Siyasi Görüş Testi

Arif Ulu Rahmi Yarro boş yapmayın kardesım. Kimsenin bir yararına olmayacak bosch konuları tartışmayalım

Screenshot_20200123_013026.webp

Test sonucu bu ama elime silah omzuma yetki verirseniz durum değişir

Ya da elimdekileri almaya çalışırsanız fikrim değişir.

Saçmalıktan ziyade bir önemi yok

Son düzenleme:
Opera Anlık Görüntü_2020-01-23_085201_www.idrlabs.com.png

Bu ankete göre insanların çoğu liboş ve cemiyetçi çıkar... Emin olun sağ çıkmaz. Bence saçma bir anket.

Görüşsüz çıktım tam ortada.

Ona şaşırdım...sen liberal diyorsun, İnternet herifle konservatif diyor :D

Zamanım dar, ama bulursam bir incelerim :)
Liberaller sağdır zaten aslında. Hem konservatif hem liberal olabilir yani.

ABD ekonomik olarak aşırı sağ olduğu için liberaller sol olarak kalıyor diyebilir miyiz rahm? @Rahmi Y. Aslan

Fuhuş yasal olsun derken bahsettiği şey tam olarak nedir?

Fuhuş zaten genelevler de para karşılığı vergisini ödeyerek satın alabildiğiniz bir hizmet.

Sol-liberal Clinton çıktık hadi hayırlısı.

Soruların ucu açık örneğin

"Devlet zenginden alıp fakire vermelidir". Bizim ülkeye ya da diktatörlüklere göre yorumlarsak yapılması gereken bir şey zira vergi kaçırarak, ihaleye fesat karıştırarak, siyasi bağlantılarla, zorla vs elde edilen servet elbette halka geri verilmelidir. Ancak her şeyin ideal olarak işlediği bir ülkede bu hukuksuzluk olacaktır. Yani durup dururken adamın çalışarak elde ettiği şeyleri elinden alıp rastgele dağıtamazsınız sorulan buysa.

"Bazı ülkeler ve medeniyetler doğal düşmanlardır". Bu da sıkıntılı. Zira bazı bölgelerde coğrafi konumdan ya da etnik/dini sebeplerden kaynaklanan çıkar çatışması ülkeleri otomatik olarak düşman yapıyor. Bu bir gerçek. Ancak burada sorgulanan işin başka bir kısmı yani Araplardan hayır gelmez, İngilizden dost olmaz gibi bakış açılarını arıyor gibi bu soru.

Eşcinsel çift olayının da cevaplaması zor. Eşcinsellerin birlikte yaşaması, evlenme hakları zaten sorgulanamaz da evlat edinme kısmı biraz farklı. Bu şekilde evlat edilen çocuğun toplum tarafından baskı görmeyeceğini varsayalım çünkü ideal düzene göre cevaplıyoruz soruları anladığım kadarıyla. Yani toplum kurallarına göre yargılarsak Arabistan'da annesi mini etekle gezen(xD) bir çocuk da toplumsal baskıdan payını alacaktır. Bu olayı doğru ya da yanlış yapmaz. O kısmı es geçip sadece pedagojik yönden bakmak lazım. Zaten bununla alakalı binlerce araştırma, inceleme yapılmıştır. İlk defa burada tartışılmıyor bu mevzu. Okumak lazım. Nötr cevap verdim bu sorulara mesela.

Gibi gibi. Clinton'un biraz daha liberali çıktım testten.

Geri
Üst Alt