Sizce, Uzaylılar Var mı Yok mu?

Sizce Uzaylılar Var mı Yok mu ?

• Kullanılan toplam oy
    48
Var lakin güneş sisteminden uzaktalar ya da başka bir galaksideler

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

aramizda yasiyor olabilirler bile, neden bize görünmüyorlar dersek orasi baska bir muama, düsünün elbet dünyanin bir kösesinde balta girmemis ormanlarda hic modern insan görmeyen kabileler vardir ve sen o insanlarin önüne cikarsan eldinde olan bütün modern teknologi ile o kisiler seni büyük ihtimal tanri veya uzayli gibi birsey sanir.

simdi bizden belki bir milyon yil önde olan varliklar varsa ve onlar bizim karsimiza cikarsa bunun etkisi bence cok derin ve sarsitici olur diye bize kendilerini simdilik tanitmiyorlardir.

soruya gelince tabiki uzayli vardir olmamasi bence bir mucizedir.

0 tipi uygarlık: biz, bildiğin insan ırkı. enerji ihtiyacını büyük oranda fosil yakıtlardan karşılayan. yıldızının enerjisini çok düşük seviyede değerlendirebilen uygarlık tipi. gezegen yörüngesinde ve yıldız sistemi içerisinde uzay uçuşları yapabilir.

i tipi uygarlık: yıldız sistemi içerisindeki diğer gezegen ve uydularda terraform şeklinde değilse bile, hub'lar veya yapay biyosferler aracılığıyla kolonileşmiş, sorunsuz haberleşme ve ulaşım sağlayabilen uygarlık tipi. yenilenebilir nükleer enerji kullanımını mükemmelleştirmenin yanında, kendi gezegenindeki tüm enerji kaynaklarını verimli şekilde kullanabilir, yanardağları, depremleri ve hava olaylarını kontrol edebilir. insanlığın önümüzdeki 50-150 yıllık süre içerisinde geçişini tamamlamasını beklediğimiz uygarlık tipi.

ii tipi uygarlık: kendi evrimini kontrol altına almayı başarmış uygarlık tipi. kendi yıldız sistemindeki tüm enerji kaynaklarını maksimum verimle kullabilir; yıldızlararası seyahat ve haberleşme yeteneğine sahiptir. daha ileri seviyelerde gezegenlerin yörünge hareketlerini dahi manipüle edebilir. bu seviyede bir uygarlığın yok olma ihtimali imkansıza yakındır. kendisinden daha gelişmiş başka uygarlıklar dışında uzayda veya yaşam bölgesinde varlığını tehdit edebilecek ölçüde bir tehlike bulunmaz. hücresel ve hatta atomik seviyede yaşamı kontrol edebildiği için hastalıkları yok etmiştir, çarpma olasılığı bulunan asteroidleri ise tespit edildiği anda yok edebilir veya yörüngesini değiştirebilir. mass effect ve star trek evrenlerindeki insan ırkları ile predator serisindeki yautja pek çok açıdan bu seviyeye ulaşmıştır. kendi uygarlığımızın da yine bazı alanlarda önümüzdeki 50-100 yıl aralığında başlayıp, 500 yıl içinde geçişini tamamlamasını bekliyoruz.

iii tipi uygarlık: içinde bulunduğu galakside istediği gibi kolonileşebilen, terraform ve gezegen mühendisliği becerisi en üst seviyede olan, doğrudan doğruya yıldızların ürettiği füzyon enerjisinden faydalanan uygarlık tipi. intergalaktik yolculuklar ve haberleşme de yapabilir. star wars'taki galaktik imparatorluk tip iii sınırları içerisindedir. nikolay kardaşev tarafından tanımlanan son uygarlık tipi budur, ötesinde geçmemiştir.

iv tipi uygarlık: kardaşev'den sonra başka bilimadamları tarafından betimlenen seviyedeki uygarlık tipi. tüm evrende kafasına estiği gibi at oynatır. gezegenler, yıldızlar, galaksiler üzerinde deneyler yapar; yok edip yenilerini meydana getirebilir. fiziksel yapısını uzayda tek başına, herhangi bir araç olmadan istediği gibi yolculuk yapabilecek şekilde değiştirebilir. madde ve enerji varlığını istediği gibi manipüle edebilir ve zamanda yolculuk yapabilir. marvel evrenindeki celestial'lar bu uygarlık tipinin iyi birer temsilcisidirler.

v tipi uygarlık: multiversal düzeyde takılan uygarlık/varlık tipi. tüm evrenlerdeki fizik kurallarını istediği gibi kullanabilir ve değiştirebilir. evrenleri yok edebilir, geri getirebilir, baştan yaratabilirler; true-omnipotent şeklinde betimlenebilirler. marvel'daki beyonder, living tribunal, one-above-all, dc'deki the presence ile lucifer ve michael, büyük dinlerin tanrı tasvirleri bu tanım dahilindedir.
Şurayı bir inceleyin. Sonrasında olması konusunu konuşuruz.

benim yaklaşım tarzımı beğenmeyeceksiniz ve çok fazla sorgulayacaksınız ama ben yine bir iki cümleyle açıklayayım

evrenin sadece bizim için yaratılmış olamayacak kadar büyük olması başka canlıların da olması gerektiği düşüncesi Allah ın kudretini küçümsemektir

Mevlana şöyle der : o gün eğer bir güvercin rızkını alamadıysa,güvercin rızkını alabilsin diye Allah o günü uzatır

güvercin rızkını alabilsin diye günü uzatan Allah,sadece dünya hayatı için de evreni yaratır

benim yaklaşım tarzımı beğenmeyeceksiniz ve çok fazla sorgulayacaksınız ama ben yine bir iki cümleyle açıklayayım

evrenin sadece bizim için yaratılmış olamayacak kadar büyük olması başka canlıların da olması gerektiği düşüncesi Allah ın kudretini küçümsemektir

Mevlana şöyle der : o gün eğer bir güvercin rızkını alamadıysa,güvercin rızkını alabilsin diye Allah o günü uzatır

güvercin rızkını alabilsin diye günü uzatan Allah,sadece dünya hayatı için de evreni yaratır
Begenmeme diye bi seçenek olamaz.
Saygı duyulur anca.
Zaten kanıtlanmamış birşey. Yok hükmünde şuan yani.

Bu kadar kusursuz bir kainatta herşey mümkün.

İnançlı biriyim ama muhakkak vardir diye dusunuyorum. Olmalı yani.
Dünya olarak denizdeki kum tanesi kadariz. Bu kadar büyük bir yer de yalnız olabilme ihtimalimiz çok az diye dusunuyorum.

XT1033 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Var arkadaşlar küçükken kacırıldım

Sent from my iPhone using Tapatalk

andromedalılar adamdır

reptilianlar şerefsizdir

Var ama bizden çok ileri teknolojiye sahip değiller bence.

Açıkçası evrenin sadece Dünya yaşamı için var olduğunu düşünmek saçma geliyor. Dünya dışında yaşam kesinlikle vardır.

Begenmeme diye bi seçenek olamaz.
Saygı duyulur anca.
Zaten kanıtlanmamış birşey. Yok hükmünde şuan yani.

Bu kadar kusursuz bir kainatta herşey mümkün.

İnançlı biriyim ama muhakkak vardir diye dusunuyorum. Olmalı yani.
Dünya olarak denizdeki kum tanesi kadariz. Bu kadar büyük bir yer de yalnız olabilme ihtimalimiz çok az diye dusunuyorum.

XT1033 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

denizde ki kum tanesi kadar güneş var,mutlaka biliyorsunuzdur, Hubble yörüngesine yerleştirilip uzay daha net izlenmeye başlamadan önce gökte ki parıltıların hepsini yıldız zannediyorduk .sonra anladık ki değillermiş ,aslında hepsine yakını galaksiymiş. gözlenebilir evrende ki galaksi sayısı en son 2 trilyona güncellendi.bizim galaksimiz de 200 milyar güneş olduğu tahmin ediliyor.2 trilyonla 200 milyarı çarpın kaç güneş var ortaya çıkar ve bu da gözlenebilir evren.henüz gözlemleyemediğimiz evrenin büyüklüğünü bilmiyoruz.

bence bu kadar büyüklüğün için de biz aradığımız bulamayız,biraz içimize bakmalıyız
bu kadar büyüklüğe ulaşabilmek için de ömrümüz yeterli değil ,bence asla da olmayacak

Son düzenleme:
denizde ki kum tanesi kadar güneş var,mutlaka biliyorsunuzdur, Hubble yörüngesine yerleştirilip uzay daha net izlenmeye başlamadan önce gökte ki parıltıların hepsini yıldız zannediyorduk .sonra anladık ki değillermiş ,aslında hepsine yakını galaksiymiş. gözlenebilir evrende ki galaksi sayısı en son 2 trilyona güncellendi.bizim galaksimiz de 200 milyar güneş olduğu tahmin ediliyor.2 trilyonla 200 milyarı çarpın kaç güneş var ortaya çıkar ve bu da gözlenebilir evren.henüz gözlemleyemediğimiz evrenin büyüklüğünü bilmiyoruz.

