Sizce 'Savaş' Yaklaşıyor mu ?

Cevap: Sizce 'Savaş' Yaklaşıyor mu ?

iç savaş çıkarabilecekleri arap ülkelerini önce güzelce temizlediler ve kukla hükumetleri kurdular

sonra gelsin özgürlük refah ve demokrasi :hoho:

sonra sıra suriye ve irana geldi

o da nesi suriyeyi indiremediler aşağı

e bi de iran var

"o zaman suriye ve iranı da savaşla ele geçirelim"

dediler sanırım

türkiyeye sıra gelirmi gelmez mi derseniz

şimdilik gelmez

çünkü türkiye zaten abdnin tam müttefiği

ne derse yapan küçük kardeş

şimdilik zararı yok

önce onu sınır komşularıyla çarpıştıralım yıpratalım

sonra zaten en son alırız ifadesini

belki de sadece güneydoğuyu (fırat-dicle arası mühim kısım)

vererek de kurtulabiliriz

hedef : BÜYÜK İSRAİL

Asıl bu yorum şaka olmalı.Pkk lı militanların,elebaşlarının %80 i suriyeli diyorum?Yani 10.000 militan varsa 8-9 bini suriyeden geliyor.Suriye devletinin desteği olmazsa pkk nın askeri gücü biter. Elebaşları orda barınıyor diyorum.Var mı ötesi? İsrail ile abdnin yaptığını kimse inkar etmiyor zaten.Lojistik destek sağlama gibi bir durumları yok onların.Zaten tamamen çekilecekler ıraktan 1 yıla kadar.Öcalan nasıl yakalandı? Suriyeye gireriz diye tehdit ettik,ertesi gün teslim ettiler öcalanı.

Merak etme Suriye olmazsa Irak tan çıkar o teröristler. Irak olmazsa İrandan bulunur. Ama teröristlerin çoğu Suriye li değil. Teröristlerin çoğu içimizden çıkma. Hem Terör için Suriye ile savaşmayı göze alan hükümet, Aynı teröristleri davullarla zurnalarla alıp getiren sonra benim ülkemin hakimini bu köpeklerin ayağına götüren hükümet değilmi? Hükümet savaşı göze alıyorsa binlerce masum insanın ölmesini göze alıyorsa İmralıdaki O.ç yi idam edip orada olabilecek olaylarıda göze alsa ya!!!!

Adama soraralar Doğu Türkistan Hem Türk hem Müslüman değilmi diye. Ahanda sormuşlar.

Hocam, uyarabiliriz elbette. Ama bunu yapay bir ayaklanma sonrası kankam dediğin adama "sert" bir şekilde alenen değil diyoruz bizde. Hemde kalkan koydurarak hiç değil. Hemde yaptırımla tehdit ederek de değil. Adamların iç işinden bize ne yahu. Çin'e niye birşey demedik ? Afganistan'a ? Örnekler dünya kadar.

Silah desteğinin Amerika,fransa,ingiltere,israil tarafından yapıldğını bilmeyen yok zaten.Onlar dünyanın neresinde çatışma olsun,oraya silah satıyorlar.Afrikaya da satıyorlar,ETA ya da satıyorlar,ira ya da satıyorlar.Yeter ki bir savaş olsun.Bunun gerçekleşmesini durduramayız,o kadar güçlü değiliz henüz.Ancak bu militanların sınırdan ülkemize girişini kolaylaştıran,sınır ötesinde barınmasını sağlayan 2 ülke suriye ve ıraktır.Bunu anlatmaya çalışıyorum.Suriye ve ırağı da devre dışı bırakacak gücümüz var.Eğer bu 2 ülke pkk ya tamamen karşı çıkıp,barınma-serbestçe dolaşmasına izin vermezlerse en büyük darbeyi bu şekilde alır pkk.Bunu anlatmaya çalışıyorum.Mesela,bizde libyalı muhaliflere destek vermesek kaddafi imkanı yok yıkılmazdı.Çünkü o militanlara lojistik destek verdik,barınma verdik.

Orda bile hatalıyız. Bize ne ki :S Hiçbir çıkarımız olmadığı gibi İnşaat-Bilgisayar Yazılım gibi birçok sektörümüz sekteye uğradı ABD istedi diye yaptık adım gibi eminim. Bir anda Arap Baharı uyduruldu. isme bak !.

Neyse, Irak ABDleşti yani Demokrasiyi öptürdüler ee ne oldu diyorum ? Hala oradan binlerce militan onlarca kamp bulunuyor. Ve adam çıkıyor pkknın isteklerini sıralıyor bize. Bu adam da eski militan hani:)

Bu arada Suriye ile savaş öngörüsü saçmalıktır. Zaten bizim olan bir yer için saldırırsak savaş çıkmış sayılmaz. Suriye halkının gazını almak da çok basit, tehditler sadece pazarlık içindir.

