- 15 Aralık 2008
- 6.673
- 748
- 1.878
hocam eksik var
mesela inşallah'ın h'si eksik
Berat Yesir liselisi muhattabım değilsin..
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
hocam eksik var
mesela inşallah'ın h'si eksik
Berat Yesir liselisi muhattabım değilsin..
türkçede 2 nokta yok
Boşalma sorunun var herhalde
Gesendet von meinem GT-I9195 mit Tapatalk
.... ile .... olunmaz xD
türkçede 2 nokta yok
Anlıyorum üniversite sınavlarına hazırlandığın için her türlü dil bilgisi yanlışını düzeltmek istiyorsun ama bu eleştirileri yaparken önce kendi yazdığın yazıların doğruluğundan emin olmalısın. Madem öyle ben de senin sadece şu sayfada yazdığın yanlışları düzelteyim.
türkçede 2 nokta yok
1- Türkçe kelimeler büyük harflerle başlar. Türkçe kelimesinde T harfi büyük harfle yazılmalıydı.
2- Türkçe'de cümle sonuna nokta konur. Sen hiç nokta koymamışsın.
3- Türkçe kelimesinden sonra gelen -de eki kesme işaretiyle ayrılmalıydı. Sen direk türkçede yazmışsın.
4- "2 nokta" diye bir tabir Türkçe'de yoktur. Doğrusu "İki Nokta" olmalıdır. Nokta kelimesinden önce gelen "İki" kelimesi sayı sıfatıdır ve sıfatlar matematiksel ifadeyle değil, yazıyla ifade edilir.
Gördüğün gibi bana laf sokmak için alt tarafı 4 kelimelik bir cümle kurmuşsun ama tam 4 dil bilgisi yanlışı yapmışsın. Bir daha ki sefer karşındakini eleştirmeden önce kendinle yüzleş ve eleştirdiğin kişinin yaptığı hatalardan daha fazlasını yapmadığından emin ol. Tamam mı arkadaşım..