bence bu kadar büyüklüğün için de biz aradığımız bulamayız,biraz içimize bakmalıyız
bu kadar büyüklüğe ulaşabilmek için de ömrümüz yeterli değil ,bence asla da olmayacak
Osman SEDEN

Bu Mesaj neden benim dikkatimi cekti veya sadece benim mi dikkatimi cekti

denizde ki kum tanesi kadar galaksi var,mutlaka biliyorsunuzdur, Hubble yörüngesine yerleştirilip uzay daha net izlenmeye başlamadan önce gökte ki parıltıların hepsini yıldız zannediyorduk .sonra anladık ki değillermiş ,aslında hepsine yakını galaksiymiş. gözlenebilir evrende ki galaksi sayısı en son 2 trilyona güncellendi.bizim galaksimiz de 200 milyar güneş olduğu tahmin ediliyor.2 trilyonla 200 milyarı çarpın kaç güneş var ortaya çıkar ve bu da gözlenebilir evren.henüz gözlemleyemediğimiz evrenin büyüklüğünü bilmiyoruz.

s
Yalniz insan okuyunca cidden sasirip kaliyor. Bu sayilari biliyordum da hemen hemen, yinede sakince okuyunca farkli oluyor. Inanilir gibi degil, nasil bu hale gelmis evren cidden cok ilgi cekici ya..
Yani insan düsünüp düsünüp mantikli bir sonuca ulasamiyor.

Bu kadar buyuk, bu kadar eski bir evrende olmamasi sacma.

Bu kadar eski bir evrende olup da iletisime gecememiz sacma.

O yuzden biz gorene kadar hem var, hem yok.

Kesin varlar, tüm kalbimle inanıyorum.

Hatta öyle 1-2 değil, milyonlarca gelişmiş/gelişmemiş uygarlık olduğuna inanıyorum. Evren ölçeğinde bakıldığında şu g.tümün içi kadar olan dünyada bile envai çeşit gelişmişlikte toplum/yapı var. Küçük adalarda hala mızrak kullanan, dal da..ak gezende var, atom parçalayabilende var. Dünya dışı yaşamı bu realiteden ayrı düşünemeyiz zannımca.

İnsan çok kibirli bir varlık, bunun sebebi büyük ölçüde dinler bana kalırsa. Kendini çok özel zannediyor, bırakın evreni galaksileri şunu bunu; daha tam kendimizin nasıl oluştuğunu ve yaşam amacımızın ne olduğunu bilmiyoruz. (varsa)

Bir de şöyle bir sıkıntı var ki bu da büyük ölçüde kibirden kaynaklanıyor; işte efendim varlarsa neden kendilerini göstermiyorlar, neden diyalog kurmuyorlar... Bir kere buraya gelebilen bir uygarlık bizden hayal edemeyeceğimiz ölçüde gelişmiş demektir, belki 100 bin belki milyonlarca yıl bizden önce evrimleşmeye/gelişmeye başlamış demektir. Bu gelişmişlik düzeyini aklımızın alması tabiki imkansız çünkü kendini gelişmiş zanneden mal varlıklarız, az da olsa anlamaya çalışalım; elimizde imkan olsa 200 yıl önce yaşamış bir insanı bugünün dünyasına getirsek nasıl olurdu ? O 200 yıl önce yaşamış olan insan bizi ne olarak görürdü sizce ? O gündelik yaşamımızın bir parçası olan akıllı telefonlara nasıl anlamlar yüklerdi ? Şimdi bu 200 yıllık farkı 1 milyon yıl yapın ve empati kurmaya çalışın...

Şu olay epey fikir verir zannediyorum The Island Where a Dead US Soldier is Worshiped as God | Humans Are Free Düşünün aynı ırk, aynı dünyada yaşayan varlıklar ama gelişmişlik farkı nedeniyle oluşan durum bu... Amerikalı askerleri tanrı yapmış oturmuşlar :D

Bizim milyonlarca yıl veya yüz binlerce yıl önümüzde olan varlıklarla karşılaşmamız halinde onları ne yerine koyacağımız gayet açık, ayrıca onları anlayamayacağımızda çok açık neden ? Çünkü malız, yeterince gelişmemişiz henüz.

Evet arkadaşlar yazı uzadıkça uzuyor, uzun lafın kısası; malız hepimiz.

Geri
Üst Alt