Kimsenin savaşa girmek gibi bir derdi yok...

Hayırdır bir yere giriyoruzda haberimiz mi yok...

Ne zamandan beri Zulme zulmedenlere uyarı yapılmak savaşa girmek olarak sayılıyor...?

Kimsenin bir yere girdiği gireceğide yok...

Sıcak savaş dönemi artık bitmiştir...

Artık savaşlar yerini akıl savaşlarına soğuk savaşa bırakmıştır...

Sıcak savaş dönemi ne zaman bitti arkadaşım? ABD Irak ı bombalarken mi bitti? yoksa Afganistan ı bombalarken mi bitmişti? Sıcak savaş dönemi ne zaman bitti? Libyada ki iç savaş sırasında mı bitti? Sen söylüyorsun hergün kendi insanını öldüren adam sana kurşun sıkmaz mı sanıyorsun? zaten kendisi öldürüyor insanını senin öldürmenden mi korkacak sanıyorsun?

Bu arada bu senaryoları ben yaklaşık 10 yıl önce konuşmuştum babamla bana az çok anlatmıştı :) Kimileri buna gülebilir ya da hikaye gelebilir. Ama Rusya'ya ve İsrail'e özellikle dikkat çekmişti pederim.

Hocam, uyarabiliriz elbette. Ama bunu yapay bir ayaklanma sonrası kankam dediğin adama "sert" bir şekilde alenen değil diyoruz bizde. Hemde kalkan koydurarak hiç değil. Hemde yaptırımla tehdit ederek de değil. Adamların iç işinden bize ne yahu. Çin'e niye birşey demedik ? Afganistan'a ? Örnekler dünya kadar.

Kalkan'ı Suriye'ye karşı kurulmadı bir...

İsrail Nato üyesi değil iki...

Nato Kalkanı Nato üyelerini korumak için kuruldu...

İsrail Nato üyesi değilse İsraili korumak için kuruldu demek abes...

Bakın Büyük İsrail projesini İslamcılar kuracak demek...

Türk milletine soysuz demekle aynı şeydir...

Sıcak savaş demişlerde...

İşgal ne zamandan beri savaş oldu...

Denk güçler savaşırsa bu savaş olur...

Ne Irak nede Afganistan ABD boyutunda bir ülke...

Zaten parçapinçik edilmişti...

Öyle bir genelleme yapsak misal Ülkemiz savaşa girse Ülkemizin yönetimine karşı eline silah alıp işgalcilerle savaşacak kadar ideolojik bakanlar var...

Eğer milli davaya atıf yapıcaksak içeride yerdiğin adamı dışarıda el üstünde tutmalısın...

Çok doğru bir söz var...

Kendi adamım değilse ben batıyorsam oda batsın...

Milli meselelerde ideolojik bakmam...

Orda bile hatalıyız. Bize ne ki :S Hiçbir çıkarımız olmadığı gibi İnşaat-Bilgisayar Yazılım gibi birçok sektörümüz sekteye uğradı ABD istedi diye yaptık adım gibi eminim. Bir anda Arap Baharı uyduruldu. isme bak !.

Neyse, Irak ABDleşti yani Demokrasiyi öptürdüler ee ne oldu diyorum ? Hala oradan binlerce militan onlarca kamp bulunuyor. Ve adam çıkıyor pkknın isteklerini sıralıyor bize. Bu adam da eski militan hani:)

Anladığım kadarıyla Oğuzhan'In demek istediği Suriye'de Türkiye kontrolünde bir hükümet kurdurmak. Verdiğin Irak örneği tam olarak benzer değil buna oradaki yönetim peşmerge yönetimi bizim kontrolümüzde olduğu söylenemez ama Suriye'de Türk destekli biri hükümette olursa terör konusunda ciddi ilerleme kaydedilir o konuda haklı Oğuzhan.

Kalkan'ı Suriye'ye karşı kurulmadı bir...

İsrail Nato üyesi değil iki...

Nato Kalkanı Nato üyelerini korumak için kuruldu...

İsrail Nato üyesi değilse İsraili korumak için kuruldu demek abes...

Bakın Büyük İsrail projesini İslamcılar kuracak demek...

Türk milletine soysuz demekle aynı şeydir...

Sıcak savaş demişlerde...

İşgal ne zamandan beri savaş oldu...

Denk güçler savaşırsa bu savaş olur...

Ne Irak nede Afganistan ABD boyutunda bir ülke...

Zaten parçapinçik edilmişti...

Öyle bir genelleme yapsak misal Ülkemiz savaşa girse Ülkemizin yönetimine karşı eline silah alıp işgalcilerle savaşacak kadar ideolojik bakanlar var...

