⚽ ŞL 21/22 2. Ön Eleme Turu M:1 | PSV 5-1 Galatasaray | MS | 21 Temmuz | Spor Smart

1 sezon önceki Fenerbahçe deplasmanındaki gibi bir oyun ile puan hayal değil. Aytaç en kritik oyuncu.

Amma agladiniz yav, goren de Barcelona ile oynuyoruz zanneder. Bizim lige koysunlar PSV’yi, ilk 5e zor girer.

Bizim kadar sert lig (davarbol da denebilir) dunyada azdir. Hakem İspanyol, sertlige izin verir mi bilmem ama en azindan karsimizda kasaplardan olusmayan bir takim var.

Pres yapiyorlarsa biz daha fazlasini yapariz. Aptalca bir hatadan gol yemeyelim yeter. Kemik gibi sert oynayip, nereye geldik moduna sokabiliriz bu kiz liginin 3. Takimini.

bence koyup geçeceğiz rahatım

Öbür türlü de en fazla yeniliriz ne olmuş yani

Amma agladiniz yav, goren de Barcelona ile oynuyoruz zanneder. Bizim lige koysunlar PSV’yi, ilk 5e zor girer.

Bizim kadar sert lig (davarbol da denebilir) dunyada azdir. Hakem İspanyol, sertlige izin verir mi bilmem ama en azindan karsimizda kasaplardan olusmayan bir takim var.

Pres yapiyorlarsa biz daha fazlasini yapariz. Aptalca bir hatadan gol yemeyelim yeter. Kemik gibi sert oynayip, nereye geldik moduna sokabiliriz bu kiz liginin 3. Takimini.

Renkdaş kimse çok iyi demiyor PSV’ye zaten. Adamların bir sistemi var ki bizi direkt hızlı oyunla bitirecek tarzda. Bu arada kusura bakmada presin daha fazlasını yaparız demen komik geldi. Avrupa ortalamasına göre en az koşan takımlar bizde bir kere. İnşallah yanılırım ama bu genç ve dinamik takım karşısında 2 sene önceki Club Brugge maçının aynısı olacağını düşünüyorum. Dua edelim yine o günkü gibi rakip takım beceriksiz olsun.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Psv biizi küçümserse benficayı sahalarında çok zor fark yemeyelim dediğimiz maçta 2 tane çakıp geldiğimiz gibi bi durum yaşanabilir.futbolda küçümseyen kaybeder.

iPhone cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

baslik altinda bayagi karamsar yorumlar mevcut renkdaslarimiz tarafindan.
bunu da anliyorum. kimine gore eldeki kadro ,kimine gore rakibin gucu vs denkleminde beklentiyi en azda tutuyorlar.

ben tam tersine bu eslesmeden cok umutluyum.
*biraz uzun olacak yorum simdiden okuyanlara tesekkurler.

bunda bizim hocamizin kalitesi ve tecrubesi ve de ozellikle son iki sezondur kafasindaki oyunu oyle veya boyle oynatmasi bunlara binaen eldeki karma kadromuzda bulunan tecrubeli ve kaliteli ayaklarin fazla olusu ,misal;
kale bakimindan cok sansliyiz. muslera
forvet bakimindan saglam bir falcao keza.
defansta marcao takim defansindaki en guvendigimiz isimdi,
<bu(psv) eslesme ozelinde bana gore lyundama one cikacak (rakipteki oyuncu proflinden dolayi sahsen boyle dusunuyorum).
bunlarin disinda,
muhammet, kerem,oynarsa yunus,babel ,emre kilinc bunlar one cikan oyuncular olur tahminim on kurgularda....

bizim adimiza kritik bolge ; orta saha genel ve de orta saha dm, akabinde defanstaki dengeli ve uyumlu hareket cok onem arz edecek < : >

ben hoca ve eldeki ustte bahsettigim oyuncular ve bahsini ettigim mevkiler denkleminde sansimizin cok oldugunu dusunuyorum, en azindan rovans icin gerekli skoru alacagimizi dusunuyorum ve inaniyorum.

psv tarafina nacizane gorusum;

*bir onceki mesajimda kisa bir gorus belirtmistim. hocalarina dair ozellikle.
*alman hoca oyun tarzi olarak onde dinamik basan rakibi bozan bir anlayisi benimsiyor levarkusen donemindne beri takip ettigim begendigim iyi bir hoca kendisi...
*oynattigi kurguda (442 > 4-2-2-2 ) orta saha da en cok dikkatimi ceken oyun anlayisi bu hocanin gittigi takimlarda;
kisa ucgenlerle(3 veya 4 ucgen ile orta saha da rakibi bozup kaptigi toplarla arkaya kaciriyorlar santraforlari)

