Ali Palabıyık, UEFA Avrupa Ligi son 32 turundaki Eintracht Frankfurt-RB Salzburg maçında düdük çalacak.

Pala'dan da kurtulduk

Ne kurtulması? Avrupa’da maç yönetiyor diye artık daha çok maçımıza verecekler. Son fener maçında yanlış korner verdi diye bunu istemedi zaten ali kOÇ. Haftaya ama yine bizim maçı yönetir ve doğramaya devam eder.

Son iki şampiyonluktaki sürece çok benziyor yaşadıklarımız.İlk şampiyonlukta devre arası Ndyaye gitti, Fernando sakatlandı ve orta sahasiz kaldık,çözüm DONK... İkinci şampiyonluğumuzda da yine Fernando sakatlandı, takımın yarisi saçma sapan cezalar aldı, çözüm DONK...Şimdi de yine geriden geliyoruz yine ikinci yarıya iyi başladık ve yine orta sahasiz kaldık.Yine şampiyon olmak istiyorsak maceraya gerek yok,çözüm DONK.

Stoperimiz olsa evet ama Ahmete güvenmiyor hoca

ANE-LX1 cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Yanliz yenersak kadikoyde savas cikarir Fenerliler. Mactan sonra senlik izleriz.

En son Graham Souness mı dikmişti Kadıköyde bayrağı sahanın tam ortasına? 21 sene ne tez geçti yav.

Graeme Souness, elinde bayrağı dalgalandırırken Fenerbahçe yöneticilerinin bulunduğu şeref tribününde gözüne biri ilişti… Elindeki bayrağı da stadın ortasına götürüp dikmeye o an karar verdi:

"9 ay önce Galatasaray'ın teknik direktörü olduğumda, Fenerbahçe'nin yöneticilerinden biri, 'Galatasaray bir sakata imza attırarak ne yapıyor?' demişti. Yıllar önce olduğum açık kalp ameliyatına atıf yapıyordu. O bu lafı ettikten 9 ay sonra da kendi stadlarında kupayı kazandık… Elimde Galatasaray bayrağıyla boşalan stada, şeref tribününe bakıyordum. Bana 9 ay önce kırıcı laflar eden o Fenerbahçeli yöneticiyi gördüm, şimdi sana gösteririm dedim, bir çılgınlık anında, orta sahaya ilerledim ve bayrağı tam ortaya diktim."

"Zemin çok sertti. Sanırım ikinci, üçüncü denememde başarabildim. Ama o sahanın ortasına kadar gittikten sonra o bayrak zaten oraya dikilecekti…!"

"Sonra kafamı kaldırdım ve yaptığımın aslında çok da akıllıca olmadığını fark ettim."

"Tribünde kalan Fenerbahçe taraftarları tel örgüleri aşıp sahaya inmeye çalışıyordu. Islıkları, bağrışmaları hatırlıyorum. Hemen polis kalkanının altına girdim. Atılan şişeler, kalkandan sekiyordu. Polis iyi iş çıkardı doğrusu. Tünele girdim, 30-40 dakika yürümüş gibiyim o tünelde, çok uzun bir tünel olduğunu hatırlıyorum. Sonra tam kurtuldum herhalde derken bir taraftar girdi tünele, onunla da biraz itiş kakış oldu ama soyunma odasına girmeyi başardım."

Peki korkmuş muydu?

"Hayır, hayır kesinlikle… Kazanmanın coşkusu mutluluğu vardı. Kesinlikle o gece hissetiğim şey korku değildi. Ama soyunma odasına girişimi hatırlıyorum. Dedim 'Bu iş bitti..' Kulüp başkanı gelecek ve o an orada beni kovacak, yarın ilk uçağa bindirip gönderecekler herhalde dedim… Ama tam tersi oldu. Soyunma odasına göz yaşlarıyla geldiler. Hiç bu kadar kısa sürede bu kadar çok erkek tarafından sarılıp öpülmemiştim."

"Belli ki kupayı kazandığımız için çok mutlu olmuşlardı, ama asıl Fenerbahçe stadına Galatasaray bayrağı diktiğim için mutlu olmuş gibi görünüyorlardı."

"Ama anlıyorum. Türk toplumu maço bir toplum, kendimizle de bağdaştırabiliyorum. İskoçlar ve Türkler birbirlerinden çok farklı değiller, çok benziyorlar. Hafif çatlak ve duygusallar, çılgınca işler yapabilirler."

