Cevap: ŞL 12/13 H Grubu 3.Maç | Galatasaray - Cluj | 23 Ekim | 21.45 | Star Tv
geçen seneki kadro
--------------Muslera
Eboue----semih----ujfa------balta
engin-----selçuk----melo----emre
---------necati-----elmander
Bu seneki kadro
-----------muslera
eboue----semih----danny----balta
hamit-----selçuk----melo----amrabat
--------umut-----burak (elmander)
Hamit uzun vadede enginden daha verimli olacak, sakatlanmasa tam forma giriyordu. Hamitin yedeğinin aydın değil engin olması lazım. eboue-hamitli sağ kanat dünya standartlarında
Danny bence semih ve ujfadan daha iyi ama savunmadaki ikili henüz uyumlu değil,
melo hala formsuz, son maçta gördük ki emrede ısrar edilse ortasahada selçukla iyi bir ikili olabilir. yekta da süre almalı biraz.
Baltanın sakatlığı oyununu etkiliyor ama en çok amrabat etkiliyor. önünde amrabat oynayınca hakan yalnız kalıyor savunmada.
Çift forvet oynayacaksan forvetinde elmander tarzında biri olmalı bence. yoksa çift forvet bırak CL yi ligde bile lüks.
Geçen yıl hoca takım savunmasını oturtuncaya kadar 4-5-1 oynattı takımı, 7-8. haftadan sonra 2 forvete geçti. tam bir 4-6-0 oynuyorduk necati ve elmanderle. hocanın dediği gibi daha çok hucum oynamayı bizde isteriz ama oturmuş bir kadroya karşı. Koşmayan burak ve amrabat takım savunmasını sekteye uğratıyor. çok gol yememizin sebebi de gelen oyuncuların savunma anlamında işlerini yapmaması.
ben hamit-selçuk-geçen seneki mel ve emrenin mutlaka oynaması gerektiğini düşünüyorum. amrabat ise forvette serbest oynasa daha etkili de olabilir, en azından denenebilir.
yenilsek de hucum futbolunda hem fikiriz hocamızla, braga çok iyi bir takım değil bence. eğer gruptan çıkmak son maça kalsa, beraberlik bize yetse gider portekizde kapanırız, braga gol falan atamaz çünkü onlar sadece kontraya göre kurulu bir takım. ama cluj ve braga gibi tek ümidi kontra olan takılara bile bile bu kozu vermek ne kadar akılcı bilmiyorum.