*genelde yillardir cift santraforla oynayan bir bakista roger hoca.
cin liginde beijing takiminda zaman zaman 4231 oynatmisti. psv seruveninde ise ozellikle bu sezon hazirlik kampinda 4231 oynatti. <:> 451 : 4231 .

bu sistemde en onemli oyuncu hazirlik kampindaki maclari baz alirsam; tecrubeli santrafor zahavi.
bu oyuncuyu bos birakirsak veya arkaya atilan toplarda mudahale de gec kalirsak kalemizde tehlike gormemiz olasi.
mevcut sistemde zahavi driplingle arkaya atilan toplara geriden kosup stoper ve sol bekin arasinda topla bulusup top becerisiyle gecip ya orta ya kaleyi dusunuyor. kanimca ofans anlaminda en tehlikeli isim kendisi benim izlenimimde.

* devamli bahsedilen iki onemli oyuncu bu macta yer almayacak deniyor. ben bu ikiliye birde as kalecilerini eklemek istiyorum. (gecen sezon basinda kiralanmisti,gelir gelmez kaleyi devraldi) mvogo. > isvicre ile euro da oynadigi icin halen takima katilmadi, yarin kadro da yer almayacak. cok onemli bir eksiklik kanimca.
yerine ise bu sezon twente den transfer edilen 190lik 24 yasindaki drommel oynayacak. drommel'in topu oyunu baslatma adina geriden elle iyi servis yaptigini not dusmek gerekir....

*gakpo sol kanatta etkili olur ,tempo ve driplingi etkili bir ofans oyuncusu...sayet euro sonrasi takima katildiysa bu ve zahavi ofansta dikkat edilmeli.....
*orta saha duzeninde 2 pivot orta saha dikkatimi cekti. biri rakip kaleciye gidip pres yapacak kadar agresif ve tempolu,,,fakat bu bir anlamda da yumusak karinlari, baskina giden pivottan biri ,kendi bolgesinde bir eksik birakiyor takimini,haliyle rakip kaleci topu oyuna o eksik bolgeye dogru gonderirse psv adina olumsuz bir durum ortaya cikiyor.
bunu kullanmaliyiz.umarim muslera bu gibi durumlarda bos yeri iyi gorur ve topu servis eder.

*psv roger hocanin dna'sina gecis yapmaya calisiyor halen tam adapte olmuslar diyemem. klasik hollanda takimlarinin oynattigi oyundan farkli bri anlayista roger ve kendi ulke mensesi. <:> klopp,nagelsmann,flick ve diger bilinen alman,avusturya menseli hocalarin agresif onde basma, orta saha da direk ve diyagonal kisa ucgenlerle rakibi bozup topu dinamik sekilde one oynama kanatlara acma vb gibi olusumlar oynattiklari takimlar hangi ligde olurlarsa olsunlar dna'ya gecis yapiyor bahse gecen x kulup. bu denklemde roger hocanin psv x kulup oluyor... ne derece bu hocanin oyun mantalitesine gecis yaptiklari goreceli tabiki... bana gore hazirlik maclarinda halen arayis icindeler,ozellikle takim olgusu birlikte hareket etme,kazanma aliskanligi vs yonlerine onem veriyordu hoca, aciklamari da bu yonde keza. takimdan ayrilacak oyunculari bana gore bizim eslesmede arayacaklardir.

*bizim mac oncesi son aciklamasinda; sanslarin 50-50 oldugunu belirtti.
tam hazir olmasakta, son macta gorduklerim bana umut verdi gibi ,soylemlerde bulundu.
takimi bu eslesmeye kafa ve mantalite olarak hazirlamak icin bu tur soylemler soylemesi taktiksel ve stratejik bir secim kanimca.

hazir degiller oyun anlaminda. kadro olarakta hem euro hem transfer sezonundan dolayi eksikler mevcut.
bizi de kolay rakip gormuyorlar aciklamalarda da temkinli laflar mevcut. ilk maci kazanmasakta sorun degil gibi bir bakista roger hocanin aciklamalari...

sayet rovans icin pozitif bir sonuc alirsak, rovansta evimizde bunlari geceriz diye dusunuyorum.

11ler aciklandiktan sonra daha net konusuruz....

Geri
Üst Alt