ŞL 12/13 H Grubu 2.Maç | Galatasaray 0-2 SC Braga | Maç Sonucu | 2 Ekim

Cevap: ŞL 12/13 H Grubu 2.Maç | Galatasaray 0-2 SC Braga | Maç Sonucu | StarTv | 2 Ek

ahsamki macin BIDONLARI!

1.Selcuk

2.Burak

3.Melo

4.Umut

5.Elmander!

En IYILERI:

1.Danny

2.Eboue

3.Emre

4.Yekta

VASAITIN USTUNDE!

1.Muslera

2.Amrabat

3.Riera

4.Semih

Simdi bu tabloya bakarak ,ben soruyorum hangi maci kazana bilir bu takim?

:sgr: :sgr:

Cevap: ŞL 12/13 H Grubu 2.Maç | Galatasaray 0-2 SC Braga | Maç Sonucu | StarTv | 2 Ek

Bazı şeyleri abartıyosunuz gerçekten, Barcelona bile kapanan takımlara karşı zorlanıyor o hücum hattıyla.

Barcelona Celsiye karsi zorlaniyor ;) bir farkla.

Zorlana biliriz amma dun takim arayis icinde bile degildi.

o soyledigini Burakda elmanderde yapa bilir.

Dun aksam 0 inip yapilan Rieranin ortasindan baska bir orta soyle bana.

söyleymeye gerek varmı?

sorun şu işte. forvetlerin dediğim anlamda değil, kanat özellikli sürekli kendilerini kanata atan adamlar. stoperleri götürmiyorlar kendileri ile çünkü ordaki adamlar tecrübeli.

ahsamki macin BIDONLARI!

1.Selcuk

2.Burak

3.Melo

4.Umut

5.Elmander!

En IYILERI:

1.Danny

2.Eboue

3.Emre

4.Yekta

VASAITIN USTUNDE!

1.Muslera

2.Amrabat

3.Riera

4.Semih

Muslera dun takimin en iyisiydi.

Yekta ve Elamnder ikiside sonradan girdi.Elmander bidon olmus yekta en iyi.Ne yapti Yekta?

Emre'ye iyi Burak'a kötü demek nedir ya :) Burak'tan kafa golü atmasını beklemiyosunuz umarım. En çok didinen oyuncuydu sahada bu da benim icin yeterli .

ahsamki macin BIDONLARI!

1.Selcuk

2.Burak

3.Melo

4.Umut

5.Elmander!

En IYILERI:

1.Danny

2.Eboue

3.Emre

4.Yekta

VASAITIN USTUNDE!

1.Muslera

2.Amrabat

3.Riera

4.Semih

söyleymeye gerek varmı?

sorun şu işte. forvetlerin dediğim anlamda değil, kanat özellikli sürekli kendilerini kanata atan adamlar. stoperleri götürmiyorlar kendileri ile çünkü ordaki adamlar tecrübeli.

dunbizim forvelrin kendilerini kanata atdiklarini hic gormedim

yaptilarsa bir iki defa.mesala dun Necati gibi ortaya gelip top alacak oyuncu lazimdi.yada hucumcularin onun yapmasi gerekirdi.

hucumla selcuk melo arasinda cok bosluk vardi.

Emre'ye iyi Burak'a kötü demek nedir ya :) Burak'tan kafa golü atmasını beklemiyosunuz umarım. En çok didinen oyuncuydu sahada bu da benim icin yeterli .

Didinmensine gerek yok, gol atsa başkları didincek.

buraktan kafa golü atmasını beklemiyorum evet ama şöyle iki kişi üstünden vurmasını-kötü bir ortaya köşeye vurmasını filan.

arkadaş niye beklemeyeyim 2 top gelmiş bomboş. kusuruma bakma ama ne beklyecem daha. zaten kapalı defans...

Muslera dun takimin en iyisiydi.

Yekta ve Elamnder ikiside sonradan girdi.Elmander bidon olmus yekta en iyi.Ne yapti Yekta?

Selcukun ve Melonun isini yapti!

Selcuk ne oydini bilen ,bana anlatsin.adam tam hayelet!Melo =0!

Muslera gecen seneki formunu mumlan ariyor!

Bu benim gorusim............!

NETICEDE CABASI!

Sen Haticeyi aramaya devam et!

Didinmensine gerek yok, gol atsa başkları didincek.

buraktan kafa golü atmasını beklemiyorum evet ama şöyle iki kişi üstünden vurmasını-kötü bir ortaya köşeye vurmasını filan.

arkadaş niye beklemeyeyim 2 top gelmiş bomboş. kusuruma bakma ama ne beklyecem daha. zaten kapalı defans...

