Siyasi Görüş Testi

Soruların ucu açık örneğin

"Devlet zenginden alıp fakire vermelidir". Bizim ülkeye ya da diktatörlüklere göre yorumlarsak yapılması gereken bir şey zira vergi kaçırarak, ihaleye fesat karıştırarak, siyasi bağlantılarla, zorla vs elde edilen servet elbette halka geri verilmelidir. Ancak her şeyin ideal olarak işlediği bir ülkede bu hukuksuzluk olacaktır. Yani durup dururken adamın çalışarak elde ettiği şeyleri elinden alıp rastgele dağıtamazsınız sorulan buysa.

"Bazı ülkeler ve medeniyetler doğal düşmanlardır". Bu da sıkıntılı. Zira bazı bölgelerde coğrafi konumdan ya da etnik/dini sebeplerden kaynaklanan çıkar çatışması ülkeleri otomatik olarak düşman yapıyor. Bu bir gerçek. Ancak burada sorgulanan işin başka bir kısmı yani Araplardan hayır gelmez, İngilizden dost olmaz gibi bakış açılarını arıyor gibi bu soru.

Eşcinsel çift olayının da cevaplaması zor. Eşcinsellerin birlikte yaşaması, evlenme hakları zaten sorgulanamaz da evlat edinme kısmı biraz farklı. Bu şekilde evlat edilen çocuğun toplum tarafından baskı görmeyeceğini varsayalım çünkü ideal düzene göre cevaplıyoruz soruları anladığım kadarıyla. Yani toplum kurallarına göre yargılarsak Arabistan'da annesi mini etekle gezen(xD) bir çocuk da toplumsal baskıdan payını alacaktır. Bu olayı doğru ya da yanlış yapmaz. O kısmı es geçip sadece pedagojik yönden bakmak lazım. Zaten bununla alakalı binlerce araştırma, inceleme yapılmıştır. İlk defa burada tartışılmıyor bu mevzu. Okumak lazım. Nötr cevap verdim bu sorulara mesela.

Gibi gibi. Clinton'un biraz daha liberali çıktım testten.
Son cümleyi paragraf yapmasaydın keşke üstat resmen yukarıda o kadar yazdığın liboşluğunu aklamak için yapılmış gibi oldu :( Olsun yine de hakikat senin liboş olmadığın yönünde

Fuhus yasal olmali

Escinseller de duzler gibi her turlu hakka sahip olmali tabi ki cocuk yetistirebilmeli

Bu konularin siyasetle alakasi yok aslinda, dini siyasete alet etmekle bu haklari siyasete alet etmek arasinda bir fark yok, bunlar haktir ve zamanla elde edilecektir.

En nefret ettim şey Cemiyetcilik

Trudeau Reis, bekle beni geliyorum
canada-marijuana-02-8e97f612-3800-4b02-b7d8-388c2d6cf73d.webp

Son cümleyi paragraf yapmasaydın keşke üstat resmen yukarıda o kadar yazdığın liboşluğunu aklamak için yapılmış gibi oldu :( Olsun yine de hakikat senin liboş olmadığın yönünde
Testin sonuçları umurumda değil açıkçası. Zaten liberal/cemiyetçi/solcu gibi herhangi bir tanımın bana uymadığını biliyorum. Sadece bazı sorular içerikten bağımsız cevaplanınca anlamını kaybediyor gibi geldi ya da ben anlamadım, bu da olası.

Testin sonuçları umurumda değil açıkçası. Zaten liberal/cemiyetçi/solcu gibi herhangi bir tanımın bana uymadığını biliyorum. Sadece bazı sorular içerikten bağımsız cevaplanınca anlamını kaybediyor gibi geldi ya da ben anlamadım, bu da olası.
Merkez Sağ gibi duruyorsun sen zaten üstat testten bağımsız

Liberaller sağdır zaten aslında. Hem konservatif hem liberal olabilir yani.

ABD ekonomik olarak aşırı sağ olduğu için liberaller sol olarak kalıyor diyebilir miyiz rahm? @Rahmi Y. Aslan
Liberalik da hem sol hem sağ var.
Sitede güzel anlatmışlar. (Alman versiyonda en azından)

Sag Liberal: devlet hiç karışmasın
Sol Liberal: devlet en azından paraya ve eğitime ulaşım imkanları versin herkese.

Sol Liberal biraz "Soft Liberal" oluyor..ama doğrudur "sert / gerçek" Liberalizm daha çok sağ akımlı olur.

Liberalik da hem sol hem sağ var.
Sitede güzel anlatmışlar. (Alman versiyonda en azından)

Sag Liberal: devlet hiç karışmasın
Sol Liberal: devlet en azından paraya ve eğitime ulaşım imkanları versin herkese.

Sol Liberal biraz "Soft Liberal" oluyor..ama doğrudur "sert / gerçek" Liberalizm daha çok sağ akımlı olur.
Kıta Avrupasındaki liberalizm Sağ'dır; Kuzey Amerika'da Sol'dur... Britanya'da ise tam Ortadadır... Türkiye'de Liberal Demokratlar sağdır ama bu iktisadi bir söylemdir zira ikinci cumhuriyetçiler Altan Brothers gibi kendilerine Marksist Liberal derler zira Troçkisttiler onların liberalden kastı sosyal konulardır ki biz genelde liboşları bu atatürk düşmanı ikinci cumhuriyetçi eski tüfek solculara deriz...

Geri
Üst Alt