimiz var. Selçuk topu Semihten alip ya Chedjou a geri oynar, ya da kardesine uzun pas dener. Herzamanki gibi rakip Buraktan önce davranip topu kapar. Bir ihtimalde Burak ofsaytta kalir. Sonra sil bastan. Burak topu kontrol edecekte, dribbling yapacakta, pas atacakta. Ölme essegim ölme.

-----

5+3 'ün etkisi olmadı mı oldu ... Tüm iyi yerliler Fenere peşkeş çekildi. Geriye kalanlar fahiş fiyatlarla belki de değerinin 2-3 katına bize kakalandı.
Ama konu başlığına hak vermemek olmaz. 5+3 ün etkisi olmuş olabilir de sen bunca zaman bekleyip Pandev'i mi bu takıma layık görüyorsun.
Burak bas bas bağırırken " Benden bu sene icraat yok" diye sen ne yapıyorsun ? Kalkıp önlibero alıyorsun. Peki o nasıl. Topal-Sarp arası birşey.
Sen kreativ sinyali veren Selçuk'u takıma bağlamak yerine daha çok küstürecek hamleler yapıyorsun. Onu sola hapsediyorsun.
Onu da geçtim. Yahu bu takımın hücum gücü zayıf ama ortasahaya önliberoları diziyorsun. Onlara hücum görevi veriyorsun.
Defans Allah Kerim. Telles diye bir adam alıyorsun aman aman biri değil. Bruma'yı alıp getiriyorsun ama baktığın zaman öyle maçı koparacak biri olmadığını görüyorsun.
Hayır en büyük silahın Drogba'yı kaybetmişsin ama yerine gelen adam kim ? Pandev'mi. Ama dur sahi unuttum. Umut gibi bir gol makinası !!! var değil mi.

Herşeyi bir kenara bırakıp bir anket yapsak. Her mevkiyi yazsak. İdeal oyuncular kim diye. İnanın şu forumda bile her mevki için en az 3-4 aday yazılır.
Galatasaray gibi bir takımın daha ideal 11 i geçtim 4-5 oyuncusu bile yok.
Bugün dökülenler yarın yerlerini diğer muhteşem yeteneklere !!! bırakır canım üzülmeyin siz...

Sağdan at, soldan tut. Soldan at, sağdan çevir. Orta aç, defanstan dönsün, bidaha aç, auta gitsin.

Defans hücuma çıksın, hücum defansa gelsin, sağdaki sola, soldaki sağa geçsin, koş koş koş, şut çek auta gitsin.

13513-sistemi-dizilisi-belli-takimiz-1356635-cool-man-jpg

Alem sistem görsün !

Ekli dosyalar

• 1356635-cool-man.webp
    1356635-cool-man.webp
    7,1 KB · Görüntüleme: 46
Evet. Şampiyonlar Liginde oynayan Türkiyenin En büyük takımıyız. Ama Hangi sistemi oynadıgımız belli degil. Sezona 4-2-3-1 İle hazırlanıp. Bursa Maçında 4-1-3-2 oynayan,Eses maçında ve Anderlecht Maçlarında ise yine 4-1-3-2 sistemleriyle sahadaydık. Lakin bugünkü maçta Ntvspor maç merkezi,Maçkolik gibi sitelerde 4*3*3 oynadıgımız gözüküyor. Kulüp 4-3-3 diziliişinde bir kadro gösteriyor.
Lakin maça 4-3-1-2 ile başlayıp 4-3-2-1 ile devam edip 4-3-3 ile bitirdigimizi gördüm. Biri bana bu takımın hangi sistemde oynadıgını net olarak söyleyebilirmi. Avrupada başarılı olan hiçbir takım sistemiyle oynamıyor çünkü. İtalyanlarda adet galiba bu.
Bursaspor maçında:

---------x--------
x---x-------x---x
---x----x----x---
-----x-----x------
--------x---------
(Bruma ve Sneijder forvet arkasında serbest.)
Eskişehir-Anderlecht-Balıkesirspor:
---------x--------
x---x-------x---x
---x----x----x---
--------x---------
-----x-----x------

(Forvetlerden birisi serbest, defans çizgisi orta sahaya yakın bir şekilde ileride.Kanat olmadığı için bekler, tekerleğin içinde koşan "Hamster" gibiler koşuyorlar ama sadece koşuyorlar.)

Olması gereken:

-----------Muslera------------
Tarık--Chedjou--Semih--Hakan
-------Selçuk----Melo--------
Olcan------Sneijder------Bruma
--------------Burak-----------
(Defans hattı geride, Selçuk pasör, Melo savunmanın sibobu ve aynı zamanda Selçuk ve Sneijder'e köprü, Sneijder fiziki olarak hazır oldukça atakların içinde sprint ile etkin hazır olmadıkça statik pasör, kanatlar top rakipteyken orta saha çizgisi ile hizalanarak savunmada alan kapatmak ve kapılan toplarda defans arkasına sarkarak atılacak uzun pasları şut veya pas ile gole çevirmekle görevli, Burak ofsayta düşmesin yeter.

Geri
Üst Alt