Yine müthiş alternatifsiz bir kadromuz oldu. Bir stoper alınsaydı iki mevkide elimiz güçlenecekti en azından ki Luyindama transfer döneminden önce sakatlanmıştı.

Ahmet'e güvenmekten başka bir çaremiz yok. Ama elimizde Saracchi-Mariano gibi bekler varken de 3-5-2 en iyi çözüm. Ne olursa olsun stoper almaliydik.

Belhanda & Seri = mağlubiyet
Ne Seri ne Belhanda. Ikiside derbide ilk 11 baslamamali.
Ortasahamiz Ömer & Taylan/Donk olmalı. Bize savaşan ortasaha lazım.

kadroyla ilgilili herşey belirsiz
adem mi falcao mu
onyekuru mu ömer mi
sarrachi mi ömer mi
belhanda mı akbaba mı
donk ortada mı stoperde mi
ahmet oynar mı
3 lü mü 4 lü mü
images

seri'nin şu maçta oynamama ihtimali muslera ile aynı. booomboş bir muhabbet.

donk ortada oynarsa muriç bizim dcleri kucagına alır inş oyle bir hata yapmaz terim
muslera
mariano donk marcao saracchi
belhanda seri ömer
feg adem onyekuru

ikinci yarı emre ve falcao girer. adem 11 başlamalı ve fenerlileri ileride zorlamalı, yormalı. falcao ile baslarsak adamlar normal toplarını oynar zorlanmaz

Emre Akbaba yedek ise welcome to 3'lü defans. Futbol Arena da haberini yapmış zaten. İçerdeki CL maçlarında esasında skordan bağımsız bu sistemle başarılı olmuştuk.

Lemina'nın eksikliğini oyuncu bazında kapatamayız. Sadece Donk'u oraya çekebiliriz ki bu da çok mantıklı değil.

1) Vedat Donk ile eşleşmeli.
2) Donk olmazsa hava toplarında baya bir eksiye düşeriz. Vedat kariyer maçını filan oynar.
3) Stoper ikilisini böyle bi maçta bozmak çok riskli olur.

Ömer de zaten hem top kapma konusunda yeterli değil, hem pozisyon bilgisi yetersiz (sol bek oynadığı zamanlarda defalarca görüldüğü gibi), hem yeterince sert değil, hem de merkez orta sahadan ziyade orta sol/sol kanat oyuncusu. Orta sol veya sol kanat oynadığı zamanlarda hem rakip o bölgeyi kolayca aşamıyor, hem de hızıyla kontra ataklarla ve içten açtığı ortalarla etkili oluyor.

Eğer orta sahanda bir adamın yerini nitelik olarak başka biriyle dolduramıyorsan burda en mantıklı şey sistemde ve formasyonda değişiklik yapmaktır.

FB'nin en zayıf yanı neresi? Kanatlar. Adamlar ligin en kötü kanatlarına sahip. Tek hızıyla iş yapabilen adamları Garry idi o da sakat.
Mecburen ortadan oynayacaklar.

En etkili adamları kim? Kruse.

Sen merkezini kalabalık tuttuğunda rakibin ortadan oynamak zorunda olduğu için Kruse'nin işini bitirdiğin gibi, dolaylı olarak Vedat'ın da etkinliğini sıfıra indirirsin.

Peki başka bir soru. Lemina'nın bizde defansif katkısının yanında en önemli görevi ne? Stoperler baskı yiyince onlara yanaşıp topu alıp 2. bölgeye aktarmak.

Lemina'nın yaptığı defansif görevi Donk da yapar, ama bu topu kullanma görevini ne Donk ne de başka biri yapabilir bizde.

Hah işte 3.'lü oynamanın başka bir faydası da bu. Başta bekler olmak üzere merkezindeki oyuncular birbirine çok yakın oynadığı için bunu da aşabilirsin. Hele hele elimizde Mariano ve Feghouli gibi iki tane oyun kurma yeteneği ve oyun zekası üst düzey adam olduğunu düşünürsek.

