Cevap: ŞL 12/13 2. Tur 1.Maç | Galatasaray - Schalke 04 | 21.45 | 20 Şubat
tek korkum yağmur ve zemin...
top oynamak isteyen atak yapacak taraf biziz.
drogba ile başlamak gerekli.
1-zemin-yağmur vs etkenler olursa da olmasa da. uzun toplarda hava hakimiyeti.
2-hızlı çıkışlarda veya orta sahanın paslarında, tek topla oyun açması.
3-tek başına kaldığı pozisyonlarda top tutması veya faul aldırması.
4-kornerlerde duran toplarda etkinliği ile kafa vuruşları veya rakibin ekstra önlem alarak boş adam bırakma durumu.
5-skor ne olursa olsun hücümda liderlik edecek-sakin sabırlı olacak tek adam.
6-rakibin stoperlerini çıkmasını-top bizdeyekn ona ekstra önlemler alınması ile zaman zaman geriden destek gelmesi halinde boş alanlar açacak olması.
7-fizik gücü diyenler varda. drogba kendini maçın 60 dk sı boyunca gücünü iyi ayarlayacakdır, tecrübelidir.
8-defansif olarak yan toplarda stoperlerin pozisyonunu bozar,
şimdi yukardakilerin çoğunu herkes biliyor. gol vuruşlarını vs katmıyorum takıma katkısı yüzünden bunları yazdım. ilk yarı ne kadar dengeli gidelim desekde, baskı yaratmaya gol aramaya başlıyacaz ve o oyunu görecez. ikinci yarı bazı şleyler için geç olabilir.
yukardaki saydıklarımın 4-5 yapsa bile maç bize döner.
ayrıca şu da unutulmamalı. karşımızda alman takımı var. eğer ilk yarıda gol veya çok etkili olamazsak katı defans yaparlar,kontradan vurmaya çalışırlar.
ilk yarı bence kilit nokta, ikinci yarınında 45-70 arası. ne oldu demeden vurmak gerek, tabi delice hücüm değil. şampiyonlar ligi olduğunu unutmayalım. gol atarsak ilk 15 dakikada 4-5 pozisyon buluruz net. gol atamdıkça bu oran düşer, şutlara ve duran toplara kalırız, rakibinde direnci yükselir.
tüm kritik maçlarda şunu gördük. rakip kim olursa olsun. baskılı başladığımızda iyi top çevirdiğimizde gol geliyorum der. ama dikkatli oynayayim diyipte ağır kalıyoruz hep , sonra stres başlıyor.
ayrıca maça baskılı başlamanın ve skoru elde etmenin yolu çok önemli.
1-takım olarak fizik olarak baskı ve gol getirirse-aktif dinlenme yaparlar. pas pas pas.
2-en iyi defansif oyun bu bizde. baskılı başlayıp afallatmak rakibi.