Kolay mı bu kadar güzel kapanmış bir takıma 1 tane yerden top gelmeden gol atmak . 2 tane kafa topu geldi kötü vurdu , evet . Ancak Burak'ın en zayıf yönünün hava topları olduğunu biliyoruz zaten(35 golünden 1-2 si kafa golü), Terim'in oyun planı da yandan gelen hava topları değil zaten Riera'nın kendi cabasıyla açtığı 2 orta sadece

Ulan ,sen hangi maca baktin :D :D

Adama pas veriyorlar ....toptan kaciyor be!

dunbizim forvelrin kendilerini kanata atdiklarini hic gormedim

yaptilarsa bir iki defa.mesala dun Necati gibi ortaya gelip top alacak oyuncu lazimdi.yada hucumcularin onun yapmasi gerekirdi.

hucumla selcuk melo arasinda cok bosluk vardi.

laa şahin bende onu diyorum zaten..

forvetlerin hepsi aynı tip. çözüm olmuyor soruna.

duvar olmazsan-topu tutmazsan. aldığın topu ver al- yada çalım atamıyorsan. takım orta sahası yakınlaşmaz.

şut pozisyonu yaratamazlar. çünkü selçuk-melo bu tarz maçlarda çalım atıp kendileri şut pozisyonu yaratacak verkaç yapıp içeri akacak durumda değiller. sadece defansif yük üzerlerinde.

size açık ve net bişey söyleyeyim.

1996-2000 yılların en önemli özelliği yok, topu tutup geriden gelen içeri devrilcek orta saha- yaratıcı oyuncu.

engin mesela aynı okan buruk gibi. dikine oynuyor. adam geçiyor. kalenin yakınlarında dolaşıyor dönen topları alıyor.

o kadar korner oldu hiç dönen topları kazanamadıkk

ahsamki macin BIDONLARI!

1.Selcuk

2.Burak

3.Melo

4.Umut

5.Elmander!

En IYILERI:

1.Danny

2.Eboue

3.Emre

4.Yekta

VASAITIN USTUNDE!

1.Muslera

2.Amrabat

3.Riera

4.Semih

Bu nasıl bir analiz böyle :confused:

Akilli analizi nerede gordun!

Bu oyuncularimizin ronkeni!

laaa avatar messi sigara içerken halini koysana.

zaten hep senin yüzünden. fazla içiyon herhalde, dumandan bazı oyunların iyi yaptıklarını göremiyon :)

analizine katlıyorum.

4.murat olarak. bireeee zındıklarrr cigara içenlerin tezzz kellesi vururaaaalaaa:asd::D

sorunumuz orta sahamız ! bu alan çöktü selçuk tek, melo ölü, en önemlisi engin yok ! geçen sene melo , engin rakibe basar selçuk oyun kurardı ! şimdi bu yok ! engin dönecek (tabi eski engin olarak mı?) melo hala form tutacak !

ben çıkıyorum yeter bu kadar eleştiri.

zaten şpl maçlarıda olmasa türkiye liginde eleştircek bişey kalmıyor:D

hadi iyi haftalar.

fatih terim gerçek- diğer herkes rüyada futbolcu-basın filan.

Sürekli geçen sezon şöyleydik böyleydik deyip duruyoruz. Geçen sezon bundan daha iyi bir takım değildik, kendimizi kandırmayalım. Yavaş çekim oynanan Süper Lig'in orta-alt seviye takımlarına karşı oynanan futbola bakarak nasıl bir karşılaştırma yaptığımızı anlayamadım. Pozisyon almayı, hamle yapmayı bilmeyen vasat oyunculara karşı oynadığımız oyunla Premier Ligi ikinci, Portekiz ligini üçüncü bitirmiş takımlara karşı oynanan oyunu neye göre, hangi referans göre karşılaştırabiliriz? Sahada Engin de olsa veya Elmander ve Melo geçen sezonki formunda dahi olsa bundan daha iyi bir oyun oynamazdık.

Daha açık olmak gerekirse dünkü oyunun aynısını Fb-Bjk-Ts ve daha yeni yenildiğimiz Orduspor dahil hangi takıma karşı oynarsak oynayalım kazanırdık. Ordu'ya oynadık yenemedik tartışmasına girmeden herkese iki maçı da bir daha izlemeyi tavsiye ederim.

Peki sorun nerede? Diğer arkadaşlar da yazmış. Braga gibi bir takım dahi bize karşı açık oynamaktan çekiniyor, kapanıp kontratak arıyor. Kapanan takımı nasıl yeneriz?

