ŞL 12/13 2. Tur M:2 | Schalke 2-3 Galatasaray | Maç Sonucu | 12 Mart

Ynt: ŞL 12/13 2.Tur 2.Maç | Schalke - Galatasaray | 21.45 | 12 Mart

Hayirli mağlubiyet olmasinda

Cevap: ŞL 12/13 2.Tur 2.Maç | Schalke - Galatasaray | 21.45 | 12 Mart

Hangisi bizim için hayırlısı ise o olsun. Turu geçmek bize artı motivasyon sağlayacak ve şampiyon olacaksak tamam. Ancak turu geçip yine umursamaz devam edeceksek şampiyonluğu unutacağız. Ben turdan ziyade bu futbol ile şampiyon olmayı isterim.

Öncelikle maçı yorumlamadan önce burdaki çoğu yorumcunun futboldan hiç anlamadığınu görmek epey üzücü.Bir tanesi demiş efendim işte dany bek oynayacakmış farfanın hızını kesmek için.Şimdi öncelikle olaya bir stoperin bir bek olarak oynaması açısından bakmak yanlış.Zira olaya bir orta oyuncusunun bir çizgi oyuncusu olarak oynaması açısından bakmak gerekir.Alt yapıdan beri çizgi oyuncusu ve orta oyuncusunun öğrendiği şeyler dikkat ettiği şeyler o kadar farklıdır ki üst düzey bir maçta dany'yi bek oynatmak çizgi oyuncusu olmasını istemek intihar olur.Kaldı ki dany stoperde bile sık pozisyon alma hatası yapıyor.Bekte tekrar etmesi maçı schalke bilmem ne bomboş kaldı bir orta ve top ağlarımızda noktasına getirebilir.Bu birinci yönü.Diğer olay kimse pek farkında değil ama bizde geçen sene topu oyuna sokan adam ujfalusiydi.Dany ve semih bu işte iyi değiller.Bu yüzden meloya ya da o noktada oynayan liberoya pres yediğimizde top çıkaramamaktayız.Bu topları çıkarabilen tek adam ise riera.Eğer siz bu adamı sol bekten alır sol açığa koyarsanız defansta pres yediğiniz durumda hele bir de rekor sayıda kaleciye pas ve akabinde şişir babam şişir görürsünüz.Dolayısıyla defans hattı mutlak semih dany ile stoper bekler ise riera ve eboue olmak durumundadır.Şimdi gelelim diğer pozisyonlara.Malum maçtan dolayı tek forvette herkes hemfikir sanırım.Ancak bu tek forvet drogba değil burak olmalıdır.Zira schalke stoperleri sorunlu ve de araya atılan toplar önemli olabilir.Farkettiyseniz drogba şu an çok yavaş.Araya atılan topları alabilecek hızda değil.Kaldı ki ben full performans bi burak gibi 90 dakika çıkaramayacağını düşünüyorum.Bu nedenle drogba kenarda kalmalıdır.kanatlara gelince hamit her ne kadar hantal ve çizgi oyuncusu olmasa da topsuz alanda takımın en iyileri arasında.Top tutabilme özelliği var ve de o olmadığı zaman cidden top tutamıyoruz.Yedek kulübemizde robben veya di maria olmadığına göre kendisi banko oynayacaktır.Varlığı defansın da yükünü azaltacaktır.Gelelim sol kanada.Burda emre ve nordin amrabat seçeneklerimiz var.Nordin de hız var ama oyun zekası epey düşük.Emre daha yavaş daha akıllıca kullandığı bir tekniği var oyun zekası nordinden iyi keza bekletmeden ortaları da öle ve sol ayaklı ancak daha güçsüz ve defansif yönü daha kötü.Nordin hiç olmazsa ilerde saçma sapan girip faul yaparken bizim emre bizim yarı sahada kısacık bacaklarıyla top alayım derken hep faul yapmakta duran top kazandırmaktadır rakibe.Diğer yandan amrabat geçen schalke maçında oyuna girdiğinde farfan'ın etkinliği düşmüştü hatırlarsınız.Emre'nin orta sahaya yaklaşıp ortadan delmemize daha yardımcı bi yapısı olsa da defans açısından hocanın nordini seçeceğini düşünüyorum.ilerde belki saç baş yolarız ancak defansımız daha zinde olur diye düşünmekteyim.Ha bi de fıtı fıtı gelip sağ ayağına alıp kaldırdığı bir top gol olursa tadından yenmez :D. orta sahaya gelirsek bence selçuk ve melo(yekta) ön libero olarak yer almalı önlerinde serbest sneijder olmalı diye düşünmekteyim.Melo daha defansif ancak vurdumduymazlıkları geçen maç topa koşmaması hocayı yektaya itebilir ancak ben gene de meloyu seçer diye düşünmekteyim zira yekta geçen lig manda hiç bir şey yapmadı.Bir de melo oynarsa kader maçı olduğunun farkında.Eğer kötü oynarsa taraftar gözündeki kredisi düşecek.Ben iyi oynar diye düşünmekteyim.Yorumlamam bu kadar ancak bir de şu ihtimal var.Haber sitesinin birinde sneijder yedek kalabilirmiş gibi bir şey okudum.Asparagas olması muhtemel ancak hoca 4-5-1 de sneijder yerine selçuğu çekip melo yekta önliber olarak çıkıp oynayan teknik takım yerine ısıran önce yemeyen takım kurgusu seçebilir ancak pek ihtimal vermiyorum.Ya da sneijderi almayıp 4'lü orta saha kurup sneijdersiz daha az teknik ama daha ısıran orta saha kurup ilerde burak-drogba ile çift forvete dönebilir.Ancak burda burak full pres yapmazsa babayı alıp eve dönebiliriz ancak düşük ihtimal bu 4-4-2 tabi ki de.Benden de bu kadar hislerim sıkı bir oyunla kazanacağımızı söylüyor zira yumurta kapıya gelince gülen hep biz olduk.

