ŞL 19/20 Çeyrek Final | Manchester City 1-3 Olympique Lyon | MS | 15 Ağustos | beIN Sports 1

Tiki takada bu yapı olmaz yav, ondaki disiplin falan çok fazla. Keza eldeki orta sahaların hem pres yönü hem pas yönü çok yüksek olmalı. Xavi - Iniesta'ya özel bir yapıydı o.
Xavi iniestaya özel olduğu doğru. Bu da tiki taka 2.0 versiyon gibi bişey bence. O oyunu mükemmelleştiren guardiolaydı ve cityle tamamen aynı oyunu oynayamayacağının farkındaydı zamanla topu biraz daha paylaşan hale çevirdi hatta. Ama hala bol yan paslarla rakibi genişletip 3.bölgede araya atılan ani toplar ile oynama felsefesini koruyor.

Xavi iniestaya özel olduğu doğru. Bu da tiki taka 2.0 versiyon gibi bişey bence. O oyunu mükemmelleştiren guardiolaydı ve cityle tamamen aynı oyunu oynayamayacağının farkındaydı zamanla topu biraz daha paylaşan hale çevirdi hatta. Ama hala bol yan paslarla rakibi genişletip 3.bölgede araya atılan ani toplar ile oynama felsefesini koruyor.
Taktiksel hareketleri benzer zaten.

Benim anlamadığım şu 3lü savunmaya olan garip tutkusu. 2012de Barcelona'yı böyle bozmuştu.

4-3-3 oynamak için elinde uygun orta saha olmayında y.kürek işlere giriyor.

Taktiksel hareketleri benzer zaten.

Benim anlamadığım şu 3lü savunmaya olan garip tutkusu. 2012de Barcelona'yı böyle bozmuştu.

4-3-3 oynamak için elinde uygun orta saha olmayında y.kürek işlere giriyor.
Artık iyice manyak bi takıntı oluştu o konuda. Ortasahaları defansa çekmeye de bayılıyor. Santranç tahtasında oynar gibi sürekli oyuncularla oynamasi da enteresan.klopp sistemi ve ilk 11 tamamen net bi şekilde sahaya çıktığı için makine gibi bi takıma dönüştü.

Saneyi niye sattı bunlar. Sol taraf hiç işlemiyo canceloyla bişeyler yapmaya çalışıyolar

Artık iyice manyak bi takıntı oluştu o konuda. Ortasahaları defansa çekmeye de bayılıyor. Santranç tahtasında oynar gibi sürekli oyuncularla oynamasi da enteresan.klopp sistemi ve ilk 11 tamamen net bi şekilde sahaya çıktığı için makine gibi bi takıma dönüştü.
İşte her seferinde 3lü savunma zarar vermişken, ısrarla denemesi bilerek yaptığı imajı vermeye başladı bana.

Geri
Üst Alt