1- Oyunu kanatlara taşıyıp ortalara vurulacak kafalarla. Biz bunu yaptık mı? Yaptık. 3 ya da 4 tane top var ki Hakan Şükür TRT stüdyolarından takım elbisesiyle gidip oyuna girse en az iki tanesini gol yapardı. Burak'la Umut ise dağlara taşlara gönderdiler. Her ikisi de hava toplarında kötü. Mevcut kadroda Elmander dahil bu anlamda etkili kimse yok. Çok büyük eksiklik!

2- Rakip ne kadar kapanırsa kapansın arada gaza gelip ileri çıkacaktır. Burada topu kazandığın anda maksimum 5 saniye ve 3-4 pas sonra en az 2-3 kişiyle rakip ceza sahası civarında olman lazım. Bunu yaptık mı? Çok az yapabildik ama her yaptığımızda tehlike yarattık. Bu konuya çok ciddi çalışmamız gerekiyor. Rakip halihazırda kapanmışsa oyunu sete dönürmeyi, top dolaştırmayı anlarım ama adamlar haldır huldur geriye koşarken, pozisyon alamamışken bizim stoperler kendi aralarında paslaşırsa o işte bir sorun var demektir.

3- Pas takımı olmaya çalışıyoruz. Karşısına çıkan her takımın istisnasız 90 dakika defans yapıp maçı almaya çalıştığı bir pas takımı var: Barcelona. Madem pas takımı olmayı kafaya koyduk bu işin kitabını yazan adamların oyun sistemini ve oyuncu profilini iyi incelememiz lazım. (Bu arada geçtiğimiz sezon Barcelona'nın dahi katı defans ile durdurulduğuna ve bu şekilde hem şampiyonluğu hem de CL şampiyonluğunu kaçırdığına dikkat çekerim.)

Peki Barcelona ne yapar? Barcelona'da bildiğimiz anlamda bir santrafor yoktur. (Bizde iki tane olandan) Onun yerine top kontrolü inanılmaz yüksek, sürekli yer değiştiren, dar alanda kısa paslaşmalarla , verkaçlarla rakibin arkasına kaçan ve tabii ki son vuruş becerileri de yüksek olduğu için bu pozisyonlarda golleri atan oyuncular vardır.

Barcelona'da hücum oyuncularının dünkü maçta olduğu gibi rakibin arkasında top beklediğini göremezsiniz. Her zaman rakibin önündedirler, değillerse önüne geçerler, geçemiyorlarsa 2-3 kişinin arasından pas alabilecekleri boşluklara kaçarlar. Hızlı paslaşırlar hatta düşünmeden, bakmadan paslaşırlar. Defans en ufak bir boşluk verdiğinde oradaki oyuncu hemen arkaya kaçar ve o pas bir şekilde ona gelir.

Aslında topu rakip alana taşıma, rakibi kendi cezasına hapsetme ve topun kanadını değiştirerek rakibin defans dengesini bozma aşamalarında nerseyse Barcelona kadar başarılıyız ama benzerlik burada sona eriyor.

Bu noktadan sonra iki forvetimiz rakip defansın arkasında top beklemeye başlıyor. Kanatlarımız iki yana açılıyor 11 kişi kapanan rakibe karşı orta sahada Selçuk ile Melo bir şeyler yapmaya çalışıyor, başaramayınca kötü oluyorlar.

Biz ne yapabiliriz?

- Kapanan rakiplere karşı ilk yapmamız gereken 4-4-2 den vazgeçmek. 4-2-3-1 gibi bir taktikle oynamak.

- Tek santraforun zırt pırt ofsayta düşmeyen, (yani Burak değil) ve rakibin önünde kalıp top dağıtabilen özellikte birisi olması.

Mevcut oyunculardan her kim bu role uyuyorsa onu oynatmak.

- Eldeki kadroya göre, her ne kadar beğenmesek de dar alanda etkili olan Emre Çolak'ın ileri üçlünün ortasında oynaması ve

bu role alışması için sabahtan akşama kadar tabiri caizse dar alanda kısa paslaşmalar çalışması.

- Kanatlar aynen geçen sezon yaptığımız gibi içeri kaçacağından mutlaka ama mutlaka etkili bir sol bek alınması.

- Topla adam geçme özelliği olan Engin'in takıma kazandırılması.

- Bütün takımın otomatiklerşmiş pas trafiğine alışana kadar g.tleri terleyene kadar çalışması.

Eldeki oyuncularla

----------Muslera--------

Eboue-Semih-Dany-???????

-----Melo-----Selçuk-----

Hamit-----Emre-----Engin

----------Umut?---------

Bize karşı açık oynayan takımlara karşı dünkü kadro ve taktik ile çıkabiliriz. Amrabat ve Burak gibi açık alan oyuncuları burada kendilerini gösterir.

ulan o bişe değil bate lillenin ardından bayernide 3-1 yenmiş.

helal olsun adamlara :005:

Geri
Üst Alt