Açıkçası 3'lü savunma işi benim son derece aklıma yatıyor...
Nasıl bir kadro var kafanda tam olarak?

Belhanda - Seri risk bile değil. Direk intihar

Ahmet Çalık hiç olmazsa bir risktir.

forvette bence ademle baslamak daha iyi pres açısından ama korkun şu hoca oyuncu degistirmeyi bilmedigi icin falcaoyu 80e kadar almaz

adem yazık can çekişir durur sahada

Nasıl bir kadro var kafanda tam olarak?

Ben olsam 3'lü oynardım. Ahmet 3'lü savunmanın ortasında süpürme işini halledebiliyor sırıtmadan. Esasında özellikle Saracchi'nin en iyi oynayacağı sistemin 3'lü olacağını düşünüyorum.
Belhanda 3'lü de oynasak 4'lü de oynasak herkes küfür etse de maalesef 11'de olması gereken oyuncu konumunda şu anda. Yerine koyabileceğimiz kimse yok. Hem nitelik olarak hem de sayısal olarak durum ortada.
Feghouli kağıt üzerinde 10 numara olsa da bu formasyonda sıkça orta sahaya gelecek. Topu kullanmak için. Zaten şu anki fiziki durumu kanatta verimli oynamasını engelliyor. Tabii caizse kıçını kaldıramıyor. Ama 10 numarada iş yapabilir. Paslarıyla ve yay çevresinden ustaca şutlarıyla.
Zaten Cezayir milli takımında adam düpedüz 8 numara oynamış birçok kez. Birkaç maçını seyretme fırsatı buldum.
____________________Muslera_____________________

Donk_______________Ahmet______________Marcao

Mariano___Seri___Belhanda___Ömer____Saracchi

____________________Feghouli_____________________

____________________Adem________________________

"Zevk için sahamızda kupa kaldırdılar." / Ekim 2015, Aziz Yıldırım

mustafa cengiz’ in bahsettiği rashomon adlı filmin bir sahnesi
JsU.jpeg

Ben hiç kazanabileceğimize inanmıyorum.

Bu sezon bütün kötü giden takımlara can suyu olduk. Fenerbahçe’de tarafında da biz kazanırsak Ersun gider diyorlar. Gene can havliyle sahaya çıkacak bir hoca.

ben terim'in yerinde olsam şöyle düşünürdüm

bu sene de dahil olmak üzere tarihe geçecek farklı skorları ben aldırdım . hadi 6 yediğim realden kolay kolay rövanş alamam onu kimse beklemez zaten ama 6 yedirdiğim kadıköy maçının rövanşını almam lazım bunu oyuncularıma anlatırım hiç de utanmadan ezilmeden . zaten kimse o sahada bana fenere 6 at demiyor ama ilk etapta ekarte etmek hiç olmazsa yenilmemeyi aşılamayı isterim.

ben o sahaya defalarca gittim atmosferi fenerin kuduz it gibi saldıracağını biliyorum buna planım yoksa oyuncuma anlatamıyorsam bu benim adıma bir utançtır. artık primle mi ya da farklı şekillerde motivasyonla mı sağlarım elimi yanağıma atar düşünürüm yönetimle de konuşurum .

türkiye kupası fener geyikleri yapılıyordu çıktılar kupayı aldılar konuyu bitirdiler.
60 küsur yaşındayım yapayım artık bunu .
üzerinden 18 yıl geçmiş hala medyada whatsapta şurda burda 6 kasım 2002 geyikleri unutma unutturma vs bu muhabbeti bitirmek benim görevim .
şayet fenere şu maçta vurursak ağızlarını kolay kolay açamazlar artık dağılırlar .

Enteresan olan birsey var ki koyu fenerli olan birkaç arkadaşım Galatasaray bu maçı alır diyor. Ne fairplay dolu camialariz. Birbirimize maçı hediye ediyoruz

Geri
Üst Alt