⚽ SL 22/23 H:10 | Kayserispor 2-1 Galatasaray | MS | 15 Ekim

Doğru anlıyorsun saati yalnızca 2bin dolara 20 yillik bu tecrübeyi aktarmamı istersen banka bilgilerini gönderirim
Adamin yazdığı mesajda hiçbir art niyet ve argo ya da ima yok. Neden böyle cevap verdin? Karşı argüman üretsen daha iyi olmaz mıydı? Her ikiniz de bu foruma emek vermiş, güzide insanlarsiniz.

O demek istiyor ki, yıllarını hem sahada hem saha kenarında futbola vermiş, Galatasaray'da nice başarılar kazanmış, Inter'e gitmiş, nice başarılı teknik direktörler ile çalışmış, Türkiye Ligi'nde 4 büyükler dışındaki bir takımı şampiyon yapmış hoca nasıl olur da elindeki oyuncunun yeteneklerini bilmez ve sen bilirsin demek istiyor. Argo ve kırıcı yapmadan.

Doğru mu? Doğru.

Muslera
Boey Nelsson Apo Kazımcan
Torreira Oliveira
Yunus Mata Rashica
Mertens

Keşke bu maçtan önce de bir hazırlık maçı ayarlayıp taraftarın ilk 11 olmasını istediği Rashica, Midtsjö, Kazımcan gibi oyuncuları oynatıp bir görsek. Belki PvA-Kerem kanadı yerine Kazımcan-Rashica ikilisiyle oynamak daha iyi olur bizim için bunu denemeden göremeyiz. Mata İstanbul maçında bu takım için ne kadar önemli işler yapabileceğini gösterdi. Belki de Seferovic çıkar ben bu formaya talibim mesajı verir biz de Gomis sahada yürüyemiyor, Icardi Arjantin e uçtu, İtalya da diye kafamızı yormak zorunda kalmayız

Göztepe de bu haftayı bay geçecekmiş sanırım, onlarla bir maç ayarlayalım işte

Kayseri’nin ortasahası da adsnin ki kadar yetenekli olmasa da biraz benziyor.
Bu yüzden mitso Torreira ikilisini bozmaz Okan bence.
Önlerinde Oliveira başlar, forvet icardi veya sefer.
Mata 2.yarı girer oyuna.
Yusuf veya Rashicadan bir tanesi ilk 11 başlayabilir en azından keremin yerine başlamalı diye düşünüyorum.
Normal şartlarda Kayseri bize rakip falan olamaz.

iPhone cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

eh be nasıl fikstür anlamadım full deplasmandayız, takımda bir türlü havaya giremiyor doğal olarak

1664907106144.png

Adana Demir maçından sonra ilk 11'imizin büyük bölümünün netleştiğini düşünüyorum. Muslera, Nelsson, Abdülkerim, Torreira zaten vazgeçilmezdi. Boey haftalardır takımın en iyisi o da formayı vermez. Yunus performansıyla değil yabancı sınırından dolayı vazgeçilmez olacak. Yunus pas oyununa daha yatkın olduğu için Kerem kadar zarar vermiyor.

Midtsjö Adana maçında bence harikaydı. Hem paslı hem de topla kat ederek dikine oynuyor. Üstüne sırtı dönük rakip orta sahalardan kaptığı toplarla gol pozisyonu yakalamamazı veya dönen topları almamızı sağladı. 8 haftada ilk kez fazla geçiş hücumundan pozisyon yemediysek bunu sebebi Midtsjö. Verdiğimiz 2 pozisyon taç olması gerekirken devam ettirilen Onyekuru pozisyonu ve devamında yine Onyekuru'nun uzaktan şutu. Midtsjö çıktıktan sonra ise orta sahamız poşete döndü diyebilrim. Sonlara doğru Torreira da çıkınca iyice batırdık. 11'e 11'ken vermediğimiz pozisyonları 10 kişiyken vermeye başladık. Midtsjö 11'e girmeli ve bir daha Mertens-Oliveira ikilisini aynı anda orta sahanın ortasında görmemeliyiz. Oliveira zaten girdikten sonra 4 tane top kaybetti Adana maçında hazır gözükmedi.