Souness ile bayrak diktiğimiz maç Türkiye Kupası finaliydi 25 sene önceydi, o dönem kupa finali iki maç oynanıyordu, ilk maçı Ali Sami Yen'de Dean Saunders'ın golü ile 1-0 kazanmıştık. Rövanş da FB Aykut Kocaman'ın golü ile 1-0 önce geçip başka gol olmayınca maç uzadı. Herkes maçı penaltılara gidecek diye beklerken son dakikalarda Dean Saunders bir çaktı çıkaramadılar. 1-1 ile kupayı aldık ama asıl efsane o dikilen bayraktı.

En son Graham Souness mı dikmişti Kadıköyde bayrağı sahanın tam ortasına? 21 sene ne tez geçti yav.

Fenerbahçe'nin 2 oyun taktiği var etkili olmaları için. Bir Muriqi, Kruse veya Tolga gibi ceza sahasına giren oyunculara uzun top atıp karambol yaratmak. Boy ve fizik devreye giriyor pozisyonları yaratmak için. 2.cisi önde pres yapıp rakip takımın topla oynamasını engellemek.

Ankaragücü topa sahip olmaya çalışmayıp hızlı oyunlarla skor buldu. Kapandı, Fenerbahçe'nin karambol yaratması beklenen pozisyonlara izin vermedi. Kazandığı toplarla da hızlı hücuma çıkıp Fenerbahçe savunmasını dengesiz yakaladı.

Seri-Ömer orta sahasıyla çıkarsak ceza sahasına atacakları uzun toplarla kolay pozisyona girerler. Lemina yerine Donk'u oynatır hoca. Karambol yaratacak pozisyonlarda oraya uzun boylu, defansif bir güç şart.

Ve baskıyı kıracak, oyunu dengelecek en iyi taktik hücum tehditleri oluşturmak. Fatih hoca defansif önlemlerimizi alalım derse baskı yeriz.

Adem-Falcao konusu muallakta. Adem takıma müthiş faydalı oluyor. Ne tip defans gelirse gelsin top saklayıp servis yapıyor, takım savunmasına yardım edip top çalıyor. Falcao oyun içinde kaybolup mücadeleye dahil olmayabilir. Bu yüksek eforlu maçlar için tehlike. Ancak Falcao'nun tek bir hareketi maçı kazandırabilir. Falcao'ya yapılan yatırım da var. En çok bu iki oyuncunun arasındaki tercihte zorlanacaktır hoca.

Muslera
Mariano Luyindama Marcao Saracchi
Lemina Seri
Feghouli Emre Onyekuru
Falcao

Şu kadro ile çıkmak vardı ama nerde...

Ulan yıllarca fener yaptı gökhan gönül ün durumu maç saatinde belli olcak diye. Her seferinde de ilk 11 deydi. Bu seferde biz yapalım bakalım nasılmış.

Sakın donku orta sahaya kaydırmak gibi bi hataya girişmez umarım hoca

Stoperde daha iyi fazla koşmasına gerek yok orda. Vedatı savunsun yeter.

Ahmet e kalırsak batarız

bi gün önce bjk kazanırsa bu maça rahat çıkarız ve daha cesur oynarız. nasılsa trabzon yenilmiş yenilsekte puan farkı aynı kalır,sivas alanya ile yapıyor o maçta da mutlaka puan kaybı olcak,o yüzden bjknin kazanması çok önemli

Bu sene niye boyle oldu anlamadim. Bi turlu su mac aklimdan cikmiyor yav. Simdiye kadar pek umurumda olmazdi. Kazanirsak dalgasini yapariz, kazanamazsak da haber degeri tasimiyor kafasindaydim. Hangi isle ugrasirsam ugrasayim bi turlu kafamdan atamiyorum. Oynansa da kurtulsak anasini satayim.

Valla lemina yoksa kadro belli bence donku falan cekmez orta sahaya, seri omer emre akbaba olur orta saha, sol onye sag feg forvet falcao.

:oops: Daha maç oynanmadan bu sinerji ile kazanmışız gibi hissettim okurken. :cimbom:

1582032585732.webp

1582032669409.webp

1582032694191.webp

1582032711396.webp

1582032728152.webp

1582032746673.webp

1582032808271.webp

1582032822268.webp

Geri
Üst Alt