İlk mesaj dolu dolu maşallah :D Ama hemen her cümleye katılıyorum. Hoşgeldiniz :)

Ynt: ŞL 12/13 2.Tur 2.Maç | Schalke - Galatasaray | 21.45 | 12 Mart

Hangisi bizim için hayırlısı ise o olsun. Turu geçmek bize artı motivasyon sağlayacak ve şampiyon olacaksak tamam. Ancak turu geçip yine umursamaz devam edeceksek şampiyonluğu unutacağız. Ben turdan ziyade bu futbol ile şampiyon olmayı isterim.

Bu hafta yensen hem şampiyon hemde turu geçmiş olacaktik (ihtimal dahilinde en azinda)

Aynen bu hafta alsaydık daha farklı düşünebilirdim. İşimiz çok zor son maça kadar belli olmayacak şampiyonluk.

Valla elenirsek artık çok fazla üzülmeyecem. Lige sarılmamız gerekiyor artık.

maglup olursak sevinecegim, ama galip gelirsek daha cok sevinecegim :D niye diye sorarsaniz sizde farketmissinizdir her SL maci öncesi ve sonrasi puan kaybediyoruz ve bu gidisle sampiyonlukta gidebilir. tabiki hepimiz takimimizi avrupada izlemek istiyoruz ama varipta final oynayacak degiliz. elenmemizle birlikte sampiyonluga kesin gözü ile bakacagim..

Öncelikle takımın deplasman karnesi kötü değil. Bu yüzden de ben bu tur için umutluyum.

Her ne kadar 0-0 bizi tur dışına atıyorsa da oyuna kontrollü bir şekilde başlamak gerekiyor. Schalke, Drogba, Sniejder, Burak gibi isimlerden çekincek ve gol bulmak isteyecektir. Bu yüzden de defanslarında hata yapmalarını beklemek en mantıklısı olacaktır.

Gelelim bu turu isteyip istemediğime. Ben hem turu hem de şampiyonluğu istiyorum. CL maçları öncesi kaybettiğimiz puanlarla ilgili olarakta şunu söyleyebilirim. Oyuncular her maça final maçı gibi çıkmalılar. Bir kaç maçta ne kadar iyi oynayabileceğini gösterdi bu takım. Özellikle G.Birliği maçının ilk yarısı bence çok iyi top oynadık. Bütün maçlarda aynı şekilde 90 dakika oynamak gerekiyor. Milyon eurolar kazanan oyuncuların oynadığı maçın hakkını vermesi gerekir.

15 tane burak yılmaz 1 tane drogba etmez.drogba isterse 40 yaşında olsun burak yılmaz'da futbol zekasının 0 olduğunu her maç düştüğü en az 5 ofsayttan anlayabiliyoruz.tek forvet çıkacaksak drogba çıkmalı kesinlikle.

Çin ligi Kasımda bitmiş. 4 ay oynamamış oyuncu çat diye form tutamaz

Elmander acayip lazım ya,öyle böyle değil,bu adam bizi sahada 1 kişi fazla oynatıyordu esmen,bir de bir kısım taraftar beğenmiyor bu adamı,Elmander-Drogba'yı yanyana görmek istiyorum acayip derecede,lütfen birkez olsun yanyana oynasınlar arkalarında da Sneijder,cok daha saglam oluruz valla..

Böyle bir hamle bekliyorum , iyi mi olur kötü mü olur bilemem ..

fena degil ama fatih terim kanatlardan vazgecemez.. hele hele böyle bir macta.. ve sneijder gibi bi oyuncun varsa güclü kanatlarinin olmasi sart..

takimin ucaginin bugün kacta inecegini bilen var mi düsseldorfa? karsilamaya gitsek :)

----------muslera

eboue----semih------danny----riera

hamit-----selçuk-----yekta----emre

------------sneijder

-----------Burak (Drogba)

ileride Sneijder, Drogba ve Burak'tan herhangi ikisi olabilir. ancak diğer 9 oyuncunun kesinlikle değişmemesi gerekiyor. Özellikle eboue-hamit, riera-emre kanatları mutlaka oynamalı.

Schalke'nin kanat organizasyonlarını kitleyebilirsek, biz bu maçı alırız. GS'nin bu yıl şimdiye kadar oynadığı en önemli maç. Kanatları çok iyi işleyen fakat savunma ve orta sahası kötü olan bir takım olduğu unutulmamalı. Her ne kadar yenilsek de ben Gençler maçındaki oyunu çok beğendim. ilk yarı 3-0 olabilirdi. talihsiz bir maç oldu.

Yenilgi sistemin doğru olmadığı anlamına gelmez. Son dakikalarda Umut-Drogba-Burak üçlüsüyle maçı çevirseydik, bu 3 lünün oynamasının da yanlışlığını doğru kılmayacağı gibi