Soru işaretli kalan yerler için adaylar:

10 numara için: Mata, Oliveira, Mertens, Yusuf Demir
Sol kanat için: Kerem, Mertens, Rashica, Barış
Forvet için: Gomis, Icardi, Seferovic, Mertens
Sol bek için: Pva, Dubois, Kazım, Taşdemir ve adı geçtiği için yazıyorum Berkan

Önce sol bekle başlayıp yerli konusunu halledelim. PVA, Dubois sol bekte defansif açıdan gayet başarılılar. Hücumda ise ikisi de bekleneni veremedi. Bu yüzden yerli koyulacak bölgenin burası olması gerektiğini düşünüyorum. Zaten oynayacak yerliye hücuma fazla çıkmaması için talimat verilmeli. Defansif açıdan zaaf yaratmasın yeter. Taşdemir hücumda asistleri olan ama defansı zayıf bir herif. 4 depardan sonra müsaade istiyor ayrıca. Bu yüzden Kazımcan'ı deneyelim derim. Taşdemir'e karşı değilim ama buraya bir yerli koymamız şart. Sergen döneminde Bjk de sınıra çareyi Nsakala yerine Meraş ve Rıdvan'ı koyarak bulmuştu. Aynı yolu izlemeliyiz.

Sol açık için ilk tercihim Mertens olur. Mata ile uyumlu olacaklarını düşünüyorum. Adana maçında da ilk kez hücumda neler yapabileceğini gösterdi sağ iç oynamak zorunda kalmadığı için. Rashica ve Kerem hamle oyuncusu olur.

10 numaraya gelirsek benim burası için uzun vadede tercihim Mata. Kayseri maçı içinse fizik olarak daha hazır olduğu ve frikiklerde bir silah olduğu için Oliveira ile başlarım. Yusuf Demir'in oynayacağı yer de 10 numara olacak gibi gözüküyor. Yunus yerli olduğu için 90 dakika kalır sahada. Burası bayağı kalabalık oldu.

Forvet ise en karışık bölge. Mertens sahte 9 olarak iyi göründü Adana maçında ama elimizde 3 tane forvet varken Mertens'i forvet oynatırsak kulübe karışır. Diğer 3 isimden biri oynamalı. Hepsinin prime dönemi olsa açık ara Gomis olurdu orası ama herifin gücü yetmiyor artık. Gomis'i ilk haftalarda kullandığımız gibi yedekten sokmaya devam etmeliyiz. Tercihim bu maç için Seferovic. Uzun vadede ise Icardi olur.

Bu maç için 11'im:

Muslera
Boey Nelsson Abdülkerim Kazım
Torreira Mitçö
Yunus Sergio Mertens
Seferovic

Uzun vadede 11'im:

Muslera
Torreira Mitçö
Yunus Mata Mertens
Icardi​

2 İhtimal var ya PvA yeniden sol beke geçip önünde Barış Alper ile sol kanadı oluşturacağız bu maçta ya da Kazımcan/Berkan filan sol beke geçip Rashica yı sol kanada alacağız

Bana 2. seçenek daha mantıklı geliyor çünkü Rashica gerçekten yedek bekletemeyeceğimiz kadar yüksek bir kanat oyuncusu bizim lig için

Adamin yazdığı mesajda hiçbir art niyet ve argo ya da ima yok. Neden böyle cevap verdin? Karşı argüman üretsen daha iyi olmaz mıydı? Her ikiniz de bu foruma emek vermiş, güzide insanlarsiniz.

O demek istiyor ki, yıllarını hem sahada hem saha kenarında futbola vermiş, Galatasaray'da nice başarılar kazanmış, Inter'e gitmiş, nice başarılı teknik direktörler ile çalışmış, Türkiye Ligi'nde 4 büyükler dışındaki bir takımı şampiyon yapmış hoca nasıl olur da elindeki oyuncunun yeteneklerini bilmez ve sen bilirsin demek istiyor. Argo ve kırıcı yapmadan.

