ŞL 12/13 2. Tur M:2 | Schalke 2-3 Galatasaray | Maç Sonucu | 12 Mart

Cevap: ŞL 12/13 2.Tur 2.Maç | Schalke - Galatasaray | 21.45 | 12 Mart

1- amrabatsiz bu maca cikilmaz

sebeb'ul ziad = farfan

riera defansif olarak kepazad bir adam, ne yer tutmasi ne markesi var. farfan'i durdurmanin en azindan yavaslatmanin yolu amrabat'in fiziginden faydalanmaktan gecer. baska turlu olmaz. eger bu maca amrabat baslamazsa sol kanat yanar, benden soylemesi.

2- wesley sneijder'i cok ilerde forvet arkasi oynatma, topsuz alanda pres emret & 3'lu orta yap

sneijder'in oyunu biraz geriden gormesi dolayisiyla arkadaslarini yonlendirmesi umulur. selcuk inan ve felipe melo orta sahayi surekli kilit vaziyette tutmak zorundadir, minimum 50 dakika presli futbol farzdir. bu yuzden emre colaginda sahada yer almasi mantikli bir hamle olacaktir. hamit gibi agir adam bu mac icin gereksizdir, kismen topu iyi saklamasi bu macta GS'ye fayda saglar mi, saglar fakat emre colak daha cok kosup pres yapabileceginden, bu pres te orta saha hakimiyetini kazanma da bize daha cok fayda saglayacagindan, emre colak orta sahanin sag tarafinda gorev almalidir

3- cift forvet mi tek forvet mi

amrabat'in oynamasi gerektigi icin cift forvet yapamazsin, bu yuzden drogba yada buraktan birini sec.

muslera

semih --- dany

eboue--------------------riera

inan

colak - melo - sneijder -amrabat

drogba

​

bu oyun sablonuyla cik, orta sahada yuksek pres + kontrollu oyun

ve tobu drogbaya sisirmekle bu tur gelmez arkadasim. bu turu getireceksen orta sahayi alip benfica macindaki gibi kontrollu pas oyunuyla rakibi yildiracaksin, yildirmazsan schalke her turlu gol atar. bu yuzden kontra da yemeyceksin - yani -> at gibi saldirmayacaksin

ve eger hoca eger tutup ta-

muslera

ebue - semih - dany - riera

hamit - inan - melo - sneijder

burak - drogba​

seklinde bir kadro sahaya surup doldur bosalt oynatirsa tv'yi kapatabilirsiniz.

schalke'yi gecmek icin gol atmak zorundayiz, muhtemelen 2 gol atmak zorundayiz. bu yuzden oyun hakimiyetini (schalke'nin tt arena'da yaptigi gibi) surekli elimizde tutmaya mecburuz. schalke'yi durdurmanin yolu da kanatlarini kitlemekten gecer, kanatlari kitlemenin yolu orta sahada pres, binaenaleyh derin paslara ve capraz kosulara engel olmaya calismaktan gecer (buyuk iht)

dolayisiyla kalabalik orta saha + tek forvet en iyi tercih olacaktir.

ha kicimi saglama alayim olur da cift forvet cikariz hatta yukaridaki kadroyla cikariz hatta sabri baslar bunlara ragmen eleriz bu da mumkun tabi, galatasaray'in oldugu yerde umut kesilmez. ancak hocanin ozellikle son haftalardaki sacma sapan tercihleri illallah getirmistir ve bu turu pisi pisine vermek bize yakismaz.

sonuc :

1- adamlarin kanatlarina fudbol oynatma

2- bol hucum pres

3- kontrollu oyun, doldur bosalt yog

good rread.

eli belinde yürüyen drogba ilk onbirde baslatilmamasi lazim sonradan ok

Yahu şu turu ALLAH korusun kaybettiğimiz zaman jet hızıyla lige konsantre olabileceğimizi düşünüyorsunuz? Üzerimizde onca baskı varken yıldız transferler yapılmışken bu turu geçemezsek bizi iyi günler beklemez. Keşke şu turu geçsek de önümüze daha rahat bakabilsek.

