Siyasi Görüş Testi

Fuhuş yasal olmalı ✅
Esrar yasal olmalı ❌
Devlet, zenginlerden alıp fakirlere vermeli ✅
Mülteci karşıtlığı ✅

Elbette herşey siyah / beyaz değildir poltik olaylarında. Liberal olmama rağmen, o Eşcinsel - çocuk olayına temkinli yaklaşıyorum.

Ama bazen normal bir anne-baba ortami da kötü çıkabiliyor.

Burda sorun...o Eşcinsel bireylerin o çocuğa nasıl bir din / cinsel tercih eğitimi vereceği / yönlendirme yapacağı... Olay burda probleme girer konservatif kesim için.
Burda Sayin Jordan Peterson izlenemeni tavsiye ederim. Mukemmel bir herif.

Bu konuda bence haklisin aslinda. Cocugun perspektifindan bakilmali ciftin degil - ve cocugun hakki savunmalidir. Cocuk basit ornek okulda diger sosyal alanlarda cocuga mobbing uygulanir cok bariz bu da en basiti. Sonra ne kadar dogal bir ortam olur vs. tartisilir.
Çocuğun ev dışı sosyal yaşantısını geç ev içi sosyal yaşantısı da bir o kadar kötü olur. Kimse bu açıdan bakmıyor. Yoksa vuruşup etsinler canım bize ne.

Çocuğun ev dışı sosyal yaşantısını geç ev içi sosyal yaşantısı da bir o kadar kötü olur. Kimse bu açıdan bakmıyor. Yoksa vuruşup etsinler canım bize ne.
Haklisin bence dedigim gibi olayi cocugun perspektifinden bakilmali bu durumda en muhim olan cocuk ciftin cocuk sahipi istedigi degil.

Elbette herşey siyah / beyaz değildir poltik olaylarında. Liberal olmama rağmen, o Eşcinsel - çocuk olayına temkinli yaklaşıyorum.

Ama bazen normal bir anne-baba ortami da kötü çıkabiliyor.

Burda sorun...o Eşcinsel bireylerin o çocuğa nasıl bir din / cinsel tercih eğitimi vereceği / yönlendirme yapacağı... Olay burda probleme girer konservatif kesim için.
Ya Arif 2 tane babanın çocuğu olsan görürdüm seni :D

İstediği kadar eğitimli, kültürlü olsun iyi bir çocuk yetiştirmeyi bilsin o babalar ama farketmez.

Gelir adaletsizliğini azaltmak için. Ülkemizde zengin olan çok zengin, fakir olan çok fakir. Orta direk diye bir şey kalmadı.
Tamamda neden adil bisey mi bu. Zenginlerin malina el koyunmasi ne kadar dogru. Hatta zenginler cok calisdigi icin mi onlarin mallarina devlet el koysun?
Cok normatif bir tartisma olabilir bu guzel bir tartisma. Bu konu benim icin o kadar net degil.

Ex-post ve Ex-ante social justice tartismasi hos bir tartisma. Herkesin esit sanslari oldugu oyunda neden esit gelir olsun mesela. Devletin isi asil herkesin esit egitim sansi, esit is hayati sanslari olmasini saglamak degil midir yoksa sadece gelir esitligi mi onemli. Gelir esitligi ayni zamanda cok ciddi manada deadweigth lost getirir serbest piyasada ki Rawls bile bunu kabullenmis cok fazal gelir dagitimi toplumu fakirlestirir diye.

Mirless'in dedigi gibi asil vergilestirmek istedigimiz sey milletin ''skills''leri aldigi gelir degil. Dikkat etmemiz lazim bu konuda

Tamamda neden adil bisey mi bu. Zenginlerin malina el koyunmasi ne kadar dogru. Hatta zenginler cok calisdigi icin mi onlarin mallarina devlet el koysun?
Cok normatif bir tartisma olabilir bu guzel bir tartisma. Bu konu benim icin o kadar net degil.

Ex-post ve Ex-ante social justice tartismasi hos bir tartisma. Herkesin esit sanslari oldugu oyunda neden esit gelir olsun mesela. Devletin isi asil herkesin esit egitim sansi, esit is hayati sanslari olmasini saglamak degil midir yoksa sadece gelir esitligi mi onemli. Gelir esitligi ayni zamanda cok ciddi manada deadweigth lost getirir serbest piyasada ki Rawls bile bunu kabullenmis cok fazal gelir dagitimi toplumu fakirlestirir diye.

Mirless'in dedigi gibi asil vergilestirmek istedigimiz sey milletin ''skills''leri aldigi gelir degil. Dikkat etmemiz lazim bu konuda
Bugün zengin diye tabir ettiğimiz kişiler eşit şanslarla mı zengin oluyor? Birçoğu babasından, ailesinden kalma bir zenginliği var. Ali Koç, Koç ailesinden olmasaydı o gerizekalılıkla bu kadar zengin olabilir miydi? Fakirler asgari ücretle ay sonunu getirmeye çalışıyor. Zenginler de asgari ücretlinin bir ayda kazandığı parayı bir öğünde yiyor. Hak, adalet mi bu? Tamam zengin olarak kalsınlar ama bizde uçurum çok fazla.

Bugün zengin diye tabir ettiğimiz kişiler eşit şanslarla mı zengin oluyor? Birçoğu babasından, ailesinden kalma bir zenginliği var. Ali Koç, Koç ailesinden olmasaydı o gerizekalılıkla bu kadar zengin olabilir miydi? Fakirler asgari ücretle ay sonunu getirmeye çalışıyor. Zenginler de asgari ücretlinin bir ayda kazandığı parayı bir öğünde yiyor. Hak, adalet mi bu? Tamam zengin olarak kalsınlar ama bizde uçurum çok fazla.
Tamamda dedigim gibi bunlarin ailesi zamaninda yatirimlari yapmis paralarini kazanmislar. Rusyadakiler gibiyse ha o zaman tartisilir onlar anladigim kadar devletin malini hediye edilmis tipler ama Koc ailesi mesela benim bildigim kadar hakiki is adamlari. Ali Koc parasini babasindan almis ama hakki degil mi? Simdi allah korusun yanlis anlama ama babanin malina sahiplenmiyecekmisin mesela? Ayni mantik. Onlarin parasini neden dagitilsin adil bir argumanin var mi ? Hak adalet bu tabii milletin parasina el koyup Robin Hood gibi hirsiz olmak mi hak adalet?
Asgari ucretdekiler neden asgari ucretdeler biliyormusun? Az calisdiklari icin degil ama devlet esit sanslari (ex-ante justice)i saglayamadigi icin ucurum var bu kadar. Bunlar kolay isler degil tabi ama olmasi gereken bu bana sorarsan.

Tamamda dedigim gibi bunlarin ailesi zamaninda yatirimlari yapmis paralarini kazanmislar. Rusyadakiler gibiyse ha o zaman tartisilir onlar anladigim kadar devletin malini hediye edilmis tipler ama Koc ailesi mesela benim bildigim kadar hakiki is adamlari. Ali Koc parasini babasindan almis ama hakki degil mi? Onlarin parasini neden dagitilsin adil bir argumanin var mi ? Hak adalet bu tabii milletin parasina el koyup Robin Hood gibi hirsiz olmak mi hak adalet?
Asgari ucretdekiler neden asgari ucretdeler biliyormusun? Az calisdiklari icin degil ama devlet esit sanslari (ex-ante justice)i saglayamadigi icin ucurum var bu kadar. Bunlar kolay isler degil tabi ama olmasi gereken bu bana sorarsan.
koç köylünün çatısındaki kiremidi yok pahasına alıp devlete satan şahıs değil miydi

koç köylünün çatısındaki kiremidi yok pahasına alıp devlete satan şahıs değil miydi
Abi hile mile var mi hic bilgim yok varsa oyle bisey kartlar degisir tabi ben hakiki hukuk icinde kazanmis paralari konusuyorum.

Ben herkesin esit sanslara sahip olmasini, herkes ayni oyun kurallarina uymasindan bahsediyorum.

Bakalım kaçıncı sayfada üstad ve düşmanları atışmaya başlayacak(başta P. Baş olmak üzere) .

Geri
Üst Alt