Doğru mu? Doğru.
E bende cevap verdim. Var bir miktar bilgi ve birikimimiz demek ki.
Okanın oynadığı ülkeler veya takımlar yada x takımı y takımı şampiyon yaptılı cümleler inan boş.
Hamza×2oglu'nun da şampiyonlugu var bugün konusunu aç kendine itin makatindan yer edinmiş vaziyette.

Okana da cephede değilim bu arada yanlış anlaşılmasın.
Sen istediğin kadar bir konunun içerisinde ol biri gelir şak diye senin göremediğin bir noktayı söyleyebilir mi? Söyleyebilir.

Misal eskiden oyuncular için transfer gözlemcileri olurdu ekip kurulur öyle adamlar öyle oyuncuları görürdü ki herkes o sahneye bakar ama o hoca farkli görürdü. Maclarda da aynısı var her hoca sahaya bakar oyuncuları izler ama istese de bazı nüansları göremez.
Allah değiller sonuçta her duruma hakim olsunlar.
Oyuncularını tanıyamamış dedim, ihtimal dahilide mi değil mi bunu tartışalım.

Ilgili kişiye gelirsek atılan post argo olmayabilir ancak kendisi forum içerisinde sürekli ofansif takılıyor.

Ekli dosyayı görüntüle 179881

Adana Demir maçından sonra ilk 11'imizin büyük bölümünün netleştiğini düşünüyorum. Muslera, Nelsson, Abdülkerim, Torreira zaten vazgeçilmezdi. Boey haftalardır takımın en iyisi o da formayı vermez. Yunus performansıyla değil yabancı sınırından dolayı vazgeçilmez olacak. Yunus pas oyununa daha yatkın olduğu için Kerem kadar zarar vermiyor.

Midtsjö Adana maçında bence harikaydı. Hem paslı hem de topla kat ederek dikine oynuyor. Üstüne sırtı dönük rakip orta sahalardan kaptığı toplarla gol pozisyonu yakalamamazı veya dönen topları almamızı sağladı. 8 haftada ilk kez fazla geçiş hücumundan pozisyon yemediysek bunu sebebi Midtsjö. Verdiğimiz 2 pozisyon taç olması gerekirken devam ettirilen Onyekuru pozisyonu ve devamında yine Onyekuru'nun uzaktan şutu. Midtsjö çıktıktan sonra ise orta sahamız poşete döndü diyebilrim. Sonlara doğru Torreira da çıkınca iyice batırdık. 11'e 11'ken vermediğimiz pozisyonları 10 kişiyken vermeye başladık. Midtsjö 11'e girmeli ve bir daha Mertens-Oliveira ikilisini aynı anda orta sahanın ortasında görmemeliyiz. Oliveira zaten girdikten sonra 4 tane top kaybetti Adana maçında hazır gözükmedi.

Soru işaretli kalan yerler için adaylar:

10 numara için: Mata, Oliveira, Mertens, Yusuf Demir
Sol kanat için: Kerem, Mertens, Rashica, Barış
Forvet için: Gomis, Icardi, Seferovic, Mertens
Sol bek için: Pva, Dubois, Kazım, Taşdemir ve adı geçtiği için yazıyorum Berkan

Önce sol bekle başlayıp yerli konusunu halledelim. PVA, Dubois sol bekte defansif açıdan gayet başarılılar. Hücumda ise ikisi de bekleneni veremedi. Bu yüzden yerli koyulacak bölgenin burası olması gerektiğini düşünüyorum. Zaten oynayacak yerliye hücuma fazla çıkmaması için talimat verilmeli. Defansif açıdan zaaf yaratmasın yeter. Taşdemir hücumda asistleri olan ama defansı zayıf bir herif. 4 depardan sonra müsaade istiyor ayrıca. Bu yüzden Kazımcan'ı deneyelim derim. Taşdemir'e karşı değilim ama buraya bir yerli koymamız şart. Sergen döneminde Bjk de sınıra çareyi Nsakala yerine Meraş ve Rıdvan'ı koyarak bulmuştu. Aynı yolu izlemeliyiz.