2 yıldızla ş.liginde son 8'e kalınmaz talat.

oradaki rakiplerine bir bak?kaç tane yıldızları var?..

Bu yıl hedef son 16'ydı.Bu da başarıldı.Buradan fazlası ekstradır.Olaya böyle bakmak lazım.

+ lige de geri dönersek çok daha hızlı adapte oluruz.Çünkü yüzümüzü tamamen lige dönmüş olacağız.

Ki böyle de olacak.

Schalke'yi eleyebileceğimize şahsen ihtimal vermiyorum.

2 yıldızla ş.liginde son 8'e kalınmaz talat.

oradaki rakiplerine bir bak?kaç tane yıldızları var?..

Bu yıl hedef son 16'ydı.Bu da başarıldı.Buradan fazlası ekstradır.Olaya böyle bakmak lazım.

+ lige de geri dönersek çok daha hızlı adapte oluruz.Çünkü yüzümüzü tamamen lige dönmüş olacağız.

Ki böyle de olacak.

Schalke'yi eleyebileceğimize şahsen ihtimal vermiyorum.

Schalke'nin kadrosunun kanatları hariç her tarafı bizimkine göre zayıf. Yeter artık bizim takımı yerin dibine sokmayı bırak.

Rüyalarim pek tutmaz ama yinede anlatmak istiyorum :b5:

Schalke-Galatasaray maci oynaniyor, biz krimizi forma + siyah sort ile oynuyoruz ve Schalke bizim gibi beyaz forma ve kirmizi sort ile oynuyor.

Birden mac'tan önce Robin van Persie'nin aciklamalari veriliyor, affetmeyecegiz diyor ve macin basinda van Persie'nin sut'u direkten dönüyor.

Not: van Persie ne alaka bende anlamadim, sadece söyle baglanti kurabildim - Huntelaar - van Persie

Neyse devam, biz cabuk beraberligi yakaliyoruz ve sonrasinda Drogba müthis bir gol atiyor. Üst direge carparak gol oluyor ve o an mac benim icin mental olarak bitmis oluyor.

Ayrica Wesley Sneijder oynamiyor ve bugün bakiyorumda, bir cok yerde Sneijder yedek oturacak yaziyor..

Hayirlisi :yenieek:

Biraz sacmaladik ama neyse

O hamittir o direge carpıp dışarı cıkmıstır

Schalke'nin kadrosunun kanatları hariç her tarafı bizimkine göre zayıf. Yeter artık bizim takımı yerin dibine sokmayı bırak.

Ayni level de desen tamam, ama daha zayif demen tuhaf. Örnek iki takimin defans'i rezalet.

Ayni level de desen tamam, ama daha zayif demen tuhaf. Örnek iki takimin defans'i rezalet.

Ee tamam. Forvette üstünüz kalecide açık ara üstünüz,göbekte fersah fersah üstünüz, ki en iyi 2 oyuncuları da yok bu sefer. Deplasmanda daha iyi oynayan takımız neyden korkuyosunuz bu kadar anlamıyorum.

muslera

eboue-------semih----dany------------riera

hamit-----selçuk-------melo-----------------emre

senijder

drogba

bu takimla çikarsak tur şansimiz var. ama amrabat denen futbol fakiri adam oynarsa o maçi direk kapatirim internetten sonucunu takip ederim. ben mustafa sarpin futbolundan bile nefret etmedim bu adamin futbolundan nefret ettigim kadar. inşallah gene saçmalamaz hocamiz.

Kadro falan hikaye, bu maçı kazanırsak klasik Türk felsefesiyle kazanırız. 5'li orta sahaymış, tek forvetmiş, tıraş. Büyük ihtimalle 2-0 falan geriye düşeriz, ilk yarı bitmeden 1 tane sıkıştırabilirsek, sıkıştırırız. Devre arası Fatih hoca takımı dut silkeler gibi silkeler, akabinde 2-2 falan biterse turlarız. Yoksa onu mu oynatayım, bunu şuradan mı çıkarayım, Schalce'ye küçük sürprizler mi yapayım dersek, işimiz zor.