Eğer milli davaya atıf yapıcaksak içeride yerdiğin adamı dışarıda el üstünde tutmalısın...

Çok doğru bir söz var...

Kendi adamım değilse ben batıyorsam oda batsın...

Milli meselelerde ideolojik bakmam...

Hocam yalnış anlama çok saf duygularla yazmışsın. NATO ülkesi değil İsrail. Yahu ABD'nin kurduğu saçma sapan bir düzen zaten. İran'da üyesi. Sen sanıyormusun ki babalarının hayrına koydular o kalkanı. "Sen adamlara atar yap birşey olursa ahanda bu sana koruma". Gerçekten çok iyi niyetli bakıyorsunuz hayretler içindeyim. İsrail NATO üyesi değil ama bütün destekçileri orada. İsrail'e yaptırımda dahi bulunamıyorlar hatırlatırım.

Şunuda belirtmek istiyorum...

Türk Milletinin bilmediği birşey yok...

Herkes herşeyi biliyor...

Herşeyden anlıyor...

Ama iş uygulamaya gelince...

Ortada adam bulmak sorun oluyor...

İşi ehline vermesseniz işte o zaman bitersiniz...;)

Anladığım kadarıyla Oğuzhan'In demek istediği Suriye'de Türkiye kontrolünde bir hükümet kurdurmak. Verdiğin Irak örneği tam olarak benzer değil buna oradaki yönetim peşmerge yönetimi bizim kontrolümüzde olduğu söylenemez ama Suriye'de Türk destekli biri hükümette olursa terör konusunda ciddi ilerleme kaydedilir o konuda haklı Oğuzhan.

Türk destekli bir hükümet kurdurmazlar. Sorunun temelide bu zaten maşa olmamız. Pofpoflanıyoruz.

Hocam yalnış anlama çok saf duygularla yazmışsın. NATO ülkesi değil İsrail. Yahu ABD'nin kurduğu saçma sapan bir düzen zaten. İran'da üyesi. Sen sanıyormusun ki babalarının hayrına koydular o kalkanı. "Sen adamlara atar yap birşey olursa ahanda bu sana koruma". Gerçekten çok iyi niyetli bakıyorsunuz hayretler içindeyim. İsrail NATO üyesi değil ama bütün destekçileri orada. İsrail'e yaptırımda dahi bulunamıyorlar hatırlatırım.

İran Nato ülkesi falan değil yahu onu nerden çıkardın

1 koyup 3 alalim stratejisi uygulanmasinda

ne b.k yiyorlarsa yesinler

Ben iyi niyetle bakmak durumundayım...

Kötümser bakıp içimi niye karartayım ki Emrah'cım...:)

Emperyalizmi protesto edip Mc Donald'sta yemek yemeye benziyor bahsettiğin...:)

Ben iyi niyetle bakmak durumundayım...

Kötümser bakıp içimi niye karartayım ki Emrah'cım...:)

Emperyalizmi protesto edip Mc Donald'sta yemek yemeye benziyor bahsettiğin...:)

2 sini de sevmem. Ama verdiğin örnektek klasik emperyalciler savunması "o zaman nike ayakkabı giyme" bu saçma örnek gerçekten sıktı. Herkesin beğenisi ayrıdır.

İyimser olalım tamamda ABD diyoruz yani İsrailli lobinin süper gücü sen İsrail NATO üyesi değil diyorsun. Sorun burada zaten.

Şuradaki tartışmalara bakıyorumda, "Ne anlatırsan anlat, anlattığın karşındakinin algıladığı kadardır" diyesim geliyor. Birileri inatla kendilerine ezberlettirilen cümleleri aynen kulaktan duyduğu şekilde empoze etmeye devam ediyor. Onlara göre birileri ne derse birtek o doğru!!!

Şuradaki tartışmalara bakıyorumda, "Ne anlatırsan anlat, anlattığın karşındakinin algıladığı kadardır" diyesim geliyor. Birileri inatla kendilerine ezberlettirilen cümleleri aynen kulaktan duyduğu şekilde empoze etmeye devam ediyor. Onlara göre birileri ne derse birtek o doğru!!!

Ben gidişatı anlatıyorum bazen bilmediğim düşünceleride görüyorum. Ama birkaç arkadaşımız (saygım sonsuz) aynı cümleleri tekrar ediyorlar. Argüman veriyorsun fakrlı boyutta ele alıyorlar.

Net söyleyeyim, pkk için savaşa girmiyoruz (olası savaşa). ABD'nin maşasıyız ve hatanın kralını yapıyoruz. Kendi dalımızı yavaş yavaş kesiyoruz. Bunu anladığımızda umarım geç olmaz. Komşularınla bakın çoğul konuşuyorum kötü isen, o ülkenin gelişmesi zor ve meşakatli olur.

Geri
Üst Alt