Öncelikle maçı yorumlamadan önce burdaki çoğu yorumcunun futboldan hiç anlamadığınu görmek epey üzücü.Bir tanesi demiş efendim işte dany bek oynayacakmış farfanın hızını kesmek için.Şimdi öncelikle olaya bir stoperin bir bek olarak oynaması açısından bakmak yanlış.Zira olaya bir orta oyuncusunun bir çizgi oyuncusu olarak oynaması açısından bakmak gerekir.Alt yapıdan beri çizgi oyuncusu ve orta oyuncusunun öğrendiği şeyler dikkat ettiği şeyler o kadar farklıdır ki üst düzey bir maçta dany'yi bek oynatmak çizgi oyuncusu olmasını istemek intihar olur.Kaldı ki dany stoperde bile sık pozisyon alma hatası yapıyor.Bekte tekrar etmesi maçı schalke bilmem ne bomboş kaldı bir orta ve top ağlarımızda noktasına getirebilir.Bu birinci yönü.Diğer olay kimse pek farkında değil ama bizde geçen sene topu oyuna sokan adam ujfalusiydi.Dany ve semih bu işte iyi değiller.Bu yüzden meloya ya da o noktada oynayan liberoya pres yediğimizde top çıkaramamaktayız.Bu topları çıkarabilen tek adam ise riera.Eğer siz bu adamı sol bekten alır sol açığa koyarsanız defansta pres yediğiniz durumda hele bir de rekor sayıda kaleciye pas ve akabinde şişir babam şişir görürsünüz.Dolayısıyla defans hattı mutlak semih dany ile stoper bekler ise riera ve eboue olmak durumundadır.Şimdi gelelim diğer pozisyonlara.Malum maçtan dolayı tek forvette herkes hemfikir sanırım.Ancak bu tek forvet drogba değil burak olmalıdır.Zira schalke stoperleri sorunlu ve de araya atılan toplar önemli olabilir.Farkettiyseniz drogba şu an çok yavaş.Araya atılan topları alabilecek hızda değil.Kaldı ki ben full performans bi burak gibi 90 dakika çıkaramayacağını düşünüyorum.Bu nedenle drogba kenarda kalmalıdır.kanatlara gelince hamit her ne kadar hantal ve çizgi oyuncusu olmasa da topsuz alanda takımın en iyileri arasında.Top tutabilme özelliği var ve de o olmadığı zaman cidden top tutamıyoruz.Yedek kulübemizde robben veya di maria olmadığına göre kendisi banko oynayacaktır.Varlığı defansın da yükünü azaltacaktır.Gelelim sol kanada.Burda emre ve nordin amrabat seçeneklerimiz var.Nordin de hız var ama oyun zekası epey düşük.Emre daha yavaş daha akıllıca kullandığı bir tekniği var oyun zekası nordinden iyi keza bekletmeden ortaları da öle ve sol ayaklı ancak daha güçsüz ve defansif yönü daha kötü.Nordin hiç olmazsa ilerde saçma sapan girip faul yaparken bizim emre bizim yarı sahada kısacık bacaklarıyla top alayım derken hep faul yapmakta duran top kazandırmaktadır rakibe.Diğer yandan amrabat geçen schalke maçında oyuna girdiğinde farfan'ın etkinliği düşmüştü hatırlarsınız.Emre'nin orta sahaya yaklaşıp ortadan delmemize daha yardımcı bi yapısı olsa da defans açısından hocanın nordini seçeceğini düşünüyorum.ilerde belki saç baş yolarız ancak defansımız daha zinde olur diye düşünmekteyim.Ha bi de fıtı fıtı gelip sağ ayağına alıp kaldırdığı bir top gol olursa tadından yenmez :D. orta sahaya gelirsek bence selçuk ve melo(yekta) ön libero olarak yer almalı önlerinde serbest sneijder olmalı diye düşünmekteyim.Melo daha defansif ancak vurdumduymazlıkları geçen maç topa koşmaması hocayı yektaya itebilir ancak ben gene de meloyu seçer diye düşünmekteyim zira yekta geçen lig manda hiç bir şey yapmadı.Bir de melo oynarsa kader maçı olduğunun farkında.Eğer kötü oynarsa taraftar gözündeki kredisi düşecek.Ben iyi oynar diye düşünmekteyim.Yorumlamam bu kadar ancak bir de şu ihtimal var.Haber sitesinin birinde sneijder yedek kalabilirmiş gibi bir şey okudum.Asparagas olması muhtemel ancak hoca 4-5-1 de sneijder yerine selçuğu çekip melo yekta önliber olarak çıkıp oynayan teknik takım yerine ısıran önce yemeyen takım kurgusu seçebilir ancak pek ihtimal vermiyorum.Ya da sneijderi almayıp 4'lü orta saha kurup sneijdersiz daha az teknik ama daha ısıran orta saha kurup ilerde burak-drogba ile çift forvete dönebilir.Ancak burda burak full pres yapmazsa babayı alıp eve dönebiliriz ancak düşük ihtimal bu 4-4-2 tabi ki de.Benden de bu kadar hislerim sıkı bir oyunla kazanacağımızı söylüyor zira yumurta kapıya gelince gülen hep biz olduk.