Valla ne hissedeceğimi bilmiyorum, bir yanım izleme lanet olası maçı, boşuna strese gireceksin diyor; diğer yandan aklıma Dortmund, Berlin deplasmanları geliyor...

Ne olurdu ulan Hamit o topu içeri soksan?! Hay kramponunun dikişi atsın senin emi.

muslera

eboue-------semih----dany------------riera

hamit-----selçuk-------melo-----------------emre

senijder

drogba

bu takimla çikarsak tur şansimiz var. ama amrabat denen futbol fakiri adam oynarsa o maçi direk kapatirim internetten sonucunu takip ederim. ben mustafa sarpin futbolundan bile nefret etmedim bu adamin futbolundan nefret ettigim kadar. inşallah gene saçmalamaz hocamiz.

İlk macı ızlemedın mı? amrabat yoksa o kanat otoban olur

rezil gökmen tam saklaban

İlk macı ızlemedın mı? amrabat yoksa o kanat otoban olur

ilk maçta orda sneijder oynadi. normal otoban olmasi recep. ben bu adamin futbolundan nefret ediyorum. gerçi oynadigi futbolmu oda tez konusu olur. yemin ediyorum gençler maçinda bununla umut girdi. maç gitti dedim. amrabat bu takimdan nekadar uzak durursa okadar iyi.

Haftasonu adamların Dortmund maçını izledinmi bilemiyorum.Biz o akınları nasıl durdururuz,hiçbir fikrim yok.

Solbekinde devşirme ve yavaş bir Rieran varken,

Ortasahanda geçen yılki verdiği katkıları yarıyarıya düşen bir Melo varsa,

kanatlardan hiç akamıyorsan,topu ayakta tutamıyorsan

ve bu yıl hala takım olamamışsan kaybetmeye mahkumsundur.

Schalke'nin kadrosu ortada.Ki ekstraları da şu.Teknik adamları takıma form tutturmayı başardı ve oyuncularının hepsinden fazlasıyla verim alıyor.

ya biz?Verim aldığımız oyuncu sayısı 5'i geçmez.Ama futbol 11 kişiyle oynanıyor.Ki hala kim nerede oynayacak sorusunun kararını bile veremiyoruz.çünkü takım oturmadı.

İşimiz çok zor diyorum.Bu benim fikrim.

Senin fikrin başka olabilir.

ilk maçta orda sneijder oynadi. normal otoban olmasi recep. ben bu adamin futbolundan nefret ediyorum. gerçi oynadigi futbolmu oda tez konusu olur. yemin ediyorum gençler maçinda bununla umut girdi. maç gitti dedim. amrabat bu takimdan nekadar uzak durursa okadar iyi.

Gencler macında golle degisikliklerin alakası yoktu sadece gol atamadık ebouenin bireysel hatasından gitti o mac

Ee tamam. Forvette üstünüz kalecide açık ara üstünüz,göbekte fersah fersah üstünüz, ki en iyi 2 oyuncuları da yok bu sefer. Deplasmanda daha iyi oynayan takımız neyden korkuyosunuz bu kadar anlamıyorum.

Deplasmanda daha iyi oynuyoruz sözüne katilmiyorum ve benim korktugumda yok. Ama benim icin bir gercek var, 90 dk Schalke domine edecek, biz buldugumuzu atmaliyiz yoksa cok zorlaniriz. Pozisyon'a girmek icin ofansif oynamaliyiz, öyle kontrollü fln olmaz.

Son maclara bakarsak, 90 dk Schalke domine eder diyorum ki ben ilk mac'tan önce de demistim. Schalke ne kadar kötü olursa olsun, alman futbol'u hep bir adim öndedir.

