Sizce, Uzaylılar Var mı Yok mu?

Sizce Uzaylılar Var mı Yok mu ?

• Kullanılan toplam oy
    48
İşaretlediğim kısım biraz kurtlar vadisini izledikten sonra '' yoh artık hıııamııaa neymiş bu istihbarat örgütleri yahu amma da abartmışlar '' deyip istihbarat örgütlerinin kendi ülkeleri lehine olacak şekilde yabancı ülkelerin aleyhine işler yapmadığına inanmak gibi bir şey olmuş kanımca.

Dünya dışı zeki yaşamı kabul etmek demek yukarıda saydığın şeyleri kabul etmek anlamını taşımıyor.

Beyaz kuğu meselesinde kesinlikle haklısın, ben de aynı fikirdeyim. Dediğin argümanla dünya dışı yaşama inanmak absürt, lakin o argüman kadar basit değil ama olay. Pek çok verinin birleşiminden ortaya çıkan değerlendirmeler mevcut... Mesela bugüne kadar asla yaşam olamaz denilen ve bildiğimiz yaşam şekliyle uzaktan yakından alakası olmayan arsenikte yaşayan bakteriler buna bir örnek olarak verilebilir... Buraya yazılamayacak kadar çok ve şahsen beni fersah fersah aşacak konu var. Tam manasıyla hakim olmadığım şeyleri sanki çok iyi biliyormuşum gibi yazmak istemiyorum, ama istersen link verebilirim boş bir zamanda.

Yaşam nasıl oluşuyor, hangi şartlarda yeşeriyor bunları bilmiyoruz insanoğlu olarak. Sadece dünya örneği üzerinden çıkarımlarda bulunuyoruz ki o çıkarımlar bile kesin değil, yukarıda örneğini verdiğim arsenikte yaşam olayı alt üst etti pek çok teoriyi.

Daha emekleme aşamasında bile olmadığımız kuantum fiziği daha şimdiden ezberlerimizi yıkmaya başladı, cidden hiç bir şeye vakıf değiliz. Daha dibimizdeki ay'ın nasıl oluştuğunu tam çözememişiz, güneş sistemi dışında yer alan gezegenlere değil ayak basmak bunun hayalini bile kuramıyoruz böyle bir ortamda kesin bir şekilde dünya dışı zeki yaşam yoktur denmesini doğru bulmuyorum, ha diyenede diyecek lafımız yok tabi :D

Sana cevap olarak değil, genel olarak neye tilt oluyorum biliyor musun ? Hristiyanlar üzerinden gideyim şimdi sıkınıt olmasın; herif hz yunus'un 40 yıl balinanın içinde yaşadığına sorgusuz sualsiz inanıyor, ama konu dünya dışı yaşam olunca olmaz diyor başka da bir şey demiyor. Bana cidden çok komik ve tuhaf geliyor bu durum.

Konu ister istemez inanç, din eksenine doğru kayıyor lakin seninle bu tür şeyleri konuşmakta bir sakınca yok, daha fazla bilgi sahibi oluyorum sayende abim.

verdiğin inanç eksenli örneğin tam ters versiyonu inanmayanlarda da mevcut. Bir tanrıya veya bir dine inanmazlar, inandırmak için yukarıdaki basit örnekler burada da sıra sıra verilir. En son kulağının arkasını görüyor musun? görmüyorsun ama var. O zaman gözlemlenemeyen mutlak bir güç de var örneğini dinlemiştim :D Fakat burada tuhaf bir şey var. Bir yaratıcının varlığına inanmayan ve bunu bilime vurup gözlemi ön plana koyan biri, konu dünya dışı zeki yaşam formu olunca kesinlikle var diyebiliyor ve hiçbir gözlem olmadan. (Ziyarete gelen ufolar gözlemden sayılıyor mu bilemem)

bir kaç sayfa önce bir örnekleme daha verilmiş, Sadece dünyada yaşam olması büyük bir yer israfına neden olur gibi bir şey. Dediğin gibi biz bugün gidemiyoruz farklı yerlere, fakat ilerleyen zaman bunu mümkün kılacak gibi duruyor, bu işin sonunda koloni halinde evrene yayılacak insanlar, bunu görmeye bizim ömrümüz yeter mi bilmiyorum ama olacağı inancındayım. Burada bahsi geçen israf, şimdilik öyle gibi duruyor. fakat bu değişecektir. 92ye kadar vatikan dünya düzdür diyordu, sonra vazgeçti. ilerleyen zamanlarda yamuk da diyebilir bilemem :D

Veya Evrimden yola çıkalım. Evrim en son insana geldi ve durmayacak, insanında evrileceği yönünde yorumlar okumuştum bir ara. Aradığımız zeki yaşam formu buradan gelemez mi? Bu konuya pek hakim olmadığım için yeşillendirirsin diye ümit ediyorum. Yani illa dışarıdan gelecek bir şey değil, belki cem yılmazın dediği gibi içimizdedir. :D

illa dışarıdan gelecekse de, bu konuda Hawking'e katılmadan duramıyorum. Cevap vermeyelim bence. :D

Olmaz olur mu yaw

Gecen gun bizim evin arka bahcesinde yakaladim keratayi.

guney-afrika-da-sag-ele-gecirilen-iki-uzayli-ve-UFO-lari-alien-sourth-african-air-force-3.jpg

İyiyim ama adım çıktı forumda.

bir insanın adı çıkacağına canı çıksın gibi güzide bir atasözümüz var. Doğruluğu su götürmez. Zamanla alışırsın, veya düzelir.

Ne diyon uzaylı konusuna, var mı diyelim yok mu diyelim. Yoksa emin olmayalım mı

Konu din tartışmasına falan kaymıyor siz ateistler ile müminler arasında kavga çıksın istiyorsunuz yedirmeyiz müminleri

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

bir insanın adı çıkacağına canı çıksın gibi güzide bir atasözümüz var. Doğruluğu su götürmez. Zamanla alışırsın, veya düzelir.

Ne diyon uzaylı konusuna, var mı diyelim yok mu diyelim. Yoksa emin olmayalım mı

Alakalı alakasız beni her konuya malzeme etmezseniz düzelir,böyle her konuda Sarper Sarper diyerek düzelmez habire gündemde kalır.

Çok da umursadığım bir konu değil.'Bana göre' yok.Varlığı hayatımı etkiliyor mu,varsa bile?Hayır.O halde yok.

:)))

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

forumda bir kişi bile kendi gözleriyle uzaylı görmediyse başlığın kapatılmasını talep ediyorum , az bilimsel olun.

Hiç mesaj atmadığım,alakamın olmadığı konuda bile adım nasıl geçiyor,şaşıyorum.Yorum atmaya çekinir hale geldim artık,biri troll diyecek kavga çıkacak vb. diye.

asıl trollüğü konuları saptırarak ,özellikle de sana yönlendirerek kendileri yapıyor.

ayrıca bizim yıllar önce ki maçlarımızı ayrıntılarıyla hatırlaman beni hayrete düşürüyor.

ne yapıyorsun olm balık mı yiyorsun sürekli :D

Bu ne arkadaş Sarper'de Sarper... Uzaylı konusundan bile Sarper çıktı.

Geri
Üst Alt