Keşke paragraf da kullansaydın renkdaş :)

Schalke nerdeyse karşılaşabileceğimiz en zorlu kanat oyuncularına sahip bir takım. Yani ilk ManU maçındaki gibi sıkı bir mücadele ama kanatları kapatamamaktan kaynaklanan bol bol tehlikeli atak yeme şansımız yüksek.

Dany'i sol bek oynatmak bence de tehlikeli olur. Böyle bir şeyi en azından önce telafisi olan STSL'de denemek gerekir. Dahası Dany bek olacaksa daha önce tecrübeli olduğu sağ bek pozisyonu daha uygundur. Amaç kanat savunması ise Bastos Farfan'dan daha tehlikeli bir oyuncu ve Eboue son dönemlerde savunmaya hiç yardım etmiyor. Türkiye'de ise böyle bir tedbiri uygulamamızı gerektirecek çok az takım var.

Bana kalsa 4-1-4-1 taktiğiyle çıkıp Dany'i ön libero gibi oynatırım. Normalde bu görevi Melo'nun üstlenmesi gerekir ancak mevcut haliyle Melo hiç güven vermiyor. İlk maçta orta sahadan çıkan rakibini nasıl izledi gördünüz. Sonrasında golü yedik. Savunulacak, ya da mazeret üretilecek bir şey yok.

Bonservisi alınmamış, geç gelmiş, kiralık gelmiş, geçen sezon öyle yapmış böyle yapmış beni ilgilendirmiyor. Eşek yüküyle para alan bir oyuncunun CL'den elenmemize neden olmasını kabul edemem.

----------Muslera--------

Eboue-Semih-Gökhan-Riera

----------Dany-----------

Hamit-Selçuk-Sneijder-Emre

---------Drogba-----------

Bu şekilde;

Dany top aldığında etrafında pas verebileceği 6 teknik oyuncumuz oluyor yani oyun kurması gibi bir beklentiye ihtiyaç yok.

Dany'e kanat savunmasına destek görevini verip, bekleri rahatlıkla ileri gönderebiliriz ve hücuma çıkarken 3-6-1 gibi dizilebiliriz

Sneijder biraz daha orta sahaya yakın olduğu için ileride yalnız kalmaz ve pas trafiğine katılır.

Defans arkasına pas atan ikinci bir oyuncumuz olur.

Sneijder yada Drogba'dan biri kesik yer.

abEo7Ata.jpg

ilk maçta ortasahanın en iyisi jones ve ilerde huntelaar yok. Burağın yerine Drogba oynamalı. Çok istekli oynatacaktır Sneijderle ikisi.

abEo7Ata.jpg

ilk maçta ortasahanın en iyisi jones ve ilerde huntelaar yok. Burağın yerine Drogba oynamalı. Çok istekli oynatacaktır Sneijderle ikisi.

Amrabatın yerine emre daha iyi olur pres yapan koşan oyuncu

abEo7Ata.jpg

Kesinlikle diziliş böyle olmalı eğer drogbanın yerinde burak ile çıkarsak veya drogba burak ikilisi ile çıkarsak fena parlarız.

niye hic amrabati sagda ve emreyi solda denemiyor hoca ? amrabatin sol ayagi iyi olsa tamam derim solda oynar ama adam nezaman kenara gelse sol ayaginla acamadigindan sag ayagina cekiyor top kaybediyoruz..

Geri
Üst Alt