Bu macin parolasi cok net bence.Kalabalik ve sogukkanli pas yapan bi ortasaha ve Schalkenin kanatlarini kirmak.Schalkenin ortasahasi iyi degil ,Jones oynamiyor bi de bizim icin harika ortam ustunluk kurmaliyiz ilk dakikadan itibaren ,tempoyu tutan biz olmaliyiz.Tek forvetle 4-5-1 ideal 4-1-2-1-2 gibi kanatsiz bi sistem Schalkenin acik tecavuzune sahne olur ,fanteziye gerek yok..

Beklerden Farfanin kanadini defansif olarak cozmeliyiz cok fazla cikmasina gerek yok o tarafin iyi defans yapsin kademe alsin yeterli..

Cikmamiz gereken kadro asagidaki gibi olmali ,istedigimizi alamamak icin bi neden yok yeterki sacmasapan panik degisiklikler hareketler yapmasin teknik kadro ,sistemde israrci olalim Schalke 1-0 yapsa bile rahat olmaz,cozulur..

Deplasmanda daha iyi oynuyoruz sözüne katilmiyorum ve benim korktugumda yok. Ama benim icin bir gercek var, 90 dk Schalke domine edecek, biz buldugumuzu atmaliyiz yoksa cok zorlaniriz. Pozisyon'a girmek icin ofansif oynamaliyiz, öyle kontrollü fln olmaz.

Son maclara bakarsak, 90 dk Schalke domine eder diyorum ki ben ilk mac'tan önce de demistim. Schalke ne kadar kötü olursa olsun, alman futbol'u hep bir adim öndedir.

Buna katılmama gibi bi durumun yok nesnel bi yargı çünkü kendi fikrim değil.

Şu maç bitsin artık. Gerdi herkesi...

Üstad bireysel oyuncu kalitesini baz almak bir anlam ifade etmiyor

total takım temposu , takım zekası , oyun sistemi sisteme olan bağlılık ve uygulanabilirlik gibi sebepler var bu yüzden işimiz zor

bizim bazen 10-15 dakika oynadığımız futbol bir çok şey için yeterli gibi görünüyor , bunu maçın geneline disipline bağlı kalarak yayamadığımız için sonuç alamıyoruz

bu maç benim için ilk maç gibi , ilk maçtan önce ne düşünüyorsam yine aynısını düşünüyorum , hiç bir sonuç benim için süpriz değil herşey istediğimiz gibi olur inş.

Gencler macında golle degisikliklerin alakası yoktu sadece gol atamadık ebouenin bireysel hatasından gitti o mac

ben amrabatin oyun stilinden bahsediyorum recep. her maçta ayni şeylerimi yapar bir adam. golün degişikliklerden gelip gelmemesin degilim. ayaga pas yapmayi birakip doldur boşalta geçmemiz büyük hataydi zaten. emreyide çok begendigimi söyleyemem ama emre takim oyuncusu iyi oynar kötü oynar. ama onun oynamasi lazim. enginide onun arkasindan yedekten sokup hazirlamak lazim. mustafa sarp bile beni bukadar sinirlendirmedi.

Üstad bireysel oyuncu kalitesini baz almak bir anlam ifade etmiyor

total takım temposu , takım zekası , oyun sistemi sisteme olan bağlılık ve uygulanabilirlik gibi sebepler var bu yüzden işimiz zor

bizim bazen 10-15 dakika oynadığımız futbol bir çok şey için yeterli gibi görünüyor , bunu maçın geneline disipline bağlı kalarak yayamadığımız için sonuç alamıyoruz

bu maç benim için ilk maç gibi , ilk maçtan önce ne düşünüyorsam yine aynısını düşünüyorum , hiç bir sonuç benim için süpriz değil herşey istediğimiz gibi olur inş.

Bizim durumumuz ne olursa olsun böyle maçları iyi oynarız, ezilme gibi bi ihtimali aklımın ucundan bile geçirmem kontrol bizde olacaktır hatta.

Geri
Üst Alt