Sizce Bedelli Askerlik Çıkmalı mı?

2021 e kadar askerlik sart ve devam eder, ondan sonra olay degisebilir. Simdilik de Turkiye de yasayanlar icin bedelli iyi olur, binlerce kacak var zaten islerine gelir.

Bedelliyede bedelsizede karşıyım zorunlu askerlik kalkmalıdır ha kalkmıyor mu o zamanda bedelli saçmalığı olmamalı parası olmayan adamda gelecek kurmak için çalışıyor 6 ayından veya 1 yılından çalmaya kimsenin hakkı yok.

Katılıyorum. Ha bedelli çıkıpta kullanan adama bir şey demem tabi o ayrı mesele ama bence de ya toptan kaldırılmalı ya da bedelli diye bir şey olmamalı, aslında osman Pamukoğlu'nun ortaya attığı fikir bence çok iyiydi... herkes eşit askerlik yapacak lakin süre 2-3 hafta ile sınırlı olacak bu süre zarfında temelinde temeli şeyler öğretilecek, silah nasıl tutulur, emir komuta nasıl işler falan filan gibi...

yaş 27 olacak gibi duruyor bana yaramaz

Hiç belli olmaz bence, benim tahminim 28 olarak çıkacak ama sonra 26 veya 25'e indirilecek. Ayrıca yakın tarihte ordu biraz küçültülecek gibi gözüküyor jandarma ve sınır Birlikleri'nin polis benzeri bir yapıya dönüşmesi muhtemel bu da zaten 200-250 bin civarı bir küçülme demek. Bunları da göz önüne alınca çok kapsamlı bir bedelli çıkacak gibime geliyor bugünlerde konuşulanlar daha çook değişir.

İnşallah ama 27 bayağı dillendirildi son günlerde,Numan Kurtulmuşun 25/15 teklifi vardı,yeniden o gündeme gelir umarım

Valla öyle söyleniyor lakin eğer Jandarma'nın yapısı değişecekse söylendiği gibi ciddi miktarda asker sayısı azalacak demektir, ayrıca zaten sınır birlikleriyle alakalı bir değişim uzundur dillendiriliyor(polis benzeri bir yapı) tüm bunları göz önüne alınca sanki bana çok kapsamlı bir bedelli çıkacak gibi geliyor

Öncelikle askerliğin zorunlu olmaması gerektiğini ve profesyonel askerliğe geçilmesini savunuyorum ama bir şartla o da şudur ki;

bulunduğumuz coğrafyayı düşündüğümde her ülke ferdine (bayanlar dahil) temel savaş bilgisi verilmesinden yanayım

Bu bilgi kısaca nişan alma, ateş etme ve bazı temel hayatta kalma bilgilerini kapsayan bir içerikten oluşmalı

ve bu bilgiler bizzat TSK'nın görevlendireceği subaylar tarafından her mahallede kurulması gerektiğine inandığım sivil savunma evlerinde verilmeli

yok yani biz 7 bin euro felan oduyoruz biz o parayi nasi bulalim okula gidiyoruz surda ayda kazandigimiz en fazla 200 euro nasil denklestirelim bu kadar parayi, babamizin fabrikasi mi var yani,

zaten ulke gurbetcilere kaptirmaktan baska yaptiklari yok ya

askerlik diye bir şey olmamalı. baştaki idyotlar ceplerini dolduracak diye ben niye canımı riske atayım ki

Komple kaldırılsın yani isteyen gitsin istemeyen gitmesin. Askerlik de polislik gibi profesyonel meslek olmalı.

Mesela Almanya da bir kaç sene önce zorunlu askerliği kaldırdılar. Ondan önce gençler ya askerlik ya da bir sene boyunca "gönüllü sosyal sene" adı altında çalışıyorlardı. Sosyal sene den kastım huzur evinde çalışmak, engellilere yardım etmek vs gibi şeyler.

Artık askerlik zorunluluğu tamamen kaldırdılar. Bence her ülke de böyle olmalı.

Gesendet von meinem SM-A510F mit Tapatalk

Çıksın hem kardesim hem biraderim yararlanacak. Vatan millet bırakmadılar Suriyeliler için gidip şehit olmalarını istemiyorum

♤ fap fap ♤

Geri
Üst Alt