Sol açık için ilk tercihim Mertens olur. Mata ile uyumlu olacaklarını düşünüyorum. Adana maçında da ilk kez hücumda neler yapabileceğini gösterdi sağ iç oynamak zorunda kalmadığı için. Rashica ve Kerem hamle oyuncusu olur.

10 numaraya gelirsek benim burası için uzun vadede tercihim Mata. Kayseri maçı içinse fizik olarak daha hazır olduğu ve frikiklerde bir silah olduğu için Oliveira ile başlarım. Yusuf Demir'in oynayacağı yer de 10 numara olacak gibi gözüküyor. Yunus yerli olduğu için 90 dakika kalır sahada. Burası bayağı kalabalık oldu.

Forvet ise en karışık bölge. Mertens sahte 9 olarak iyi göründü Adana maçında ama elimizde 3 tane forvet varken Mertens'i forvet oynatırsak kulübe karışır. Diğer 3 isimden biri oynamalı. Hepsinin prime dönemi olsa açık ara Gomis olurdu orası ama herifin gücü yetmiyor artık. Gomis'i ilk haftalarda kullandığımız gibi yedekten sokmaya devam etmeliyiz. Tercihim bu maç için Seferovic. Uzun vadede ise Icardi olur.

Bu maç için 11'im:

Muslera
Torreira Mitçö
Yunus Sergio Mertens
Seferovic

Uzun vadede 11'im:

Muslera
Torreira Mitçö
Yunus Mata Mertens
Icardi​

Screenshot_20200406-011740.jpg

Biri twit atmıştı bu turuncu forma olsa Adana ve Trabzon'u yenmiştik diye. Baktım hakikaten öyleymiş.

İlginç bir ekip maçı kazanmış

6y2xqrev.jpg

2.YARI SUB:
Oliveira-Midtsjö
Mertens-Mata
Yunus-Kerem
Icardi-Gomis
Rashica-Yusuf​

Nando
Boey-Nelsson-Abdül-Kazım(Emre)
Torreira-Sergio
Yunus-Mertens-Rashica
Icardi

Subs: Mata, Miço, Kerem​

Bazı konularda çoğunluk artık hemfikir gibi

Mesela Gomis 11’de olursa etkisiz kalıyor ama sonradan girerse ciddi bir silah oluyor

Toreira-Midtjö ortsahası hem kemik hem hızlı
En iyi hızlı çıkan takımlardan ads’ye karşı kontra yemedik gibi birşey
Tabi bunda boey’in kuru’yu kilitlemesi de etkili oldu

Önlerinde Oliveira ya da Mata ya da sakatlık cezalı durumunda Mertens
Burada da Mata sonradan girerse daha etkili olabilir

Kanatlardan biri Bay, Yunus ya da Kerem
Diğeri Rashica, Yusuf, hatta bence Mertens de denenmeli

İleride Icardi veya Sefer sonradan girmek için de Gomis

Bazı arkadaşlar sahte 9 Mertens’de ısrarlı
Mertens o pozisyonu oynar ama kanatlar golcü kanat olması lazım, içe kateden değil kanadı kullanan kanatlar
Kanat seçimi bu şekilde yapılırsa bu da oynanabilir

Sonra skora göre, oyuna göre, rakibe göre birçok varyasyon yapılabilir, bu kadro var
Özellikle Mertens tam bir joker

3 yerliden biri Abdül, diğeri bir kanat, diğeri de solbek olmalı sanki
Neden solbek çünkü zaten tam verim alamadığımız yerde bunu kullanmak akıllıca olabilir

Bana sorsanız rakibin çok gelemeyeceği maçlarda Okan derim
Veya rakip 10 kişi falan kalmışsa Nelson yerine yerli bile değiştirilebilir eğer gol lazımsa

Sıkıntılı bir müs abaka.

İlk onbir:

Muslera
Boey Nelsson Bardakçı Kazımcan
Torriera Midtsjø
Oliviera
Yunus Seferovic Mertens
50-60 dakikalar subs:
Oliviera-Mata
Seferovic-Kerem
Kazimcan-Dubois

Devam eden onbir: