- 23 Ocak 2019
- 22.165
- 28.640
- 2.183
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
İşte Fatih hocaya birinin sorması lazım bu orta sahasızlıkta biz niye Josef'i almadık niye beğenmedin de istemedin hoca diye.Bu Josefi biz alsaydik, bunlar ilk 3e zor girerdi.
Heriflerdeki konsantrasyonda bak ya josef dk 85 te o kontrolü yapıp bitiriyor bizde Sivas'a son dk 3 gol kaçırıyoruz
İşte Fatih hocaya birinin sorması lazım bu orta sahasızlıkta biz niye Josef'i almadık niye beğenmedin de istemedin hoca diye.
Dış etmenler dediğiniz gibi her zaman oldu. Bu seneye özel bir şey değil ki bu. Dıştan kolaylık sağlanması Beşiktaş'ın ligin en iyi takımı olmadığı anlamına gelmiyor. Aslında demek istediğim bu. Örneğin sizin de dediğiniz gibi önceden ligin en dominant takımı bizken bile hep paçamızdan çekiliyorduk ama o zamanlarda ligin en baskın takımının biz olduğunu biliyorduk. Şu anda öyle bir durum yok. Biz yine eskiden olduğu gibi ligin en iyi oynayan takımı olalım da hakemler bizi aşağı çekmeye çalışsın. Takımımız iyi olmamasının sebepleri listesinin ilk sırasına TFF ve MHK'yı koymak Fenerbahçeli beyinsizlerin burunlarının pislikten çıkmamasının sebebi yıllardır. Biz de bu hataya düşmeyelim. "Herkes bize düşman" diye diye ligden koparsak olmaz. Elbette herkes bize düşman ama dediğim gibi geçtiğimiz yıllardan farklı bir durum yok ki. Önceki senelerde de bize gül dağıtan yoktu. Aslında demek istediğim bu.Ben sizinle bazı konularda hemfikir olsam da bazılarında değilim. Kusura bakmayın ama bizim kadar hangi ekip saha dışı etkenlerle de mücadele ediyor. Hakemler, rakipler, siyaset ayağı olarak...Beşiktaş maçlarında verilmeyen kartlar ile bize her maç çıkan kartlar arasında da dünyalar kadar fark var. Haliyle bunlar da psikolojik olarak etkiliyor. Ben daha önceki konularda zaten bizim futbolumuzun teknik taktik anlamında eksik olduğunu belirttim. Biz iyi oynuyoruz demedim ibaremde de onlara da kötü demedim. Ama ittirildi. Biz ayrıca kötü oyuna rağmen fazla pozisyona giriyoruz, bunlardan bile. Ama bazı oyuncularımızın özellikle Onyekuru sebebiyle bir türlü skora gidemiyoruz. Tabii fazla pozisyon demek oyunu domine ettiğimiz anlamına gelmez. Bu kadronun bir benzeriyle inanılmaz işi 11-12de biz de yaptık zaten. Ama biz yine sisteme karşı olmuştu, hatırlarsanız. Bizim uğraştığımız kadar etkenle bjk uğraşsa, asla bu sıraları göremezdi. Benim bahsettiğim nokta bu. Biz de kötü oyunla Ankaragücü maçına kadar nasıldık, önemli olan skor deyip geçiyorduk. Üç puan deyip ya da. Ne oldu, gol bulamadın, hakem geldi penaltı verdi, üzerine on kişi bıraktı. En önemli skorer oyuncun gitti. Çeviremedin, kaldın öyle. Bunlar bahane değil elbette. Ama bize karşı basit çıkan kartlar bunların en sertinde bile çıkmıyor. Kötü oyun iyi oyun kulüpleri bağlar, ben herhalde burada olmasa da başka sosyal medya hesabımda yönetiminden hocasına, hocasından futbolcusuna kadar herkesi en çok eleştirenlerden biriyim. Hakeme sığınmayı da asla sevmem. Hatta Ankara maçından önce bağıra bağıra kayıpların geleceğini de söylemiştim ama bana lütfen son on yılda bu içinde bulunduğumuz sistemde rakipler olsun, hakemler olsun, siyaset olsun rahat bir şekilde iyi bile oynasak, 60 dk domine de etsek en kolayından şampiyon olduğumuz sezonu söyler misiniz. Tek bir tane deyin biz sadece sahadaki rakibimizle mücadele ettik ben dediğinizi kabul edeceğim. Keşke bizim de tek rakibimiz sahadaki olsa, şartlar eşit olsa. Bu çünkü çok şeyi değiştirir. Futbol sadece bu kadar olmalı. Sizi bilmem ama ben on senedir psikolojik anlamda domine ettiğimiz ya da daha atak oynadığımız yıllarda dahil hiç rahat oturup tek maçımızı izlemedim. Rahatça o iyi oyuna rağmen biz bu maçı da geçeriz diyemedim. Sebebi de saydığım, bize karşı olan düşmanca tavırlar. Taraftar olarak düşünün ki ben bile bu stresi yaşıyorum...Futbolcusu ne yapsın. Faul yapsa kırmızı yerim diye de düşünür pısar, ceza sahasında indirsem penaltı der...Beşiktaşlılar bu stresi bu sene yaşadı mı ben merak ediyorum...Ne zaman psikolojik şartlarımızda eşit olur, o zaman haklarını veririm. Saygılar.